توصيه هاي يک دندانپزشک درباره دندان درد شبانه
دهان و دندان
بزرگنمايي:
چه خبر - اگر تجربه دندان درد داريد، با ما همراه باشيد:
دکتر مصطفي فاطمي اظهار داشت: اگر شخصي پيگير بهداشت دهان و وضعيت دندان خود باشد به طور منطقي نبايد هيچگاه درد دندان را تجربه کند.
اين دندانپزشک گفت: قبل از آنکه فرد با درد شديد مداوم و شبانه دندان مواجه شود، قبلاً علائمي شبيه به حساسيت به شيريني، سرما و گرما را تجربه کرده يا موقع جويدن غذا يا لمس دندان، متوجه درد در دندان خود شده است که اگر فرد در هرکدام از وضعيتهاي فوق پيگير وضعيت دندان خود باشد مسلماً هيچوقت به درد شديد دندان دچار نخواهد شد.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي ادامه داد: منشاء هرکدام از عوارض و دردهاي دنداني ميتواند از دلايل مرسوم تا حوادث و ضربهها متغير باشد چرا که به طور معمول وقتي يک فرد دچار پوسيدگي دندان ميشوند ممکن است تا زماني طولاني، علائم آن بروز پيدا نکند؛ علائمي مثل گير غذايي، پارهشدن نخ دندان، بو گرفتن دندان و امثالهم که نشان شروع پوسيدگي است.
فاطمي تصريح کرد: با گسترش پوسيدگي، حساسيت به شيريني و مواد قندي در فرد بيشتر ميشود و اگر در اين مرحله هم فرد بيتوجهي نشان دهد در مرحله بعد دندان به سرما و گرما حساس ميشود، اين روند سير پوسيدگي است که اگر بازهم فرد اين حساسيت به وجود آمده را دنبال نکند التهاب داخل دندان به وضعيتي ميرسد که عامه مردم به آن به عصبرسيدن دندان ميگويند که طبعاً درمان ريشه را ميطلبد.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي، دليل ديگر درد دندان را به بيماريهاي لثه مربوط دانست و افزود: تحليل لثه و در معرض قرار گرفتن ريشه در برابر غذا، گرما و سرما ميتواند علائمي مثل حساسيت و درد و ناراحتي را بروز دهد که البته گسترش و افزايش دردهاي لثهاي، آرام تر و ملايمتر از دردهاي پوسيدگي است.
اين دندانپزشک ادامه داد: بعضي مواقع فرد دچار درد تواماني ميشود يعني هم پوسيدگي دندان، هم تورم لثه و هم گير غذايي که فرد، درد آزار دهنده بيشتري را تجربه ميکند.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي، ساييدگي ناحيه مجاور لثه دندان را نيز حالت کم و بيش شايعي دانست که باعث ميشود فرد در اين ناحيه و به ويژه با لمس لثه، درد تير کشنده سريعي را احساس کند.
فاطمي گفت: متأسفانه بسياري از بيماران ما در مواجهه با درد دنداني به خوردن مسکن روي ميآورند و بعد از آرام شدن دندان، از پيگيري درد دندان غافل ميشوند چرا که درد دندان بعد از مدتي دچار سکون ميشود که اين سکون ناشي از عفونيشدن بافت، عروق و اعصاب دندان است که در مرحله بعدي به آبسه، تورم و عوارض بدتري ميانجامد.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي، پيشگيري را بهترين راهحل دانست و افزود: بهتر است افراد به دندانپزشک مراجعه منظم داشته باشند، حتي اگر علائمي در دندان هاي آنها وجود نداشته باشد چرا که اين مراجعه ميتواند باعث پيشگيري از گسترش پوسيدگي هاي ساده دنداني و عوارض جانبي آن باشد.
وي تصريح کرد: درمان درد دندان کاري کاملاً علمي است و بايد براي درمان، مراجعه حضوري به دندانپزشک داشت.
اين دندانپزشک در پاسخ به پرسشي مبني بر راههاي تسکين دردهاي دنداني شبانه گفت: در موارد عدم دسترسي به دندانپزشک بهتر است افراد براي کاهش دردهاي دنداني از مسکنهاي معمولي که از دسته داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي هستند استفاده کنند، داروهايي مثل استامينوفن و ايبوپروفن که ميتواند تا حدي به کاهش درد کمک کند.
فاطمي، تأثير استفاده از اسپريها در کاهش درد دندان ها را عمدتاً رواني دانست و افزود: اسپريها فقط براي بيحسي در عمق يکي دو ميليمتري بافت نرم دهان کاربرد دارند و عملاً کارکرد ديگري ندارند.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي تأکيد کرد: بهتر است افراد از قرار دادن قرص روي دندان و استفاده بيش از حد اسپري خودداري کنند، چرا که استفاده بيش از حد از اين مواد ميتواند به بافت نرم دهان آسيب وارد سازد.
فاطمي تصريح کرد: اگر فردي پيگير وضعيت سلامت دندان خود باشد به جز در موارد تصادف، ضربه، آسيب و امثالهم هيچگاه درد دندان را تجربه نخواهد کرد.
منبع : فارس
مطالب پيشنهادي:
درد موقت دندان را جدي بگيريد
با دندان درد در ايام تعطيل چه کنيم؟
وقتي كودكتان دندان در مي آورد چگونه به او كمك كنيد؟
آيا ارتودنسي درد دارد؟
مشكلات دندان عقل
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۹:۲۰ AM
-
۸۴۵ بازدید
-
-
چه خبر