سرمايه دهان هر انسان 100 ميليون تومان است
دهان و دندان
بزرگنمايي:
چه خبر - دبير انجمن ايمپلنتولوژي ايران با اشاره به اينکه در دهان هر انسان حداقل حدود يکصد ميليون تومان سرمايه دنداني وجود دارد، گفت: بيدنداني باعث کاهش طول عمر ميشود و بر کيفيت زندگي نيز اثر سوء ميگذارد.
کاوه سيدان، با اشاره به اينکه بر اساس تازه ترين بررسي هاي انجام شده، بيش از نيمي از علل فقدان دندان و ريشه در وراثت و زمينه هاي ژنتيکي دارد، اظهار داشت: بهترين ابزار بيمه کردن دندان ها رعايت بهداشت و اصول مراقبتي آنهاست. اين استاد دانشکده دندانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ادامه داد: زماني که فردي دندان هاي خود را از دست مي دهد با اين ذهنيت که مشکلي به وجود نمي آيد مجبور به مصرف غذاهاي نرم تر مي شود. بنابراين اين دسته غذاها اغلب از کربوهيدرات و موادغذايي پرکالري هستند از اين رو غذاهاي با پروتئين کمتر و فيبر کم مصرف مي کنند و در نتيجه دچار چاقي و اضافه وزن مي شوند و در کنار افزايش چربي هاي دور شکم و تنگي عروق، دستگاه گوارشي آنان نيز دچار اشکال جدي خواهد شد.
اثر سوء بي دنداني بر طول عمر
سيدان با بيان اينکه تمام اين مشکلات موجب مي شود که اگر قرار باشد فردي 75 سال عمر کند به دليل اين تغذيه نادرست و در پي فقدان دندان، 5 تا 10 سال و يا بيشتر از سال هاي عمر وي کاسته شود، گفت: بي دنداني هم بر طول عمر و هم بر کيفيت زندگي اثر سوء مي گذارد. اين موضوع آنقدر مهم است که سازمان بهداشت جهاني در بيانيه سال 2008 خود به موضوع بي دنداني در جوامع پرداخت و در يکي از بند هاي مصوبه جهاني بر داشتن دندان به عنوان يکي از لازمه هاي حقوق انساني تأکيد کرد.
دبير انجمن ايمپلنتولوژي ايران افزود: پيرشدن جمعيت و تغذيه نادرست نيز تأثيرات مخربي دارد که استفاده از ايمپلنت هاي دنداني را چندين برابر خواهد کرد. براساس آمار کشورهاي اسکانديناوي و ژاپن، برترين و پيشرفته ترين نقاط جهان در ارائه خدمات بهداشت و درمان مناسب محسوب مي شوند.
وي تصريح کرد: در سوئد و نروژ بيمه ها تا حدود زيادي درمان و بهداشت دندان را حمايت مي کنند ولي اين کشورها با جمعيت زير 10 ميليون نفري خود با ايران قابل مقايسه نيستند. بنابراين، بيمه هاي پايه کشور ما پوششي در اين زمينه ندارند ولي برخي از بيمه هاي تکميلي تا حدودي براي بعضي از سرويس هاي دندانپزشکي تعهد دارند.
سيدان بيان کرد: هم اکنون هيچ نظارتي بر عملکرد دندانپزشکان جهت درمان با ايمپلنت صورت نمي گيرد و تازماني که تخلفي صورت نگيرد و يا شکايتي از دندانپزشک درمانگر نشود، وي مي تواند به ايمپلنت گذاري خود ادامه دهد. وي درباره رسيدگي به شکايات در حوزه دندانپزشکي گفت: اگرچه متولي رسيدگي به اين امر و شکايت احتمالي، سازمان نظام پزشکي، سازمان پزشکي قانوني، دادگاه رسيدگي به تخلفات و جرائم پزشکي و سازمان تعزيرات حکومتي محسوب مي شود ولي با اتفاقات و برنامه ريزي هاي در حال انجام، سازمان نظام پزشکي نقش پر رنگتري براي رسيدگي خواهد داشت. انجمن ايمپلنتولوژي ايران نيز اگر چه نوپا محسوب مي شود ولي افراد صاحب نامي در آن عضو شده اند. اين انجمن اعضاي مختلفي از ميان متخصصان رشته هاي مختلف دندانپزشکي تخصصي و دندانپزشکي عمومي دارد و هردو گروه مجاز به همکاري هاي علمي و عملي هستند.
منبع : تسنيم
مطالب پيشنهادي:
دشمن ميناي دندان را بشناسيد22 عادتي که دندانها را خراب ميکنند10 اشتباه رايج در مسواک زدن10 غذاي فوق العاده براي دندانعادت هاي روزانه، دشمن دندان ها
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۴:۰۶ AM
-
۶۷۸ بازدید
-
-
چه خبر