هزينه هاي عروسي تان را مديريت کنيد
کار و زندگي
بزرگنمايي:
چه خبر - عروس و داماد هاي زيادي هستند که بعد از پايان مراسم عروسي به اين نتيجه مي رسند که در برخي از موارد زياده روي کرده اند. شايد اگر آنها يک برنامه ريزي دقيق براي بودجه و هزينه هاي خود مي کردند واقع بينانه تر و مقتصدانه تر پيش مي رفتند و سرمايه شان را به اين سادگي از دست نمي دادند.تعيين بودجه عروسي در مديريت هزينه ها به شما کمک مي کند و باعث مي شود در تصميم گيري هايتان واقع بين باشيد. شما که نمي خواهيد زندگي جديد خود را در حالي شروع کنيد که بارسنگيني از بدهي ها را به دوش مي کشيد؟براي يک بودجه بندي مناسب و به درد بخور، قبل از هرچيز شما بايد اقدامات زير را انجام دهيد.
1 - ليست مهمان هاي خود را تهيه کنيد و تعداد کساني را قصد داريد به عروسي خود دعوت کنيد تعيين کنيد.در ليست تان افراد را به دو دسته درجه 1 و درجه 2 تقسيم کنيد. درجه 1 آنهايي هستند که حتما بايد در مراسم حضور داشته باشند و درجه 2 کساني که مي توانيد در صورت نياز آنها را از ليست خط بزنيد و در فرصت ديگري ازشان پذيرايي کنيد. مثلا يک مهماني عصرانه.
2 - هيچ ايرادي ندارد اگر در کارت عروسي تان براي آشنايان و مهمانان درجه 2 بنويسيد: « از کودکان عزيز در فرصت بهتري پذيرايي خواهد شد. » به اين ترتيب تعداد زيادي از جمعيت که مربوط به بچه هاي خانواده ها است حذف مي شود. در عين حال شما از بزرگترهاي آن خانواده دعوت کرده ايد و به آنها احترام گذاشته ايد.3 - در باره تشريفات عروسي خود تصميم بگيريد. آيا تصميم داريد مراسم را ساده برگزار کنيد يا مجلل؟ مي خواهيد مراسم تان در حد يک مهماني خانوادگي باشد يا تصميم داريد زرق و برق مراسم را زيادتر کنيد؟ مشخص کردن هدف تان کمک مي کند تا قدم ها را مطمئن تر برداريد.
4 - با دوستان و نزديکاني که به تازگي عروسي کرده اند مشورت کنيد و از آنها درباره هزينه هايي که پرداخت کرده اند سوال کنيد. شک نکنيد که اطلاعات ارزشمندي کسب خواهيد کرد.
5 - تحقيق در بازار را فراموش نکنيد. با صرف اندکي وقت و کمي پرس و جو در بازار تشريفات عروسي، اطلاعات مفيدي درباره مخارج احتمالي عروسي خود کسب خواهيد کرد.مهم ترين مرحله: تنظيم بودجهبعد از اين اقدامات نوبت مي رسد به دسته بندي کردن اطلاعات و تنظيم بودجه عروسي. اکنون شما مي دانيد که حدودا چند نفر مهمان داريد. همچنين مي دانيد که قصد داريد جشن عروسي خود را چگونه و با چه کيفيتي برگزار کنيد. از هزينه هاي تقريبي بازار هم مطلع هستيد. حال جدولي تهيه کنيد و اعداد و ارقام مربوط به هر کدام را بنويسيد تا ببينيد چقدر بودجه داريد و با آن چه کار مي توانيد بکنيد. چقدر کم داريد، چقدر هزينه هايتان از پيش بيني هايتان بيشتر يا کمتر است و چه طور بايد منابع تان را تامين کنيد.
در اين جدول بايد اين موارد لحاظ شودعنوان :
مثلا قيمت ورودي تالار، هزينه شام، هزينه ميوه، نورپردازي سالن، گل آرايي، آرايشگاه عروس و داماد، هزينه لباس عروس و داماد و...
بودجه برنامه ريزي شده :
پيش بيني شما درباره قيمت هر مورد. در واقع اين بودجه، بودجه اي است که شما با توجه به تحقيقاتي که انجام داده ايد و همچنين توان مالي خود، براي عروسي در نظر مي گيريد. مشخص کردن اين مورد به شما کمک مي کند برنامه ريزي خود را دقيق تر کرده و در هر مرحله جلوي ولخرجي هاي بيشتر را بگيريد.
سر رسيد پرداخت :
چه زماني بايد رقم نوشته شده را پرداخت کنيد. بعضي از هزينه هاي تالار يا عکاسي مراسم را مي توانيد بعد از پايان مراسم بپردازيد.
هزينه پرداخت شده :
تا الان براي هر کدام از موارد چه مبلغي پيش پرداخت کرده ايد؟ مثلا براي رزرو تالار، چقدر پرداخت کرده ايد؟
مبلغ تمام شده :
رقمي که به شما مي دهند و در قرار دادهاي لباس، تالار و... ثبت مي شود.
انحراف از بودجه :
تفاوت قيمت پيش بيني شده شده با مبلغ تمام شده. در واقع در اين قسمت بايد مقداري را که اضافه تر و يا کمتر از بودجه پيش بيني شده خرج کرده ايد، بنويسيد. اين ستون به شما نشان مي دهد که داريد صرفه جويي مي کنيد و يا در حال خرج تراشي و توليد بدهي هاي بيشتر هستيد.چه هزينه هايي داريد؟هزينه هاي عروسي نسبت به شهر و منطقه محل زندگي شما، تعداد مهمانان و همچنين کيفيت کارها، متفاوت است. اما به طور کلي اگر بخواهيم هزينه هاي عروسي را بين مهم ترين بخش ها تقسيم کنيم، سهم هر قسمت به شرح زير است:
تالار يا باغ عروسي با پذيرايي کامل :
حدود 30درصد کل مخارج عروسي
حلقه ازدواج و جواهرات عروس :
حدود 20درصد کل مخارج عروسي
ماه عسل :
حدود 20درصد کل مخارج عروسي
فيلم برداري و عکاسي:
حدود 10درصد کل مخارج عروسي
لباس عروس، تاج و تور، دسته گل عروس و ساير ملزومات: حدود 5 درصد کل مخارج عروسي
آرايشگاه عروس :
حدود 8 درصد کل مخارج عروسي
کرايه و گل آرايي ماشين عروس :
حدود 4درصد کل هزينه هاي عروسي
کارت عروسي :
حدود 1درصد کل هزينه هاي عروسي
ساير هزينه ها :
حدود 2درصد کل مخارج عروسي
شما مي توانيد هر کدام از اين موارد را که لازم مي دانيد حذف کنيد. مثلا اگر توافق کرديد که به جاي سرويس طلا از نقره استفاده کنيد، اين هزينه به مراتب برايتان کمتر خواهد شد. يا اگر گل آرايي ماشين را مصنوعي انجام دهيد هزينه از اين هم کمتر در مي آيد.
منبع : tebyan.net
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳:۴۵ AM
-
۷۸۴ بازدید
-
-
چه خبر