چطور از حساب هاي بانکي مان محافظت کنيم؟
کار و زندگي
بزرگنمايي:
چه خبر -
از اسناد با ارزش محافظت کنيدمراقبت از اسناد با ارزش مانند گذرنامه، گواهينامه، کارت ملي، کارت هاي بانکي و دفترچه هاي حساب بانکي بسيار با اهميت است. هميشه مطمئن شويد که اين اسناد در هر جا چه خانه و چه محل کار و يا هنگامي که در مسافرت هستيد در دسترس تان هستند. زماني که از اين اسناد استفاده نمي کنيد، بهتر است آنها را در گاوصندوق خانه نگه داريد.
هميشه به ياد داشته باشيد که کارت هاي بانکي خود را در مکاني جدا از کلمه عبور آنها نگه داريد.
تمام اسناد اداري زائد را از بين ببريدبه کلاهبرداران فرصت طلب کمک نکنيد. هميشه اسناد اداري مهم شخصي و مالي را که ديگر به آنها نياز نداريد به روشي که ديگر قابل استفاده نباشد، از بين ببريد. اگر اين کار را نکنيد جنايتکاران به اسم، آدرس و ديگر اطلاعات شما از طريق رسيدها، قبض ها و مدارک مهمي که دور مي ريزيد، دسترسي پيدا مي کنند و از آنها سوءاستفاده مي کنند.
اطلاعات بانک را به روز کنيدبانک ممکن است نياز داشته باشد در زمان انجام تراکنش هايي که در مقايسه با تراکنش هاي معمول شما غيرعادي به نظر مي رسند، با شما تماس گرفته و براي اطمينان از صحت آنها برخي از اطلاعات شخصي شما را جويا شود. اين امر مي تواند موجب کاهش جرايم مالي شود. بسيار ضروري است که در صورت تغيير اسم، آدرس يا شماره تماس هاي خود، آن را سريعا به اطلاع بانک برسانيد.
صورت حساب هاي خود را چک کنيدبسياري از جرايم مالي تا مدت ها کشف نمي شوند فقط به اين دليل که قرباني از وقوع آنها بي اطلاع است. بنابراين کنترل صورت حساب هاي بانکي يا هر صورت حساب ديگر پس از دريافت، بسيار ضروري است. بايد مطمئن شويد که هر چيزي که ثبت شده، صحبت دارد. اگر تراکنشي وجود دارد که از آن بي اطلاع هستيد آن را سريعا به اطلاع نزديک ترين شعبه بانک برسانيد. شما مي توانيد به روش هاي مختلف از طريق خودپردازها، سيستم تلفن بانک، سيستم اينترنت بانک و يا مراجعه به شعب از آخرين تراکنش هاي انجام شده حساب هاي شخصي خود آگاه شويد.
از کامپيوتر خود محافظت کنيداگر کامپيوتر شما ايمن نباشد، امکان افشا شدن اطلاعات شما وجود دارد. بايد بدانيد که چگونه از کامپيوتر خود در مقابل تهديدات محافظت کنيد.
شناسه کاربريهرگز از اطلاعات شخصي خود مانند شماره تلفن همراه، نام و نام خانوادگي در شناسه کاربري خود استفاده نکنيد. با اين کار شما يکي از عوامل احراز هويت را به راحتي در دسترس نفوذگران قرار خواهيد داد و کار را براي فعاليت هاي مخرب آنها راحت خواهيد کرد. فقط کافي است نفوذگران رمز عبور شما را حدس بزنند تا بتوانند به حساب شما دسترسي داشته باشند.
رمز عبوررمزهاي عبور بخش مهمي از سرويس هاي بانکي الکترونيکي هستند و در حقيقت در خط مقدم حفاظت از حساب هاي کاربري در سرويس هاي مذکور قرار مي گيرند. يک کلمه عبور نامناسب ممکن است منجر به کلاهبرداري هاي مالي بزرگي شود.بهترين رمز عبور، رمزي است که شما آن را به راحتي به خاطر مي سپاريد ولي ديگران نمي توانند آن را حدس بزنند. وقتي که رمز عبور خود را انتخاب کرديد آن را به طور منظم عوض کنيد. اگر براي يک سال است که از يک رمز عبور استفاده مي کنيد، الان زماني است که بايد آن را تغيير دهيد.هرگز رمز عبور خود را در اختيار ديگران نگذاريد و هيچ گاه آن را جايي ننويسيد يا در کامپيوتر خود ذخيره نکنيد.
در انتخاب رمز عبور مناسب به موارد زير دقت کنيد :1 - هيچ گاه براي رمز عبور خود از اطلاعات شخصي مانند اسم، تاريخ تولد، شماره موبايل و... استفاده نکنيد.
2 - رمزهاي عبور پيش فرض را پس از اولين ورود به سيستم تغيير دهيد.
3 - بهتر است رمزهاي عبور در سيستم هاي مختلف با يکديگر متفاوت باشند.
4 - هر چقدر رمز عبور طولاني تر باشد، امنيت آن بيشتر است.
5 - از رمزهاي عبور ترکيبي استفاده کنيد که شامل حروف کوچک، حروف بزرگ، ارقام و نشانه ها شود. مانند: Gw1A * 41S5
6 - سعي کنيد در رمز عبور حداقل يک بار از Spaceاستفاده نماييد.
7 - حداقل هر سه ماه يک بار بنا به دفعات استفاده، رمز عبور خود را تعويض کنيد که البته تغيير يک ماهه توصيه مي شود.
8 - کلمات عبور خود را با هيچ کس در ميان نگذاريد.
9 - با تمام رمزهاي عبور خود به عنوان اطلاعات حساس و محرمانه برخورد کنيد.
امنيت شخصيبايد مراقب افراد اطراف خود در زماني که از دستگاه هاي خودپرداز استفاده مي کنيد، باشيد. هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز نزديک به آن بايستيد و روي صفحه کليد را بپوشانيد به طوري که کسي رمز عبور شما را در هنگام وارد کردن نبيند.
کمک افراد غريبه را نپذيريد و اجازه ندهيد کسي شما را گيج کند.
اگر هنگامي که از دستگاه هاي خودپرداز استفاده مي کنيد، شخصي مشکوک به نظر رسيد يا به شما نزديک شد، عمليات خود را لغو کنيد و از آن مکان دور شويد.
پس از تکميل عمليات، قبل از اينکه دستگاه خودپرداز را ترک کنيد، سريعا پول و کارت خود را برداريد.
در پايانه هاي فروشگاه ها زماني که رمز عبور خود را وارد مي نماييد، مراقب باشيد که کسي از پشت سر شما رمز عبور را نبيند.اطراف دستگاه خودپرداز به خصوص قسمت هاي کارت خوان و صفحه کليد را کنترل کنيد، چرا که ممکن است افراد سودجو براي دزديدن اطلاعات شما به نصب دوربين، صفحه کليد جعلي يا کارت خوان جعلي اقدام کرده باشند.
منبع : 3nasl.com
مطالب پيشنهادي :
با اين نکات اسکناس تقلبي را تشخيص دهيد
هزينه هاي عروسي تان را مديريت کنيد
4 کلک فروشگاه ها براي خريد کردن بيشتر مشتريان
همه چيز درباره انتخاب هتل مناسب
روياي پولدار شدنتان را به حقيقت نزديک کنيد!
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰:۴۹ AM
-
۷۰۸ بازدید
-
-
چه خبر