بزرگنمايي:
چه خبر -
شرايط اقتصادي جهان اين روزها به گونه اي است که بسياري از ما نوعي فشار و نگراني اقتصادي را تجربه مي کنيم. اگر مي خواهيد صرفه جويي کنيد و دغدغه هاي مالي کمتري داشته باشيد حتما به نکات زير توجه کنيد:
1 - ليستي از مخارجتان تهيه کنيدبه جاي اينکه همه حساب و کتاب ها را در ذهنتان انجام دهيد و مرتب از خودتان بپرسيد چقدر خرج کرده ام و حالا چقدر پول دارم و ... ليستي تهيه کنيد و همه هزينه ها را يادداشت کنيد. بدين ترتيب هم بر مخارج ماهانه کنترل بيشتري خواهيد داشت و هم انگيزه اي براي صرفه جويي و خود داري از مخارج غيرضروري پيدا خواهيد کرد.
2 - وقتي احساساتي يا گرسنه هستيد به خريد نرويدوقتي احساساتي هستيد، مثلا دلتان گرفته يا از چيزي خوشحال هستيد، به خريد نرويد چون احتمال اينکه ولخرجي کنيد و چيزهايي را بخريد که به آنها نيازي نداريد زياد است. خيلي اوقات براي اينکه از احساسات منفي فرار کنيم و ذهنمان را از چيزهاي ناراحت کننده منحرف کنيم، چيزهايي را مي خريم که براي لحظاتي شادمان مي کنند. مثلا ممکن است فقط به منظور خريد يک پيراهن به فروشگاه رفته باشيم ولي با يک شلوار، يک کت و چند جفت جوراب و چيزهاي ديگر به خانه برگرديم. اگرچه خريد چنين چيزهايي براي لحظاتي ما را شاد مي کنند، اما اين شادي به زودي از بين مي رود و آنوقت ما مي مانيم و چند وسيله غيرضروري و يک حساب خالي!همين مطلب در مورد مواقعي که بسيار گرسنه هستيد و به فروشگاه مي رويد صادق است. ممکن است گرسنگي به شما فشار بياورد و به محض ديدن هر يک از محصولات داخل مغازه فکر خريدنش به سرتان بزند!
3 - خودتان را با فعاليت هاي هيجان انگيز و افراد دوست داشتني سرگرم کنيدبه جاي اينکه بعد از يک روز کاري براي رهايي از خستگي و دغدغه هاي کاري به يک رستوران فست فود برويد به فعاليت هاي ديگري بپردازيد که هم خوشحالتان مي کنند و هم پرخرج نيستند. به همراه اعضاي خانواده يا دوستان به فعاليت هاي سرگرم کننده يا فعاليت هاي فردي مثل باغباني يا نقاشي بپردازيد. معمولاً وقتي بي حوصله، احساساتي يا تنها هستيم بيشتر خرج مي کنيم، بنابراين سعي کنيد به روشهاي موردعلاقه خود وقتتان را پر کنيد.
4 - کم کم ولي هميشه پس انداز کنيدبعضي ها فکر مي کنند چون درآمدشان زياد نيست نمي توانند پس انداز کنند ولي اين مثل آن مي ماند که بگوييم چون همه روز بيکار نيستيم نبايد يک ساعت را به ورزش اختصاص دهيم. کارشناسان معتقدند که بهترين راه براي تقويت حساب بانکي اين است که کم کم پس انداز کنيم ولي اين کار را هميشه ادامه بدهيم. به جاي اينکه ناگهان قسمت بزرگي از حقوق ماهيانه تان را به حساب پس اندازتان واريز کنيد و مبلغ کمي را براي روزهاي باقيمانده ماه نگه داريد، هر بار مبلغ کوچکي را پس انداز کنيد. خواهيد ديد بدون اينکه خودتان متوجه شويد پس اندازتان هر ماه بيشتر خواهد شد. هرچه بيشتر شاهد بيشتر شدن موجودي حسابتان باشيد، انگيزه بيشتري براي پس انداز کردن پيدا خواهيد کرد.
5 - مبلغي را به تفريح و سرگرمي اختصاص دهيدبهتر است هر از گاهي هزينه اي را به فعاليت هاي تفريحي اختصاص دهيد. اگر تفريح کافي نداشته باشيد ممکن است ناگهان از شرايط خسته و دچار افراط شويد و کل پس اندازتان را يک شبه خرج کنيد. دوست داريد تلويزيون جديدي براي اتاق نشيمن بخريد؟ دوست داريد به يک مسافرت برويد؟ پس از همين الان شروع کنيد و پولتان را پس انداز کنيد.
6 - به وبلاگ هاي مالي مراجعه کنيد و يا وبلاگ خود را بسازيدوبلاگ هايي با موضوعات پول و درآمد و سرمايه گذاري به تازگي طرفداران زيادي پيدا کرده و مي توانند الهام بخش بسياري از افراد باشند. همچنين سرک کشيدن به زندگي ديگران و خبردار شدن از مخارج آنها مي تواند جالب باشد. حتي اگر شجاعت کافي را داشته باشيد مي توانيد وبلاگ خودتان را داشته باشيد و توصيه هاي خود را به اشتراک بگذاريد. با اين کار نه تنها با کساني که در زمينه هاي اقتصادي با شما همفکر هستند ارتباط برقرار مي کنيد، بلکه نوعي انگيزه و احساس غرور را در شما ايجاد خواهند کرد.
8 - از ديگران کمک بخواهيداگر واقعا احساس مي کنيد که تحت فشار هستيد خيلي راحت و بدون خجالت از ديگران کمک بخواهيد. به يک کارشناس امور مالي مراجعه کنيد و شرايطتان را با او در ميان بگذاريد. اين افراد تجربه رويارويي با مشکلي شبيه به مشکل شما را دارند و با ارائه برنامه اي واقع بينانه به حل مشکل مالي شما کمک خواهند کرد.
منبع : زندگي ايده آل
مطالب پيشنهادي :
چطور براي زندگي مشترک مان برنامه ريزي مالي کنيم؟
با درآمد کم چگونه ثروتمند شويم؟
چطور از حساب هاي بانکي مان محافظت کنيم؟
با گران ترين کشورهاي اروپايي آشنا شويد
هزينه هاي عروسي تان را مديريت کنيد
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸:۲۲ AM
-
۷۹۹ بازدید
-
-
چه خبر