بزرگنمايي:
بوي بد دهان ناشي از چيست
دکتر محمدرضا حسيني دندانپزشک گفت: بوي بد تنفس گاهي طبيعي است و گاهي ميتواند نشانهي بيماري باشد. علت اصلي بوي بد تنفس ترکيبات سولفيد است.
وي افزود: بوي بد دهان ناشي از کاهش جريان بزاق در طول شب و افزايش تخمير در داخل دهان يک فرآيند طبيعي و فيزيولوژيک است که معمولاً با خوردن صبحانه برطرف ميشود. از علل بوي بد تنفس ميتوان به عوامل داخل دهاني مثل زبان و پوشش (که يکي از شايعترين علل بوي بد دهان است) و يا عفونت لثه اشاره کرد. در اين حالت باکتريهاي زير لثه و پلاک دندان ميتواند باعث بوي نامطبوع دهان شود.
دکتر حسيني ادامه داد: از ديگر عوامل داخلي دهاني که باعث ايجاد بوي بد دهان ميشود ميتوان به گير کردن غذا بين دندانها، لخته خون در دندان پس از کشيدن، استرس و خشکي دهان اشاره کرد.
وي اظهار داشت: از عوامل خارج دهاني ميتوان به مشکلات گوش و حلق و بيني اشاره کرد کساني که ترشح پشتبيني و سينوزيت دارند عموماً از اين موضوع شکايت ميکنند افراد مبتلا به ديابت عموماً دهانشان بوي سيب فاسد شده ميدهد و کساني که نارسايي کبد دارند دهانشان بوي کپک ميدهد، افرادي که نارسايي کليه دارند دهانشان بوي ماهي ميدهد، از ديگر موارد خارج دهاني ميتوان به مصرف برخي غذاها و تغيير سطح هورمون در بدن به ويژه در خانمها قبل از مرحله تخمکگذاري اشاره کرد.
دکتر حسيني در خصوص درمان اين اختلال گفت: درمان بوي بد دهان به سه روش امکان پذير است:
1- مخفي کردن بوي بد دهان به کمک قرصهاي نعنا و آدامسها
2- کاهش ميکروبهاي زبان و انتهاي لوزه به کمک مسواک زدن ( به ويژه زبان)
3- استفاده از دهان شويه و يا خميردندانهاي حاوي جوش شيرين
حسيني خاطر نشان کرد: مصرف برخي مواد طبيعي مانند رازيانه، دارچين، کرفس و انجير باعث کاهش بوي بد دهان ميشود.
منبع:salamaneh.com