بزرگنمايي:
چه خبر -
هيچکس از درآمد زياد و به دست آوردن پول بدش نميآيد. هر کسي با توجه به ميزان دانش و شنيدههايش دست به کارهايي ميزند تا در بازار کار به موفقيت مالي برسد و سري ميان سرها درآورد، اما رسيدن به ثروت يکشبه اتفاق نميافتد مگر آنکه دانش مختص به خودش را داشته باشيد.
در اين نوشتار يک کارشناس مالي درباره راههاي رسيدن به موفقيت مالي و نکتههاي مفيدي در همين زمينه سخن گفته است:
هر کشوري يک سرمايه گذاري متفاوت
هر کشوري سرمايهگذاري مختص به خودش را دارد. در زمينه کسب ثروت و مديريت مالي مقالههاي متعدد زيادي وجود دارد که برخي راهکارهاي عمومي و رايج را به سرمايهگذاران و کساني که ميخواهند در زندگيشان مديريت مالي داشته باشند، ارائه ميدهد، اما راههاي کسب ثروت در هر کشوري با توجه به موقعيت جغرافيايي و وضعيت اقتصادي خاص آن با ديگر کشورها متفاوت است و ممکن است شيوهاي که در يک کشور براي کسب ثروت بهکار گرفته ميشود در کشور ما اجرايي نباشد.
بورس، بازاري براي خطرپذيرها
يکي از راههاي رايج و در عين حال سودآور در ايران که اغلب مردم در آن سرمايهگذاري ميکنند بازار بورس است. در بازار بورس فرد با سپرده بخشي از سرمايه خود و خريد سهام درگير يک تعامل مالي با کارگزاران بورس ميشود، اما سرمايهگذاري در بورس هم تا حدودي به روحيه خطرپذيري شما بستگي دارد چون بازار بورس در نوسان است.
اصولا کساني که قدرت خطرپذيري ندارند ترجيح ميدهند سرمايه خود را در بانک قرار دهند و سود آن را دريافت کنند. اغلب آدمهايي که قديميتر هستند و سن و سالي دارند يا کارمندان جزو اين گروه هستند که به شيوه سنتي ترجيح ميدهند بانک را بهعنوان منبع سودآوري خود در نظر بگيرند تا پولشان ايمن باشد و ضرر مالي متحمل نشوند. طبق بخشنامه جديد بانک موظف است 20 درصد سود به سپردههاي افراد ارائه دهد.
بازار داغ مسکن
يکي ديگر از روشهاي کسب ثروت در ايران فعاليت در بازار مسکن است. عدهاي در اين زمينه با کسي شريک ميشوند و در اين بازار سود قابلتوجهي به دست ميآورند. البته اين کار به تجربه نياز دارد و بدون اطلاعات کافي و شناخت بازار مسکن و نوسانات آن نميتوان وارد اين حوزه شد. علاوه بر مسکن، خريد و فروش ارز و طلا نيز از شيوههاي کسب ثروت در ايران است که باز هم بايد با دانش و آگاهي وارد فعاليت شد.
بعضي از افراد از درآمدي که دارند راضي نيستند و کنار شغل ثابتي که دارند در چند شاخه متفاوت مثل مسکن يا خريد ارز فعاليت ميکنند و به اين ترتيب سرمايهشان را اضافه ميکنند.
هر کدام از اين موارد ميتواند يکي از راههاي رسيدن به ثروت در کشورمان باشد، اما باز هم تاکيد ميکنم که با توجه به شرايط و اوضاع اقتصادي غالب کشور هر کدام از اين شيوههاي کسب ثروت ممکن است گاهي اوقات کاربرد داشته و در موقعيتي ديگر غيرقابل اجرا باشد. بايد بررسي کرد که در شرايط مختلف از کدام شيوه کسب سرمايه ميتوان سود برد.
در حال حاضر بازار بورس يکي از مطمئنترين شاخههاي سرمايهگذاري است که افراد ميتوانند در اين زمينه سرمايهگذاري کنند.
کل پولتان را سرمايهگذاري نکنيد
يکي از تکنيکهاي بسيار مهم براي موفقيت مالي اين است که هميشه بايد بخشي از سرمايهتان را درگير يک کار کنيد نه همه آن را. براي مثال بين 50 تا 60 درصد سرمايهتان را در بخش مورد علاقهتان سرمايهگذاري و بقيه را پسانداز کنيد تا اگر خداي ناکرده دچار شکست مالي شديد همه سرمايهتان را از دست ندهيد.
کسب ثروت، پدر پولدار نميخواهد
در هر زمينهاي وارد ميشويد لازم است که قبلا در مورد آن مطالعه داشته باشيد و تنها به شنيدهها اکتفا نکنيد. کسي که تا به حال در زمينه ارز يا بازار بورس فعاليتي انجام نداده بايد قبل از سرمايهگذاري با چند کارشناس يا افراد باتجربه مشورت کند و خود نيز مطالعه داشته باشد.
افراد زيادي بودهاند که ثروت زيادي از طريق پدرشان به آنها رسيده اما بهدليل نداشتن دانش مالي تمام ثروتشان را به باد دادهاند.
بدون برنامهريزي به جايي نميرسيد
حتي اگر کسي سواد مالي هم نداشتهباشد بهصورت تجربي ميداند اگر مديريت مالي روي درآمدش نداشته باشد نميتواند تعادل را در زندگياش ايجاد کند. کسي که روي دخل و خرج خود کنترل نداشته باشد قطعا دچار مشکل خواهد شد.
يکي از راههايي که ميتوانيد در زمينه مديريت مالي سرمايهتان انجام دهيد ناديده گرفتن حداقل 20 درصد از درآمدتان است. در هر کاري که هستيد و هر نوع درآمدي که داريد هميشه اين قانون را در ذهنتان ايجاد کنيد که 20 درصد از سرمايه را ناديده بگيريد گويي آن پول را اصلا نداشتهايد. با اين کار هميشه خود را مجبور به پسانداز کردهايد و بهتدريج ميتوانيد ثبات مالي خوبي در زندگيتان ايجاد کنيد. اين مبلغ را ميتوانيد در بانک نگهداريد تا بهتدريج بااضافهشدن پساندازهايتان در زمينهاي خاص سرمايهگذاري کنيد، اما مابقي درآمدتان را نيز بايد با برنامهريزي صرف امور زندگيتان کنيد تا بين دخل و خرجتان توازن برقرار کنيد.
بهتر است روي هزينههاي زندگيتان نظارت داشتهباشيد تا حتيالامکان آن را کمتر کنيد. با يک برنامهريزي درست و با قدمهاي پيوسته ميتوان بهتدريج به ثبات مالي و ثروت رسيد
منبع : زندگي مثبت