بزرگنمايي:
چه خبر - سرطان بر اثر کدام افزودني ها بروز مي کند؟
حتي محصولاتي که مورد تاييد سازمان هاي نظارتي هستند مي توانند حاوي موادي باشند که سلامت انسان را در معرض تهديد قرار دهند. توليدکنندگان سال هاست که از مواد شيميايي سمي و سرطانزا در محصولات خود استفاده مي کنند.
به تازگي سازمان غذا و داروي آمريکا تاييد کرده است که شش افزودني رايج با ابتلا به سرطان مرتبط هستند. اين افزودني ها شامل موارد زير مي شوند:
انيبنزوفنون
اتيل اکريلات
يوژنييل متيل اتر (متيل اوژنول)
ميرسين
پولگون
پيريدين
به گفته سازمان غذا و داروي آمريکا، اين افزودني هاي غذايي بايد از زنجيره غذايي حذف شوند. اين در شرايطي است که فرصتي دو ساله براي کنار گذاشتن آنها به شرکت هاي توليدکننده محصولات غذايي داده شده است.
اما با به پايان رسيدن اين مهلت نيز همچنان نمي توان آسوده خاطر باقي ماند. اين شش ماده شيميايي تنها بخش کوچکي از موادي را تشکيل مي دهند که مي توانند سلامت انسان را در معرض خطر قرار دهند.
در ادامه با چند افزودني غذايي ديگر که با سرطان در ارتباط هستند، بيشتر آشنا مي شويم. بهترين اقدام پرهيز از مصرف آنها است.
نيترات ها و نيتريت ها
اگر کالباس، هات داگ، يا سوسيس مصرف مي کنيد، احتمال اين که بيش از حد مجاز نيتريت و نيترات دريافت کنيد زياد است. اين افزودني هاي غذايي براي افزايش طول عمر و بهبود رنگ گوشت هاي فرآوري شده استفاده مي شوند.
در سطح بين المللي، نيتريت ها و نيترات ها به عنوان موادي خطرناک براي سلامت انسان شناخته مي شوند. سازمان بهداشت جهاني آنها را به عنوان ماده اي احتمالا سرطانزا براي انسان دسته بندي کرده است.
به بيان ديگر، احتمال اين که نيتريت ها و نيترات ها موجب سرطان در انسان شوند، زياد است. پژوهش هاي صورت گرفته پيوند بين اين مواد و سرطان هاي معده، مري، مغز و تيروئيد را نشان داده اند.
پتاسيم برومات
غذاهاي بسته بندي شده پخته مانند نان ها، کيک ها، کلوچه ها و شيريني ها مي توانند حاوي پتاسيم برومات باشند. توليد کنندگان محصولات غذايي اين ماده را به آرد مورد استفاده در تهيه غذاهاي پخته اضافه مي کنند. اين در شرايطي است که آژانس بين المللي پژوهش درباره سرطان، پتاسيم برومات را به عنوان يک ماده بالقوه سرطانزا اعلام کرده است.
پژوهش ها نشان داده اند که پتاسيم برومات مي تواند براي کليه ها نيز سمي باشد و همچنين موجب بروز آسيب در DNA شود.
پروپيل پارابن
محصولات غذايي بسته بندي شده مي توانند حاوي خبرهاي بدي براي شما باشند. افزودني غذايي پروپيل پارابن مي تواند در هر غذايي پنهان شده باشد. در يک مطالعه در آمريکا، 91 درصد شرکت کنندگان مورد آزمايش داراي اين ماده شيميايي در بدن خود بودند.
پروپيل پارابن يک مقلد هورمون است، از اين رو، بدن براي جداسازي آن از هورمون واقعي با شرايط دشواري مواجه مي شود. پروپيل پاربن همانند دوز کم استروژن عمل مي کند که به معناي آن است مي تواند رشد و گسترش سرطان پستان را تسريع کند.
اين ماده شيميايي مضر تنها در غذاهاي پخته وجود ندارد و ردپاي آن را مي توان در محصولات ديگر مانند برخي نوشيدني ها، لبنيات و حتي سبزيجات نيز مشاهده کرد.
پلي سوربات-80 و کربوکسي متيل سلولز
پلي سوربات-80 و کربوکسي متيل سلولز دو امولسيفاير هستند. توليدکنندگان محصولات غذايي آنها را به محصولاتي مانند چاشني هاي سالاد و بستني اضافه مي کنند تا از جداسازي آنها پيشگيري کنند.
اما مطالعه اي در دانشگاه ايالتي جورجيا نشان داد که اين افزودني هاي غذايي مي توانند بر باکتري هاي خوب روده اثر منفي بگذارند. هر دو آنها با التهاب روده مزمن و سرطان کولورکتال در ارتباط هستند.
واقعيت اين است که پرهيز کامل از افزودني هاي غذايي غيرممکن به نظر مي رسد. اما شما مي توانيد ميزان مواجهه با آنها را تنها با پرهيز از غذاهاي فرآوري شده به مقدار قابل توجهي کاهش دهيد.
غذاهاي تازه، ارگانيک و کامل را به جاي غذاهاي فرآوري شده انتخاب کنيد. آنها گزينه هايي به مراتب سالمتر هستند و احتمال کمتري دارد حاوي افزودني هاي غذايي باشند.
بيشتر بدانيد : به کدام غذاها نگهدارنده ميزنند؟
بيشتر بدانيد : کدام مواد غذايي نبايد مواد نگهدارنده داشته باشند؟
بيشتر بدانيد : گول افزودني ها را نخوريد
بيشتر بدانيد : غذاهاي خوشمزه و وسوسه برانگيز که بايد از رژيم غذايي حذف شوند
منبع : asriran.com