عامل ضد پيري که در ميوه ها و سبزيجات کشف شده
تازه هاي سلامت
بزرگنمايي:
چه خبر - کشف عامل ضد پيري در ميوه ها و سبزيجات
مطالعه جديد پژوهشگران دانشگاه مينه سوتا University of Minnesota ايالات متحده آمريکا نشان ميدهد که فيستين (زردينه طبيعي موجود در بسياري از ميوهها و سبزيجات) با جداسازي سلولهاي آسيب ديده در حال پير شدن ميتواند به عنوان يک عامل موثر در بهبود سلامت و افزايش طول عمر عمل کند.
هنگاميکه سلولهاي بدن ما توانايي تقسيم و تکثير را از دست ميدهند، به طور کلي از بين رفته و توسط سيستم ايمني بدن ما جدا ميشوند. بسياري از پژوهشگران فرض ميکنند که سلولهاي پيري senescent cells را ميتوان توسط يک روش بازسازي کرد.
در حال حاضر کارهاي زيادي براي توسعه داروهاي سنوليتيک يا داروهاي ضد پيري senolytic drugs انجام شده است. در اوايل سال جاري مطالعه يک تيم از پژوهشگران دانشگاه مينه سوتا نشان داد که ترکيبي از دو داروي موجود به طور موثري باعث کاهش تعداد سلولهاي پيري در موشها شده و طول عمر آنها را نيز افزايش داده است.
در حال حاضر نيز همان پژوهشگران يک مقاله جديد را در ادامه و تکميل پژوهش پيشين خود منتشر کردهاند.
در اين مطالعه، پژوهشگران 10 ترکيب مختلف زردينه flavonoid را آزمايش کرده و دريافتند فيستين به عنوان موثرترين عامل ضدپيري در آزمايشات موشها و بافت انسان عمل ميکند.
زردينه يا زيستزردينه دستهاي از فراوردههاي دومين گياهي هستند که رنگيزههاي زرد را پديد ميآورند. نامگذاري آنها از روي رنگ زرد آنها در طبيعت است. به زردينهها، در گذشته ويتامين پ(Vitamin P) هم گفته ميشد.
زردينهها مهمترين رنگيزه(رنگدانه) در فرآوري رنگ زرد، سرخ يا آبي در گلبرگ گياهان، که جانوران گردهافشان را به خود ميکشند، ميباشند. در گياهان تکامليافتهتر، زردينهها پرتوهاي فرابنفش را پالايش ميکنند.
يکي از نوآوريهاي کليدي در اين تحقيق جديد مورد استفاده قرار گرفت، فناوري mass cytometry است که به طور مستقيم ترکيبات هر سلول را به طور جداگانه مورد بررسي قرار ميدهد. اين فناوري براي نخستين بار در اين پژوهش مورد استفاده قرار گرفت و دانشمندان را قادر ساخت تا از نزديک مشاهده کنند که آيا يک درمان آزمايش شده به طور موثر سلولهاي خاص پيري را مورد هدف قرار ميدهد يا خير.
پال رابينز (Paul Robbins) يکي از پژوهشگران اين مطالعه گفت: اين پژوهش علاوه بر نشان دادن اينکه اين داروها چگونه عمل ميکنند، همچنين تاثير هر دارو بر سلولهاي آسيب ديده را نيز نشان داد.
اين مطالعه در مجله EBioMedicine منتشر شد.
بيشتر بدانيد : عادت هاي تسريع کننده پيري که بايد کنار بگذاريد
بيشتر بدانيد : به تعويق انداختن پيري با 5 راه موثر
بيشتر بدانيد : مقابله با پيري و بيماري ها با اين آنزيم سوپر انرژي زا
منبع: isna.ir
-
شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲:۲۸:۳۲ PM
-
۱۰۹۱ بازدید
-
-
چه خبر