بزرگنمايي:
چه خبر - چگونه حافظه خود را تقويت کنيم؟
خواب کافي، يادگيريهاي مهارتهاي دشوار و جديد و فعاليت اجتماعي به قوي ماندن حافظتان کمک ميکند. در ادامه با جزئيات بيشتري به اين موارد اشاره مي شود.
خوب بخوابيد
خواب خوب به تقويت حافظه اپيزوديک کمک ميکند که مرتبط با زمان و مکان است. شواهد قابلتوجهي وجود دارند که نشان ميدهند خواب نقش مهمي در تحکيم خاطرات مرتبط با يادگيري مهارتهاي حرکتي مانند نواختن موسيقي يا دوچرخهسواري ايفا ميکند. خواب شب پس از آموختن يک مهارت جديد به تحکيم آنها در مغز کمک ميکند تا بعدها مغز بتواند آنها را به طور خودکار انجام دهد.
آرام باشيد
استرس به طرق مختلفي بر حافظه تأثير ميگذارد و بسته به زمان وقوع حادثه استرسزا دارد. پخش ناگهاني آدرنالين در بدن سبب ميشود دقيقتر و مراقبتر باشيم اما انتشار آهستهتر کورتيزول فرآيندهاي تشکيل حافظه را بر هم ميزند. رويداد استرسزايي که قبل از تلاش براي ايجاد خاطره رخ دهد، يادآوري آن خاطره را مختل ميکند؛ در حالي که اگر همين اتفاق قبل يا بعد از يادگيري اطلاعات جديد رخ دهد، تحکيم آن را بهبود ميبخشد. استرس قبل از تلاش براي بازيابي خاطرات، سبب مشکل در يادآوري ميشود. يوگا، مديتيشن و ساير روشهاي تمدد اعصاب به ما کمک ميکنند.
ادامه تحصيل
اغلب به افراد سالمند گفته ميشود در حفظ عملکرد شناختي خود کوشا باشند. در حقيقت، تحقيقات نشان داده در مبحث حافظه، تنها انواع خاصي از فعاليتهاي ذهني کمک ميکند. در مطالعهاي که در سال 2013 انجام شد، محققان آمريکايي شرکتکنندگان 60 تا 90 ساله را وادار کردند پانزده ساعت در هفته به مدت سه ماه يک مهارت دشوار را بياموزند، مانند عکاسي ديجيتال. پس از اين دوره ارتقاي قابلتوجهي در آزمايشهاي حافظه اپيزوديک ديده شد. اين تأثير در افرادي که آموزشهاي سادهتر مانند حل جدول را انجام داده بودند، ديده نشد.
به حافظه خود ايمان داشته باشيد
مثبتانديشي حافظه را تقويت ميکند. محققان دانشگاه هاروارد فهميدند که ميتوانند عملکرد افراد شصت سال به بالا را در آزمايشهاي حافظه بهبود بخشند؛ تنها کافي است به صورت نيمه خودآگاه آنها را در معرض کلمات مثبت و مرتبط با سن مانند "عاقل"، "دانا" و "با بصيرت" قرار دهيم. در مقابل، واژههايي چون "آلزايمر"، "فراموشي" و "سردرگم" عملکردشان را تضعيف کرد.
استراحت کنيد
اگر مغز زمان کافي براي استراحت نداشته باشد، نميتواند به خوبي خاطرات و آموختهها را در خود تثبيت کند. بيش از يک قرن پيش، دانشمندان آلماني ثابت کردند اگر افراد به ذهن خود استراحت دهند، در آزمونهاي حافظه تقريباً دو برابر بهتر عمل ميکنند. به تازگي دانشمندان عصبشناس نشان دادند هم افراد سالم و هم بيماران داراي فراموشي بهتر ميتوانند ليست لغات را به ياد آوردند، اگر مدتي براي استراحت در اختيارشان قرار داده شود.
اجتماعي باشيد
داشتن زندگي اجتماعي فعال از دست دادن حافظه را به تأخير مياندازد. دانشمندان آمريکايي از افراد 50 تا 60 ساله خواستند در بين سالهاي 1998 تا 2004 آزمايشهاي حافظه انجام دهند. دانشمندان به اين نتيجه رسيدند که افت حافظه در اجتماعيترين افراد حاضر در مطالعه، نصف ميزان ديگر افراد بود. داشتن دوستان خوب، داوطلب شدن براي خيريه و ديگر اشکال تعامل اجتماعي از قدرت حافظه محافظت ميکند.
منويِ غذايي حافظه
غذاهايي که ميخوريم بر عملکرد شناختي ما تأثير دارد. مطالعهاي که در سال 2015 انجام شد نشان داد که رژيمهاي غذايي مديترانهاي با کاهش شديد بيماري آلزايمر، بهبود عملکرد شناختي و همچنين بهبود حافظه بلندمدت مرتبط است. پسغذاهاي گياهي مصرف کنيد، مصرف گوشت قرمز را کاهش دهيد و از روغنزيتون به عنوان منبع اصلي چربي استفاده کنيد.»
بيشتر بدانيد : خوراکي هاي موثر براي تقويت حافظه
بيشتر بدانيد : 10 روش تقويت حافظه
بيشتر بدانيد : تقويت حافظه کوتاه مدت با چند گام موثر
بيشتر بدانيد : ورزش و تقويت حافظه
بيشتر بدانيد : 7 بازي فکري که شما را باهوش تر مي کند
منبع : faradeed.ir