بزرگنمايي:
چه خبر - ترفندهاي کاهش وزن با آشپزي
غذاهايي که در خانه آماده ميشوند هميشه بهتر از فست فودها هستند. همچنين پختن وعدههاي غذايي در خانه، يک استراتژي عالي براي افرادي است که ميخواهند وزن کم کنند. متاسفانه برخي از عادات پخت و پز کاملا چاق کننده هستند. حتي وعدههاي غذايي سالم نيز با روشهاي آشپزي نادرست، ناسالم ميشوند.
بيشتر بدانيد : 16 روش براي کم کردن سريع وزن
براي کاهش وزن از روغن پخت و پز مناسب استفاده کنيد
تمام روغنهاي پخت و پز مانند هم نيستند. بعضي از روغنها، نقطهي دود بسيار پاييني دارند که باعث ميشود براي سرخ کردن مواد غذايي، ايده آل نباشند.
بدتر اينکه وقتي اين روغنها به نقطه دودشان ميرسند، شروع به تجزيه شدن ميکنند. آنها راديکالهاي آزاد و مواد سمي توليد ميکنند که به وضوح ناسالم هستند. روغن زيتون، روغن آفتابگردان و روغن گلرنگ براي استفاده در سسها، چاشنيها و پخت و پز با حرارات کم مناسب هستند زيرا آنها نسبتا سريع ميسوزند. روغن کانولا، روغن ذرت وروغن نباتي براي زياد سرخ کردن مناسب هستند زيرا به سرعت نميسوزند.
اگر شما ميخواهيد از روغن زيتون بکر براي سرخ کردن استفاده کنيد، ميتوانيد اين کار را انجام دهيد. با اينحال شما بايد آن را با يک روغن آرام سوز ترکيب کنيد تا نقطهي دود روغن زيتون را بالا ببريد.
کاهش وزن با چک کردن اندازهي وعده
وقتي صحبت از کاهش وزن ميشود، اندازه سهمهاي غذايي اهميت زيادي پيدا ميکند. اما راستش را بخواهيد کنترل اندازه سهمهاي غذايي آن هم وقتي که شب قبل مقدار زيادي پاستا درست کردهايد، کار دشواري است. اگر مراقب اندازه وعدهتان نباشيد کالري بيشتري از آنچه به طور معمول ميخوريد، مصرف خواهيد کرد.
توصيه ما اين است که براي سالم نگه داشتن سهم غذاييتان، مراقب اندازه وعده غذاييتان باشيد مخصوصا اگر غذاهاي بر پايه کربوهيدرات يا غذاهاي گوشتي سرو ميکنيد.
براي کاهش وزن از يک تابه فر استفاده کنيد
بريان کردن يکي از بهترين راهها براي پايين نگه داشتن کالري غذاست. اما بسياري از افرادي که عاشق گوشت بريان هستند، به جاي تابههاي فر از ظروف پخت و پز معمولي استفاده ميکنند.
اين کار باعث ميشود که گوشت در هنگام پخته شدن، در چربي خودش برشته شود و محتواي کالري گوشت افزايش يابد. استفاده از يک تابه فر، اين مشکل را حل ميکند. يک تابه فر به چربي امکان ميدهد که از گوشت به پايين چکه کند و کالري و سطوح کلسترول را پايين نگه ميدارد.
براي کاهش وزن مقدار زيادي ادويه اضافه کنيد
عادت نکنيد که براي خوشمزه کردن غذاي مورد علاقهتان از نمک، کره، شکر يا روغن بيش از حد استفاده کنيد. اين چاشنيها ميتوانند محتواي کالري غذاي شما را به طور قابل توجهي افزايش دهند.
به جاي استفاده از چاشنيهاي ناسالم از ادويهها استفاده کنيد. گياهان خشک و ادويه جات، بدون چربي و کالري اضافه، غذاهاي مورد علاقه شما را سير کنندهتر ميکنند. شما ميتوانيد براي ايجاد طعمهاي جديد و جالب، گياهان و ادويههاي مختلف را نيز با هم ترکيب کنيد.
براي کاهش وزن از روغن کمتري استفاده کنيد
آيا عاشق غذاهايي هستيد که در روغن زياد سرخ ميشوند؟ با اين کار ميتوانيد صدها کالري به وعدههاي غذايي خانگيتان اضافه کنيد. فقط چند قاشق غذاخوري روغن ميتواند بيش از 100 کالري به هرغذايي که ميپزيد، بيفزايد و اين کالريها، خيلي سريع جمع ميشوند.
روغن پخت و پز بايد براي جلوگيري از چسبيدن غذا به تابه استفاده شود و به اين معنا نيست که هر غذاي سرخ کردني را در روغن زياد، غوطه ور کنيد. توصيه ما اين است که در هنگام سرخ کردن غذا در ماهيتابه از اسپري روغن استفاده کنيد. به اين ترتيب شما در استفاده از روغن زياده روي نميکنيد و غذايتان بيش از حد چرب نميشود.
براي کاهش وزن از گوشت گاو استفاده کنيد
بر خلاف باور عموم، ماکيان سالمتر از گوشت گاو نيستند. يک وعده 115 گرمي از گوشت بوقلمون چرخ شده، 205 کالري دارد. در حاليکه يک وعده همان سايزي از گوشت گاو بدون چربي و چرخ شده، 155 کالري دارد. شما ميتوانيد با استفاده از حداقل روغن، کالري را بيشتر کاهش دهيد.
بيشتر بدانيد : کاهش وزن، يک هفته اي وزن تان را 4/5 کيلو وزن کنيد
بيشتر بدانيد : کاهش وزن با 10 روش بدون رژيم و گرسنگي
بيشتر بدانيد : کاهش وزن 30 کيلويي با 3 نکته ساده و مهم!!
منبع : fitnessmagazine.ir