بزرگنمايي:
چه خبر - سينک ظرفشويي با جنس هاي مختلف را چگونه تميز کنيم؟
شايد اگر از آلودهترين مکان منزل از شما سؤال شود، بدون ترديد سرويس بهداشتي را ذکر کنيد اما بايد بدانيد که کثيفترين و آلودهترين نقطه خانه سينک ظرفشويي است؛ از اين رو، تميز نگه داشتن آن اهميت بالايي داشته و نقش مؤثري در سلامت خانه و اعضاي خانواده ايفا ميکند. سينک ظرفشويي مملو از باکتريهايي است که به دنبال فرصت مناسبي براي بيمار کردن خانواده ميگردند.
اگر به تمام چيزهايي که در طول روز روي سينک يا داخل آن قرار ميدهيد فکر کنيد، متوجه وجود حجم بالاي ميکروبها در اين وسيله آشپزخانه خواهيد شد. نهتنها آلودگي ناشي از ظروف کثيف، بلکه باکتريهاي باقيمانده از ميوهها و سبزيجات شسته شده، آب باقيمانده از مرغ شسته شده زير آب و غيره، همگي در آلوده کردن سينک ظرفشويي نقش دارند. طبق مطالعات صورت گرفته روي شمار زيادي از سينکهاي آشپزخانه، در هر سانتيمتر مربع از سينک، بيش از 100هزار باکتري از قبيل ايکولاي و سالمونلا زندگي ميکنند.
بايد تميز کردن سينک ظرفشويي را بهعنوان يک کار روزمره انجام دهيد. اين کار را با افزودن مقداري مايع ظرفشويي به يک ظرف آب گرم انجام دهيد. اسفنج،
يک تکه پارچه يا دستمال توالت تميزي را داخل اين محلول کرده و به آرامي با آن، سينک را بشوييد تا موادغذايي باقيمانده و آلودگيها پاک شود. سپس به آرامي با آب بشوييد. از اين پارچه يا اسفنج براي تميز کردن سطوح ديگري استفاده نکنيد و بلافاصله آن را بشوييد. سعي کنيد هفتهاي دو بار سينک را ضدعفوني کنيد.
بيشتر بدانيد : روش صحيح تميز کردن سينک ظرفشويي
روش ضدعفوني کردن سينک ظرفشويي
براي اين ضد عفوني کردن سينک ظرفشويي، سطح سينک را با دستمال توالت بپوشانيد. سپس يک قاشق غذاخوري محلول آنتيباکتريال را به ازاي هر ليتر آب روي دستمال بريزيد و بگذاريد 30 دقيقه باقي بماند. آنگاه، سينک را با آب بشوييد. بعد از هر بار استفاده از سينک، آب را بگيريد و خشک کنيد زيرا امکان رشد باکتريها در محيطهاي گرم و مرطوب بمراتب بيشتر است. براي کاهش ميزان باکتري موجود در آشپزخانه، سعي کنيد اسفنج يا اسکاچ آشپزخانه را ضدعفوني کنيد. بعد از هر بار استفاده، آن را بخوبي بشوييد و يک دقيقه داخل مايکروويو قرار دهيد تا خشک شود. علاوه بر اين، بهتر است هر هفته اسکاچ يا اسفنج آشپزخانه را تعويض کنيد.
برق انداختن سينک ظرفشويي چيني و استيل
براي تميز کردن اين جنس سينک، ابتدا تمام سطح سينک را با آب گرم خيس کنيد. سپس جوش شيرين را روي سطح پخش کنيد و آن را با پارچه نرم يا اسفنج آشپزخانه روي سينک بماليد. جوش شيرين، لکهها، رسوب صابون و باقيماندههاي غذا را از سينک پاک کرده و آن را درخشنده ميکند. علاوه بر اين، کمي خميردندان را روي مسواکي تميز قرار داده و لبههاي سينک و کنارههاي شير را با آن بشوييد تا جرمهاي احتمالي از بين بروند. در صورت لزوم ميتوانيد جوششيرين را نيز به آن بيفزاييد.
برق انداختن سينک ظرفشويي سنگي
سينکهاي سنگي يا سنگ کامپوزيت بسيار نفوذپذيرند و مايعات را جذب ميکنند؛ بنابراين، هرگز براي تميز کردن سينکهاي سنگي از مواد پاککننده اسيدي و شيميايي استفاده نکنيد چرا که اين کار ممکن است به سنگ آسيب وارد کند. در عوض، بهترين راه اين است که سينک را بعد از هر بار استفاده با محلول آب گرم و صابون بشوييد و هميشه آن را خشک نگه داريد
بيشتر بدانيد : سينک ظرفشويي تان را مانند روز اول، برق بياندازيد
بيشتر بدانيد : چگونه با محصولات طبيعي سينک هاي سراميکي را بشوييم؟
بيشتر بدانيد : با چند مواد پاک کننده طبيعي آشنا شويد !
منبع : چهارديواري جام جم