بزرگنمايي:
چه خبر - عوامل سرطانزا در خانه خود را بشناسيد
سرطان به شکل يک مشکل اپيدميک در آمده است. شايد در دوران کودکي افراد زيادي را نمي ديديم که بر اثر سرطان از دنيا بروند، اما امروزه همه ما در اطرافيان خود و چه بسا عزيزانمان کساني را مي بينيم که به سرطان مبتلا هستند يا بر اثر سرطان از دنيا رفته اند.
امروزه 38 درصد مردم مبتلا به سرطان هستند. اما علت اين رشد انفجاري در زياد شدن سرطان چيست؟
به گفته دکتر ايزاک الياز Isaac Eliaz، تنها نيمي از ما معتقديم که سبک زندگي و عادت هاي ما و همچنين غذايي که مي خوريم و يا ورزش کردنمان مي توانند بر روي خطر ابتلا به اين بيماري تاثير بگذارند. اين آمار نشان مي دهند که بسياري از ما نسبت به پيشگيري از سرطان کنترل زيادي نداريم.
براي پيشگيري از سرطان بهتر است از خانه خود شروع کنيد. وجود مواردي که در ادامه به آنها اشاره مي کنيم خطر بروز سرطان را در شما افزايش مي دهند. اگر هر يک از موارد زير را در خانه داريد بهتر است کامل حذف کنيد يا ميزان مصرف آنها را به حداقل برسانيد.
بيشتر بدانيد : 6 عامل سرطان زا اما پر مصرف
بيشتر بدانيد : 2 عامل مهم سرطانزا را بشناسيد
الکل
الکل و سرطان در کنار هم و در يک راستا حرکت مي کنند. در حقيقت الکل خطر ابتلا به سرطان سينه، مري، کبد، کولورکتال و سر و گردن را افزايش مي دهد. خب ارتباط بين الکل و سرطان چيست؟
پاسخ اين سوال بسيار ساده است. بدن شما اتانول موجود در نوشيدني الکلي را به استالدئيد تبديل مي کند. متاسفانه استالدئيد مي تواند به DNA آسيب بزند که يک گام به سمت سرطان است.
به علاوه الکل مي تواند به کبد آسيب بزند، منجر به التهاب و زخم شود و توانايي بدن براي تجزيه کم شده، رهايي از مواد شيميايي مضر آهسته تر مي شود، در نتيجه محيطي براي بروز سلول هاي سرطاني فراهم مي شود.
بشقاب هاي يک بار مصرف و ذرت
آسايش يکي از مزيت هاي دنياي مدرن است، اما گاهي اين آسايش مي تواند به ما آسيب بزند، به ويژه زماني که از بشقاب هاي يک بار مصرف کاغذي و ذرت در مايکروويو استفاده مي کنيم.
اين بشقاب ها و کيسه هاي ذرت و پاپکورن پوشيده از مواد شيميايي هستند به نام PFAS يا PFC هستند و طبق بررسي هاي زيست محيطي اين مواد با سرطان در ارتباط هستند.
متاسفانه اين سموم و مواد شيميايي مدت زيادي در بدن مي مانند و چندين سال طول مي کشد تا اين مواد شيميايي از بدن خارج شوند.
خوش بو کننده هاي هوا و شمع هاي داراي بو
بسياري از ما از خوشبو کننده هاي هوا استفاده مي کنيم، اما هيچ يک از ما فکرش را نمي کنيم که اين خوشبو کننده ها حاوي ترکيباتي هستند که بسيار مضر هستند، به عنوان مثال ترکيبي مانند فرمالدئيد.
فرمالدئيد يک ماده شيميايي نگهدارنده است. مطمئنا زماني که از اين خوشبو کننده ها استفاده مي کنيد، تصور نمي کنيد در حال تنفس چنين ماده شيميايي هستيد. فرمالدئيد يکي از مهم ترين عوامل خطرساز براي سرطان است. هر چه مدت بيشتري در معرض فرمالدئيد قرار بگيريد، خطر ابتلا به سرطان بيشتر خواهد شد. اما فرمالدئيد تنها در مواد خوشبو کننده وجود ندارد، اشيا ديگري که در خانه شما داراي اين ماده شيميايي هستند عبارتند از برخي وسايل چوبي و مواد عايق.
ماهيتابه ها و ظروف نچسب
مطمئنا همه شما دوست داريد غذاي خود را در ظروف نچسب آماده کنيد، اما اين ظروف باعث بروز سرطان مي شوند. اکثر اين ظروف نچسب پوشيده از مواد شيميايي Perfluorinated Perfluorochemicals هستند که به اختصار PFAO گفته مي شوند. اين ماده شيميايي از خانواده سموم موجود در پاپ کورن است که در بالا به آن اشاره شد. ماده شيميايي PFAO منجر به بروز سرطان کليه، بيضه و تيروئيد مي شود.
ضد آفتاب ها حاوي ترکيباتي مانند oxybenzone و retinyl palmitate هستند که مي توانند بيشتر از اينکه به نفع پوست باشند به ضرر بدن هستند.
به گفته سازمان غذا و دارو در امريکا retinyl palmitate مي تواند به سلول هاي پوست آسيب رسانده و منجر به بروز سرطان شوند. بسياري از ضد آفتاب ها نيز حاوي oxybenzone است که مي تواند هورمون ها را تغيير دهد.
به علاوه مواد شيميايي موجود در ضد آفتاب باعث افزايش ميزان راديکال هاي آزاد مي شود؛ راديکال هاي آزاد اتم ها و مولکول هاي ناپايداري هستند که به DNA آسيب مي زنند.
به علاوه بررسي هاي انجام شده روي موش ها نشان مي دهد ترکيباتي مانند تيتانيوم دي اکسيد منجر به آسيب ژن در موش ها شده است. ديگر مواد شيميايي موجود در ضد آفتاب ها نيز منجر به اختلال در غدد درون ريز مي شوند.
قبل از خريد ضد آفتاب از ترکيبات و محتويات آن ها مطمئن شويد و نوع خطرناک آن را دور بريزيد. شايد بهترين محافظ موضعي در مقابل خورشيد اکسيد روي zinc oxide باشد که به طور گسترده اي از پوست در مقابل خورشيد محافظت مي کند و محصول بي خطري است.
ما هر روز بيشتر و بيشتر در معرض عوامل سرطانزا هستيم که بيشتر آنها در خانه ما هستند. محتويات موجود در محصولاتي را که خريدار مي کنيد با دقت مطالعه کنيد تا از بي خطر بودن آنها مطمئن شويد.
بيشتر بدانيد : علائم سرطان را بشناسيد و قبل از پيشرفت درمانش کنيد
بيشتر بدانيد : علائم بروز سرطان در کودکان را بشناسيد
بيشتر بدانيد : عادت هاي غذايي سرطان زا را بشناسيد
منبع: سيمرغ / منبع : easyhealthoptions.com