بزرگنمايي:
چه خبر - بهبود عوارض شيمي درماني با چند روش ساده
زخم هاي دهاني حتي خوردن نرم ترين غذاها را هم دردناک مي کند. اگر طي درمان به اين زخم ها مبتلا شديد، غذاهاي خالص مثل کاستارد، برنج، تخم مرغ، سوپ، حليم و فرني را که بلعشان آسان است، امتحان کنيد. از مصرف غذاهاي سفت و تيز مثل کراکر، چيپس، سبزيجات خام و غذاهاي تند و ادويه دار که زخم ها را تحريک مي کند خودداري کنيد.
تقويت اثر شيمي درماني با هويج
هويج، يکي از بهترين مواد غذايي در رژيم غذايي بيماران سرطاني است. بعضي از ترکيبات گياهي موجود در هويج که در جعفري نيز يافت مي شود، مکانيسم هايي را که با درمان سرطان در تداخل است، متوقف مي کند و از اين طريق اثربخشي شيمي درماني را افزايش مي دهد.محققان اميدوار هستند که مصرف اين مواد غذايي بتواند به عنوان مکمل روش هاي مرسوم شيمي درماني، کمک کننده باشد.
کاهش خشکي دهان با مصرف آب گوشت و آب پرتقال
يکي از عوارض رايج شيمي درماني خشکي دهان است که بلعيدن غذاها را براي بيمار دشوار مي کند. براي مقابله با اين مشکل بايد از آب گوشت و سس هاي مشابه يا حتي شيرکم چرب براي تر کردن غذاها استفاده کرد. مخلوط کردن مواد غذايي با کمک مخلوط کن نيز مي تواند حالت آبکي به غذاها بدهد و خوردن آن ها را براي بيمار راحت تر کند. آب پرتقال نيز با تحريک ترشح بزاق در اين زمينه موثر است.
رفع اسهال با موز
از آن جا که اسهال يکي از عوارض شيمي درماني است، مصرف مواد غذايي داراي بافت نرم و کم فيبر مانند موز، برنج و سيب پخته شده، به ايجاد قوام طبيعي مدفوع کمک مي کند. همچنين در دوره شيمي درماني، بايد از مصرف مواد غذايي چرب، ميوه هاي خام و غلات سبوس دار خودداري شود، چون اين مواد غذايي اسهال را تشديد مي کند.
درمان يبوست با فيبر
اگر در دوره شيمي درماني، بيمار با يبوست مواجه شد، نوشيدن مايعات زياد و خوردن مواد غذايي سرشار از فيبر نامحلول مانند غلات سبوس دار و ميوه هاي خشک توصيه مي شود. موسسه ملي سرطان مصرف روزانه 8تا 12 فنجان مايعات را براي افرادي که تحت درمان قرار مي گيرند، توصيه مي کند.
کاهش تهوع با زنجبيل
شيمي درماني حالت تهوع ايجاد مي کند، اما آب نبات هاي زنجبيلي و ليمو مي تواند به تسکين اين حالت و رفع تهوع کمک کند. مي توان قبل از شروع غذا از اين ترکيبات استفاده کرد. در ضمن، مصرف زنجبيل به تسکين سرگيجه و مشکلات گوارشي ناشي از شيمي درماني هم کمک مي کند.
تقويت سيستم ايمني با سير وپياز
پياز و سير کبابي، پخته يا خام، از آن جا که سطح بالايي از آنتي اکسيدان ها را دارد، سيستم دفاعي بدن را براي مقابله با سرطان تحريک مي کند. همچنين محققان دانشگاه کورنل به اين نتيجه رسيده اند که پيازهاي داراي طعم تند از رشد بعضي از سلول هاي سرطاني جلوگيري مي کند.
حفظ عضلات با پروتئين
موسسه ملي سرطان توصيه مي کند که بيمار در دوره شيمي درماني از پروتئين بيشتري استفاده کند تا هم انرژي و هم قواي عضلاني را در وضعيت مطلوب نگه دارد. بهترين انتخاب ها عبارت اند از تخم مرغ، ماهي، توفو و مرغ. بسياري از افراد در دوره شيمي درماني نمي توانند از گوشت قرمز استفاده کنند، چون طعم فلز را در دهان آن ها به وجود مي آورد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : در دوران شيمي درماني چه بايد خورد؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : داروي ضد افسردگي، تاثير شيمي درماني را تقويت ميكند
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اين ادويه تاثير شيمي درماني را بيشتر مي کند
منبع : khorasannews.com