بزرگنمايي:
چه خبر - نحوه از بين بردن بوي ماهي
خانم هاي خانهدار از تهيه غذا با ماهي به خاطر بويي كه در آشپزخانه راه مياندازد، طفره ميروند، ولي بايد گفت از بين بردن بوي ماهي كار زياد سختي نيست.
طعم دار کردن ماهي با کمک سبزيهاي معطر و خوشبو يا استفاده از ادويه و پودرهاي سوخاري معطر ميتواند تاثير زيادي در از بين رفتن بوي ماهي هنگام طبخ داشته باشد و گوشت آن را ترد و لطيف کند.
در صورتي کــه کــف آشپزخانهتان سراميک است و امکان تميز کردن آن وجود دارد ميتوانيد سرکه را درون افشانه ريخته و آن را در طول پوست کندن يا پختن ماهي در هوا اسپري کنيد.
يکي ديگر از روشهاي از بين بردن بوي ماهي در فضاي آشپزخانه و خانه، استفاده از اسانس وانيل يا اکاليپتوس است. ميتوانيد اسانس اين گياهان را روي يک دستمال اسپري کنيد و آن را روي ميز آشپزخانه يا پيشخوان قرار دهيد.
در صورتي که بوي ماهي در فضاي خانهتان پيچيده بهتر است يک ليوان سرکه را روي ميز آشپزخانه بگذاريد تا بوي بد را به خود جذب کند.
در شستشوي ماهي از آب سرد و روان استفاده كنيد.
براي خروج ماهي از حالت انجماد هيچوقت از آب گرم استفاده نكنيد.( بهترين روش قرار دادن ماهي منجمد در هواي آزاد و يا در مسير جريان آب سرد مي باشد)
بعد از پاك كردن ماهي جهت برطرف نمودن بوي ماهي ،دستهاي خود را با مخلوطي از آبليمو ونمك بشوييد.
مصرف ادويه جات و خواباندن ماهي در پياز و يا چند حبه سير رنده شده روي گوشت ماهي باعث از بين بردن بوي مخصوص آن مي شود.
جهت برطرف نمودن بوي ماهي هنگام طبخ،سوزاندن كمي پوست پرتقال يا ليمو عماني در آشپزخانه بي تاثير نيست.
استفاده از آبليمو يا آبغوره در پخت وپز ماهي طعم و مزه آن را براي كودكان خوشايند مي كند.
در فلس گيري ماهيان از وسيله اي بنام فلس پاك كن (همانند برس با ميله هاي زبر و محكم) استفاده كنيد.
جهت جلوگيري از پراكنده شدن فلس ماهي در محوطه آشپزخانه ماهي را مجاور قابلمه اي پر از آب قرار دهيد و اقدام به پاك كردن فلسها نماييد.
در بريدن باله ها و شكم ماهي بهتر است از قيچي مخصوص استفاده كنيد.
براي جدا كردن تيغ هاي درشت ماهي , پس از تخليه امعاء و احشاء و باز كردن ماهي از پشت، غشاء چسبيده به استخوانها را به كمك چاقو آزاد نموده و با كشيدن ستون مهره ها كليه استخوانهاي متصل به ستون مهره را مي توان جدا نمود.
براي جدا كردن تيغهاي ريز ماهي , پس از آب پز كردن آن با كمك چنگال مي توان اين تيغها را جدا نمود و با گوشت خالص و پخته شده ماهي اقدام به تهيه خوراكهاي خوشمزه از قبيل (كتلت, شامي, كوكو, كوفته, كباب كوبيده, استانبولي پلو و…) كرد.
سعي كنيد ماهي را در روغن كاملاً داغ و فراوان سرخ كنيد. اينكار باعث عدم چسبيدن ماهي به ظرف و بهتر پخته شدن همه قسمتها مي شود.
جهت جلوگيري از چسبيده شدن ماهي به ماهيتابه قطعات ماهي را در مخلوطي از تخم مرغ هم زده ،آرد ،نمك وادويه غلطانده ،اقدام به طبخ نماييد.
هيچ وقت قطعات ماهي را ابتدا از طرف پوست سرخ نكنيد. اينكار باعث جمع شدن تكه هاي گوشت ماهي مي شود، اول طرف گوشتي ماهي را سرخ كنيد بعد طرف ديگر را.
اگر ماهي را درسته مي پزيد جهت نفوذ حرارت و روغن به داخل بدن ماهي پيشنهاد مي شود چند برش عرضي در دو طرف بدن ماهي ايجاد نماييد.
جهت پوست گيري ماهي 2 شكاف عرضي نزديك برانشي ها روي بدن ماهي ،2شكاف طولي به فاصله حدود يك سانتي متر در طرفين باله هاي پشتي و2 شكاف طولي در طرفين باله هاي شكمي ماهي ايجاد نماييد، آنگاه به كمك انگشت خود در قسمت برش عرضي پوست ماهي را طوري آزاد كنيد كه بتوانيد پوست ماهي را از سر به طرف دم بكشيداينكار را براي طرف ديگر نيز تكرار كنيد.
منبع : pezeshk.us