پيسي يا برص چيست؟ آيا درمان مي شود؟
تازه هاي سلامت
بزرگنمايي:
چه خبر - بيماري پيسي Vitiligo
بيماري پيسي يا برص Vitiligo هيچ دردي به همراه ندارد اما تغييرات ظاهري ناشي از آن، تاثير جدي بر زندگي فرد مي گذارد.
پيسي بيماري مزمن خود ايمني است که طي آن، سلول هاي سيستم ايمني با ملانوسيت ها- سلول هاي توليد کننده ملانين که رنگدانه محافظ در برابر پرتوهاي فرابنفش است- مقابله مي کند و آن ها را از بين مي برد که در نتيجه روي پوست قسمت هاي مختلف بدن لکه هاي سفيدي ظاهر مي شود.
ژنتيک مهم ترين عامل ابتلاست که پس از يک عامل تحريک کننده مانند آسيب ديدگي پوست يا استرس فيزيولوژيک مهم بروز مي کند. اگرچه روش هاي درماني مختلفي مانند استفاده از کرم هاي موضعي استروئيدي و درمان هاي مبتني بر تابش نورهمواره براي اين بيماري مطرح بوده است اما آخرين روش درماني که محققان آن را نقطه عطفي براي درمان مي دانند، استفاده از نوعي داروي آرتريت روماتوئيد به نام توفاسيتينيب است که در موارد متوسط تا شديد اين بيماري کاربرد دارد. البته محققان پيش از اين دريافته بودند که از اين دارو مي توان در درمان طاسي منطقه اي که در اين مورد نيز سيستم ايمني بدن به فوليکول هاي مو حمله مي کند، استفاده کرد.
فردي که در اين تحقيق تحت درمان داروي توفاسيتينيب قرار گرفت، بيمار 53 ساله اي بود که طي سال هاي پيشرفت بيماري، لکه هاي سفيد در قسمت هاي مختلف بدن او ديده مي شد. وي درمان هاي مرسوم را هم انجام داده بود اما نتيجه اي نگرفته بود. اما خوشبختانه پس از دو ماه مصرف اين دارو، وضعيت بيماري در دست ها و صورت وي بهبود يافت و پس از پنج ماه کاملا محو شد.
دوز پيشنهادي براي اين فرد نصف مقدار مصرفي در مبتلايان به آرتريت روماتوئيد بود و با مصرف دارو هيچ عارضه جانبي در وي مشاهده نشد.
محققان به موفقيت اين روش درماني اذعان مي کنند اما عمومي سازي آن به مطالعات بيشتر و بررسي هاي گسترده تري نياز دارد و هرگز نبايد خودسرانه چنين دارويي مصرف شود چرا که دوز مصرفي تنها توسط پزشک متخصص قابل تجويز است.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ويتيليگو (پيسي يا برص)
منبع : khorasannews.com
-
سه شنبه ۵ تير ۱۳۹۷ - ۶:۴۳:۰۶ PM
-
۹۹۴ بازدید
-
-
چه خبر