بزرگنمايي:
چه خبر - عسل موم دار بخريم يا بدون موم؟
در وعده صبحانه از خوردن کره با مربا خسته شده بود و قصد داشت عسل را جايگزين مربا کند. به مغازهاي رفت تا عسل بخرد. اما در قفسه مورد نظر با تعداد زيادي از عسلهاي موم دار و بدون موم با رنگهاي تيره و روشن مواجه شد. شنيده بود که عسل تقلبي زياد است. يک عسل با رنگ تيره و مومدار انتخاب کرد. به اين گمان که هر عسلي که با موم عرضه شود و رنگ تيرهتري داشته باشد بدون شک طبيعي خواهد بود. اما آيا واقعا اين باور صحت دارد؟
رنگ و طعم ملاک سنجش عسل نيست
عسل براساس اين که از يک يا چند گل تهيه شده باشد داراي انواع تک گل و چند گل است. عسل گلهاي مختلف رنگ و طعم متفاوتي دارند و رنگ آنها از سفيد، کهربايي و حتي قهوهاي و سياه متغير است. عسلهاي روشن طعم ملايم و عسلهاي تيره طعمي تندتر دارند و نميتوان کيفيت و اصالت عسل را بر حسب رنگ و مزه آن شناسايي کرد.
موم مصنوعي در عسلهاي زنبور نديده
براي اين که زنبور براي تهيه موم انرژي زيادي مصرف نکند موم را به شکل صنعتي (مصنوعي) نيز توليد ميکنند و در کندو ميگذارند. در اغلب عسلهاي تقلبي زنبور نديده از موم مصنوعي استفاده ميشود. موم مصنوعي را با پارافين و ترکيبات مشابه تهيه کرده و آن را درون ظروف شيشهاي گذاشته و روي آن عسل ميريزند.
عسل مصنوعي در بازار
نه تنها موم بلکه عسل را هم به روش مصنوعي توليد ميکنند. شکر، آب، کمي آبليمو و اسانسهاي شيميايي تقليدکننده طعم عسل را با هم مخلوط و حرارت ميدهند. با مقاديري شربت قند، عسل را به غلظت مناسب ميرسانند. با افزودن فروکتوز، شکرک زدن عسل را به تاخير انداخته و با اضافه کردن شربت ذرت، امکان تشخيص آن از عسل واقعي را سختتر ميکنند.
موم را نجويد
گاهي توصيه ميشود که جويدن موم موجب تقويت دستگاه گوارش و لثهها ميشود. اما بايد بدانيد داروها و سمومي که عليه بيماريهاي زنبور استفاده ميشود ميتواند در لايههاي موم رسوب کرده و با جويدن وارد بدن شود.
عسل طبيعي قند کمتري دارد
اغلب عسلهاي موجود در بازار يا از نوع تغذيهاي هستند يعني زنبور علاوه بر شهد گلها و گياهان از شربت و شکري که در مجاورت کندو قرار داده ميشود، عسل توليد ميکند يا از نوع تقلبي و زنبور نديده است. اين عسلها قند بالايي داشته و فوق العاده براي بيماران ديابتي و افراد چاق مضر است. اما عسلهايي که به روش طبيعي تهيه شده اند با در نظر گرفتن قند محصول براي ديابتيها منع مصرف ندارد.
تفاوت شکرک عسل طبيعي و تقلبي
عسل طبيعي هم شکرک ميزند، اما با انواع تقلبي آن تفاوتهايي دارد. عسل طبيعي به مرور زمان کدر و تهنشين شده و شکرک آن مانند شکرک شيره خرما نرم و در زير دندان احساس نميشود و در دهان به سرعت مايع ميشود. اما شکرک عسل تقلبي مثل نبات سفت و بسختي با قاشق جدا شده و دانههاي شکر در زير دندان حس ميشود.
عسل وحشي خوب يا بد؟
عسلي که زنبور، آن را داخل کندو توليد نکرده و موم آن روي تنه درختان يا شکاف سنگها و صخرهها توليد شده باشد عسل وحشي نام دارد. زنبورهاي وحشي ظاهري متفاوت دارند و در کشور ما جثهاي بسيار کوچکتر از زنبور عسل معمولي و در برخي مناطق آفريقايي چند برابر بزرگتر از زنبور عسل هستند.
عسل براي کودکان ممنوع!
اين نوع عسل چون به روش طبيعي و ارگانيک توليد ميشود حاوي بيشترين ميزان مواد مغذي است. باکتري خطرناک کلستريديوم بوتولينوم ميتواند از طريق لاروهاي مرده زنبور وارد عسل شود و به همين دليل مصرف عسل به کودکان زير يکسال که سيستم ايمني ضعيفي دارند توصيه نميشود.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : شکرک عسل را چگونه از بين ببريم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : به راحتي عسل طبيعي را تشخيص دهيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 8 فايده آب عسل در درمان هاي خانگي
منبع : چهارديواري جام جم