هزينه عجيب براي درمان بيماري هاي ژنتيکي: سرطان 2 ميليارد تومان
چه خبر ... ؟
بزرگنمايي:
چه خبر - درمان بيماري هاي ژنتيکي با هزينه هاي بالا
تابستان گذشته بود که سازمان غذا و داروي ايالاتمتحده، FDA، مجوز نخستين ژندرماني را براي استفاده عموم مردم صادر کرد. اين دارو که «Kymriah» نام دارد، نوع خاصي از سرطان خون و مغز استخوان را هدف قرار ميدهد و هر درمان آن 475٬000 دلار هزينه برميدارد.
چند ماه بعدازآن، FDA دومين مجوز ژندرماني را براي داروي «Luxturna» صادر کرد که براي درمان نوع نادري از بيماري ارثي شبکيه چشم به کار ميرود و ميتوان بينايي را به مبتلايان بازگرداند. شرکت سازنده دارو که «Spark Therapeutics» نام دارد، هزينه اين درمان را 850٬000 دلار آمريکا اعلام کرده است.
اما مگر در ژندرماني چه اتفاقي ميافتد که چنين هزينه گزافي براي آن درخواست ميشود؟ ژندرماني عرصه درماني نويني است که طي سالهاي اخير در درمان سرطان به موفقيتهاي چشمگيري دست يافته است. براي درمان سرطان، پژوهشگران سلولهاي ايمني بدن بيمار را از خون او استخراج ميکنند و با دستکاري ژنتيکي، حسگرهاي شناسايي سلولهاي سرطاني را که خاموش شده بودند، فعال ميکنند. با تزريق سلولهاي بازفعالشده به بدن، سيستم ايمني ميتواند سلولهاي سرطاني را هر جاي بدن که باشند، تشخيص دهد و آنها را از بين ببرد.
تحقيقات آزمايشگاهي و آزمايشهاي باليني تأييد اين روشهاي درماني، سالها زمان برده و ميلياردها دلار هزينه در پي داشته است. از منظر اقتصادي، شرکتهاي داروسازي چارهاي جز عرضه درمان با چنين قيمتهاي گزافي ندارند؛ اما وقتي بيشتر بيماران نميتوانند براي نجات جان خود چنين هزينههايي را پرداخت کنند، ارائه گرانقيمت درمان انقلابي چه توجيهي ميتواند داشته باشد؟
برخي از مديران شرکتهاي داروسازي چنين استدلال ميکنند که همين حالا هم مبتلايان به بيماريهاي سخت، هزينههاي سنگيني را براي سالهاي طولاني پرداخت ميکنند؛ درحاليکه هزينه يکبار درمان با روشهاي نوين بهمراتب کمتر است. براي مثال، در ايالاتمتحده، بيماران مبتلا به هموفيلي سالانه نزديک به 300٬000 دلار براي درمان خود هزينه ميکنند و اين درمان بايد تا آخر عمرشان ادامه داشته باشد.
برخي از شرکتهاي بزرگ داروسازي با ارائه تسهيلات مالي براي استفاده از ژندرماني و عقد قراردادهاي خاص با شرکتهاي بيمه، اميدوارند که اين درمان انقلابي را براي گستره وسيعتري از بيماران امکانپذير کنند. برخي پژوهشگران هم اميدوارند که با توسعه اين روش درماني براي ديگر بيماريها بتوان هزينهها را کاهش داد؛ اما گردش مالي صنعت داروسازي در سطح بينالمللي که به صدها ميليارد دلار در سال بالغ ميشود، نشان داده است که معادلات ديگري هزينههاي دارو و درمان را تعيين ميکنند.
منبع: khabaronline.ir
-
شنبه ۱۶ دي ۱۳۹۶ - ۵:۱۹:۱۸ AM
-
۴۴۱ بازدید
-
-
چه خبر