خون کروکوديل و درمان ايدز!
چه خبر ... ؟
بزرگنمايي:
چه خبر - درمان ايدز با خون کروکوديل؛ شايد!
پژوهش در مورد ويژگيهاي پزشکي خون کروکوديلها، موضوع جديدي نيست اما به نظر ميرسد که پژوهشگران توانستهاند براي استفاده از خون اين حيوان در کار با باکتريها و ويروسهاي مقاوم در برابر دارو، به بينش جديدي دست يابند.
پژوهش پيشين در مورد خون کروکوديل، براساس بررسي کروکوديلها در شرايط طبيعي زندگي آنها صورت گرفته بود. زيستشناسان با بررسي رفتار کروکوديلها دريافتند اگرچه اين موجودات اغلب رفتار خشونتآميزي با حيوانات ديگر دارند اما فقط تعداد خيلي کمي از آنها، عفونتهاي کشنده را از زخمهاي خود منتشر ميکنند. به نظر ميرسد حتي زندگي کردن در آبهاي آلوده به باکتري نميتواند بر فرآيند ترميم زخم آنها مؤثر باشد. اين مقاومت طبيعي در برابر عفونت باکتريايي، در حيوانات وحشي عجيب نيست اما به نظر ميرسد خون کروکوديلها، از مقاومت ويژهاي برخوردار است.
دکتر "دونالد برنچ"(Donald Branch)، پزشک "مؤسسه پژوهشي بيمارستان عمومي تورنتو"(TGHRI) و "استفان مککارتي"(Stephen McCarthy)، از پژوهشگران "دانشگاه تورنتو"(UofT)، نمونههاي خون کروکوديلها را مورد بررسي قرار دادند و به نتايج غيرمنتظرهاي دست يافتند. در اين آزمايش، سرمهاي ساخته شده از خون انسان و کروکوديل به صورت جداگانه در معرض 23 نوع باکتري از جمله "استافيلوکوک اورئوس مقاوم به متيسيلين"(MRSA) قرار گرفتند.
سرم انساني توانست هشت نوع از 23 نوع باکتري را از بين ببرد اما سرم کروکوديل، همه انواع باکتري را از بين برد و موفق شد سطح کلي ايدز را در خون عفوني انسان نيز کاهش دهد.
دانشمندان با ديدن نتايج اميدوارکننده اين آزمايش، توليد ساختار شيميايي پپتيدهاي خون کروکوديل را آغاز کردند و به نتايج موفقيتآميزي دست يافتند. آنها سلولهاي انساني مبتلا به ايدز را در معرض خون کروکوديل قرار دادند و دريافتند که خون کروکوديل ميتواند عفونت ناشي از ايدز را سرکوب کند. پژوهشگران با تفکيک ترکيبات متفاوت خون، پروتئينهاي مؤثر را شناسايي کردند. اين پروتئينها، مشابه پروتئينهاي انساني موسوم به "هيستون"(Histone) هستند که بيان ژن را تنظيم ميکنند.
اگرچه هيستونها نتوانستند از ورود ايدز به DNA ميزبان پيشگيري کنند اما بيان ژن ويروسي که گام مهم و مؤثري در چرخه پيشرفت ايدز به شمار ميرود، متوقف کردند. سلولهاي انسان به رغم داشتن پروتئين هيستون، نسبت به عفونت ناشي از ايدز حساس هستند.
پژوهشگران در مرحله بعد، هيستونها را در خون افراد مبتلا به ايدز مورد بررسي قرار دادند و دريافتند خون افراد مبتلا به ايدز نسبت به خون افراد سالم، هيستون کمتري توليد ميکند.
دکتر برنچ گفت: نتايج اين پژوهش نشان ميدهند که ايدز ميتواند با سرکوب توليد پروتئين محافظ، مکانيسمهاي طبيعي دفاع بدن را تحت تأثير قرار دهد. ذخيره هيستونها در خون با افزايش توليد آنها و يا کشف دارويي که عملکرد مشابه آنها را داشته باشد، ميتواند راهبرد جديدي براي درمان ايدز باشد.
بسياري از شرکتهاي دارويي در حال حاضر تلاش ميکنند تا محصولاتي حاوي خون و يا روغن کروکوديل ارائه دهند اما به خاطر دلايل مؤثر در حوزه تجاري، از گفتن نام خود پرهيز ميکنند.
منبع: isna.ir
-
سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۹:۵۱:۰۹ AM
-
۷۵۰۲ بازدید
-
-
چه خبر