بزرگنمايي:
چه خبر -
به گزارش ايسنا، مرتضي حيدري، مجري برنامههاي مناظره انتخابات رياست جمهوري با حضور در برنامه «خندوانه» درباره کارهاي خود بعد از برنامههاي مناظره، بيان کرد: من گوينده خبر هستم و برنامههاي اقتصادي و سياسي اجرا ميکنم و بعد از مناظرات نيز مانند سابق اجراي اين برنامهها را برعهده دارم.
حيدري درباره احساس اضطراب و نگراني در اجراي برنامههاي مناظره گفت: من در اجراي برنامههاي مناظره اضطراب زيادي نداشتم به دليل اينکه تمرين زيادي براي اين اجرا انجام داده بودم. قبل از برگزاري مناظره تمام دکوپاژهاي صحنه را نوشته بوديم و با عوامل برنامه و کارگردان اجرا ميکرديم. در واقع مي دانستيم که قرار است روند برنامه چگونه باشد. مديريت عالي و درجه يک معاونت سيما، معاونت سياسي و ستاد انتخابات سازمان باعث شد که برنامه مناظره به صورت عالي اجرا شود. عليرغم اينکه صدها نفر در پشت صحنه برنامههاي مناظره تلاش ميکردند تا برنامه به خوبي اجرا شود اتفاق تنشزا و استرسزايي به وجود نيامد.
وي افزود: در سه برنامه زنده مناظره که تقريبا 10 ساعت بود و حساسيت بالايي نيز داشت حتي يک نفر هم در طول اين ساعات درباره نحوه اجرا و گفتارم از گوشي حرفي به من نزد که اين اتفاق به دليل مديريت بسيار خوب آقايان ميرباقري و آخوندي بود که در بيرون از برنامه تلاش ميکردند تا آرامش جريان داشته باشد.
اين مجري با اشاره به نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري در برنامه مناظره اظهار کرد: نامزدهاي برنامه طبيعتا به دليل قرار گرفتن در موقعيت حساس و تعيين کننده استرس داشتند اما به دليل اينکه چندين دهه در حوزههاي ارشد مديريتي و سياسي کار کردند به نظرم توانستند بر احساسات خود مسلط باشند.
وي با بيان اينکه مجري برنامه مناظره نبايد گرايش سياسي خود را نشان دهد گفت: فاجعه بارترين اتفاق براي مجري مناظره اين است که مخاطبان بفهمند گرايش به کدام نامزد انتخابات رياست جمهوري دارد، زيرا مجري نماينده آحاد مردم است و بايد حرفهاي کار کند. براساس اصول حرفهاي، اخلاقي و قانوني مجري حق ندارد گرايش خود را به نامزد خاصي ابراز کند. براي نامزدهاي رياست جمهوري برنامه مناظره بازاريابي راي است و آنها علاقهمند هستند که بعد از مناظرهها تعداد رايشان بالا رود. اين اتفاق براي مجري هم صدق ميکند. مجري مناظره تصويري در ذهن مخاطب دارد که اگر گرايش به نامزد خاصي از خود نشان دهد آن تصوير خراب ميشود؛ بنابراين مجري هم به دنبال بازاريابي ميان مخاطبان است و براي اينکه تصوير درستي از او در ذهن مخاطبان قرار بگيرد مستلزم بيطرفي مطلق اوست.
حيدري با اشاره به اتفاقي که در برنامه مناظره پيش آمد و باعث شايعه شد اظهار کرد: من زماني که کاغذ را براي خواندن شماره نامزد مورد نظر بيرون آوردم متوجه شدم که دو پاکت در داخل هم رفته است به همين دليل به نظرم منطقيترين کار اين بود که دو پاکت را به داخل جام برگردانم چون شرايط حساس بود و برخي فکر ميکردند تقلبي انجام شده است و برخي هم بدشان نميآمد که مظلوم نمايي کنند چون يک رقابت بود. در واقع هيچ اتفاق خاصي نيفتاد زيرا تا زماني که پاکت را باز نکني و بعد کاغذ را باز نکني امکان ندارد شماره نامزد مورد نظر را ببيني.
مجري برنامههاي مناظره در ادامه با اشاره به رفتار خود برابر نامزدهاي رياست جمهوري گفت: ما آنقدر وسواس داشتيم که با رفتارمان در پشت صحنه گرايشي به نامزد خاصي صورت نگيرد. من معمولا چهار دقيقه قبل از شروع مناظره به جايي ميرفتم تا با نامزدها روبهرو نشوم زيرا ممکن بود که اين شائبه پيش بيايد که با نامزدي بيشتر گرم ميگيرم و صميمي هستم. حتي يکبار در وقت استراحت ديدم که يکي از نامزدهاي رياست جمهوري با مشاورش از راهروي روبهرويي ميآيد. براي اينکه با آنها برخورد نکنم به راهروي ديگري رفتم تا شائبه به وجود نيايد و اصل بيطرفي رعايت شود.
وي افزود: من بعد از برنامههاي مناظره نوارهاي ضبط شده را نگاه ميکردم. حتي بين سه مناظره هم با همکاران و کارگردان برنامه تمرين ميکرديم و اشکالات برنامه را گوشزد ميکرديم تا اصلاح شود.
مرتضي حيدري با اشاره به تحصيلات خود گفت: من فيزيوتراپي خواندم و يک کلينيک داشتم و در بيمارستان هم کار ميکردم اما در حال حاضر در اين راستا کاري انجام نميدهم. من از دوره بچگي همزمان با برنامههاي کودک اخبار ميديدم، گاهي روزنامه ميگرفتم و براي بچههاي همسن و سال خودم روزنامه ميخواندم. من بسيار دوست داشتم تا به تلويزيون بيايم. در آن زمان ما با بيوک ميزايي همسايه بوديم و يکبار از او خواستم که من را به تلويزيون ببرد. او من را سر ضبط يکي از برنامههايي برد که به کارگرداني حسين پناهي اجرا ميشد و خودش در آن نقش آفريني کرده بود. بعد از آن به تلويزيون نرفتم تا سال 74 از مجله سروش که آگهي براي گويندگي خبر داده بودند به من زنگ زدند و خواستند که بروم. در آن زمان 26 سالم بود.
وي با اشاره به برنامه گفتوگوي ويژه خبري بيان کرد: برنامه گفتوگوي ويژه خبري را سال 78 راه اندازي کرديم که هنوز هم ادامه دارد. من 7 سال و نيم هر شب به تنهايي اين برنامه را اجرا کردم و در همين راستا سفر و مهماني نرفتم. از ساعت يازده صبح تا دوازده شب در سازمان حضور داشتم و حتي سه سال هم از دوازده شب تا شش صبح سردبير جام جم بودم که براي ايرانيان خارج از کشور بود. در واقع ما 2500 شب برنامه بدون وقفه داشتيم.
اين مجري درباره مصاحبههايي که تاکنون با مقامات داخلي و خارجي انجام داده است گفت: من در ايران تقريبا با همه سياسيون و مقامات مصاحبه داشتم و بسيار دوست داشتم که در خارج از ايران هم با برخي از مقامات مصاحبه داشته باشم و اين جز برنامه و اولويتهاي من است. من طرحي دارم که اگر بتوانم آن را اجرايي کنم بسيار خوب ميشود. اين طرح شامل اين است که با صدکارآفرين بزرگ دنيا مصاحبه تلويزيوني داشته باشم و آنها از خاطرات زندگي و رموز موفقيت خود صحبت کنند. من در ايران هم با 120 کارآفرين مصاحبه داشتم. همه اين افراد تلاش،پشتکار و داشتن افق را از رموز موفقيت خود ميدانستند. من از اين 100 کارآفرين برتر دنيا ليستي تهيه کردهام تا اقدامات لازم را انجام دهم.
وي ادامه داد: من مصاحبههايي با سياسيون کشورهاي ديگر نيز داشتهام. براي مثال با بشار اسد و سيدحسن نصرالله گفتوگو داشتم. همچنين براي مصاحبه با مرسي به قاهره رفتم اما به دليل اينکه در آن جا پاسپورت ما را به رسميت نميشناختند دير به قرار رسيدم و مصاحبه انجام نشد. من حتي با اوباما نيز قرار مصاحبه داشتم اما به دلايلي اين گفتوگو انجام نشد.
حيدري درباره اشتغال جوانان اظهار کرد: دولت مسئوليت دارد که زمينه اشتغال جوانان را ايجاد کند اما بايد بدانيم که اين چند ميليون بيکار تقصير خودشان هم هست. زيرا اگر بخواهند کار بسيار وجود دارد و ميتوانند درآمدهاي بسيار بالايي داشته باشند من در بازار کارآفريني ميشناسم که دنبال فردي است که بتواند مسئوليت پذير باشد و حال کار کردن داشته باشد اما نتوانسته است اين فرد را پيدا کند.
وي در پايان اين برنامه نيز به پنج نفر از کساني که علاقهمند هستند که مجري و گوينده شوند قول داد که کمک کند.
انتهاي پيام