هجده روز پس از برگزاري انتخابات/ گزارش وزير کشور به نمايندگان ملت در مجلس شوراي اسلامي
انتخابات
بزرگنمايي:
چه خبر - به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت کشور، عبدالرضا رحماني فضلي امروز 16 خرداد ماه، هجده روز پس از برگزاري انتخابات با ارائه گزارش انتخابات به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در صحن علني مجلس اظهار کرد: مهمترين پيام حضور بيش از 41 ميليون نفر در انتخابات اعتقاد راسخ به آرمانهاي انقلاب و اشتياق در تعيين سرنوشت کشور خود بود. بدون شک اين مشارکت حداکثري توانست معادلات منطقهاي و بين المللي را به نفع کشورمان تغيير دهد.
وي در ادامه افزود: ايجاد هماهنگي در سطوح مختلف اجرا و نظارت زير نظر هيات اجرايي مرکزي، تشکيل 1060هيات اجرايي انتخابات رياست جمهوري، 1486 هيات اجرايي انتخابات شوراها با ترکيبي از معتمدين مردمي و نمايندگان بخش هاي قضايي و اجرايي شامل ثبت احوال، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزي و همکاري با هيات نظارت شوراي نگهبان و هيات نظارت منتخبين مجلس، به کارگيري 170 هزار عوامل انتظامي براي تامين امنيت مستقيم شعب اخذ راي و استقرار 71 هزار بازرس تنها گوشهاي از اقدامات انجام شده است.
وزير کشور با اشاره به اينکه ويژگي ديگر انتخابات 29 ارديبهشت، برگزاري سه انتخابات مجزا، مبتني بر سه قانون متفاوت بود که هريک به لحاظ شيوه اجرا، نحوه نظارت و زمانبندي اقدامات از الزامات خاص خود برخوردار بود اظهار کرد: تامين کامل امنيت انتخابات يکي ديگر از دستاوردهاي اين انتخابات بود. انتخابات در حالي در امنيت کامل برگزار شد که برخي کشورهاي منطقه با جنگهاي داخلي، ناامني و بحران مواجهاند و دشمنان جمهوري اسلامي ايران از هيچ اقدامي که امنيت کشور را به خطر انداخته و درانتخابات اخلال ايجاد کنند، فروگذار نبودند. اما اشراف اطلاعات نيروهاي امنيتي، اطلاعاتي و نظامي و انتظامي کشورمان مانع تحقق اهداف پليد آنها شد.
رحماني فضلي همچنين با بيان اينکه ستاد انتخابات کشور و کميتههاي زير مجموعه آن از مرداد 95 با در نظر گرفتن چهار مولفه امن بودن، سالم بودن، قانونمند بودن و مشارکت حداکثري آغاز به کار کرد گفت: براي تامين امنيت انتخابات، ستاد امنيت انتخابات با حضور تمامي نمايندگان دستگاههاي امنيتي، اطلاعاتي و انتظامي تشکيل شد. همچنين براي تضمين سلامت انتخابات، هياتهاي بازرسي، کميته حراست و استعلامات، کميته پشتيباني و مالي و سازمان ثبت احوال فعاليت ميکردند.
وي ادامه داد: براي رعايت مر قانون کميته حقوقي، هياتهاي بازرسي و کميته فناوري اطلاعات و براي جذب مشارکت حداکثري کميته پايش و بسترسازي مشارکت حداکثري در قابل ستاد انتخابات کشور سازماندهي شدند.
وزير کشور تعيين روز برگزاري انتخابات با هماهنگي شوراي نگهبان، تعيين 62 هزار و 381 شعبه اخذ راي ثابت و سيار در سراسر کشور و 131 نمايندگي خارج از کشور، فراهم کردن امکانات انتخابات الکترونيکي، تشکيل کميتهها ، کميسيون ها و تيمهاي اجرايي انتخابات و برگزاري دوره آموزشي براي افراد دخيل در انتخابات را از مهم ترين اقدامات ستاد انتخابات کشور ياد کرد.
رحمانيفضلي همچنين خاطرنشان کرد: ستاد امنيت انتخابات کشور نيز اقداماتي از جمله اشراف اطلاعاتي کامل و تهيه برآورد امنيت انتخابات، تعيين وضعيت امنيتي استانهاي و شهرستان ها، تهيه اطلس امنيتي انتخابات و تشکيل کميتههاي اطلاعات و رصد، عمليات و انتظامات و امنيت فضاي مجازي انجام داد.
وي همچنين گفت: 1788 همايش و گردهمايي سياسي تبليغاتي بزرگ در دوران تبليغات انتخابات در کمال آرامش و نشاط برگزار شد و با اتخاذ تدابير لازم از بروز هرگونه مشکل امنيتي و بينظمي قابل توجه پيشگيري شد.
وزير کشور در ادامه تصريح کرد: با استقرار 62 هزار و 381 بازرس، 4 هزار و210 سربازرس و 550 بازرس ويژه در سراسر کشور، بازرسي روند برگزاري انتخابات انجام شد.
رحمانيفضلي همچنين ادامه داد: ثبت احوال با تشکيل ستاد ويژه انتخابات، استقرار عوامل خود در فرمانداريها، هماهنگي با مرکز آمار جهت تعيين دقيق واجدان شرايط، پاسخگويي به موقع به استعلامات، ايجاد پايگاه اطلاعات هويت تمام ايرانيان براي نصب بر رايانههاي موجود در شعب اخذ راي و فعال سازي سامانه اعلام شماره ملي و تعويض و صدور شناسنامههاي المثني در انتخابات نقشآفريني کرد. کميته فناوري اطلاعات نيز تمهيدات لازم براي برگزاي انتخابات تمام الکترونيکي در 141 شهر، اقدامات مناسب در حوزه شبکه، زيرساخت و امنيت اطلاعات انتخابات و راهاندازي سامانه يکپارچه تبليغات را انجام داد.
وي با اشاره به روند ثبت نام از داوطلبان انتخابات گفت: از 1636داوطلب انتخابات رياست جمهوري 6 نفر، از 289 هزار و 883 داوطلب انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا 270 هزار و 409 نفر و از 287 داوطلب انتخابات مياندوره اي مجلس 95 نفر تاييد صلاحيت شدهاند.
وزير کشور با اشاره به اينکه در اين دوره از انتخابات شوراها، ارئه گواهي سوپيشينه ضروري بود تصريح کرد: زمان ثبت نام انتخابات شوراها با ايام نوروز همزمان شده بود اما با پيشبينيهاي انجام گرفته از جمله فرآيند پيش ثبت نام در دفاتر پستي، هماهنگي با نيروي انتظامي و حضور فعال همکارانم در فرمانداريها و بخشداريها هيچ مشکلي در فرايند ثبت نام ديده نشد.
رحماني فضلي با بيان اينکه روند اخذ راي ساعت 8 روز جمعه 29 ارديبهشت آغاز شد افزود: در تعداد اندکي از شعب اخذ راي با توجه به ماهيت مردمي افراد حاضر در شعبه و عدم حضور به موقع برخي عوامل اجرايي، نظارتي يا نيروهاي تامين کننده امنيت، رايگيري با تاخير اندکي آغاز شد که اين امر در تمام ادوار گذشته مسبوق به سابقه بوده است.
وي با اشاره به اينکه تعداد شعب اخذ راي 62 هزار و381 شعبه بود که در مقايسه با تعداد حدود 53 هزار شعبه در انتخابات قبلي، 20 درصد افزايش داشت اظهار کرد: تعداد واجدان شرايط بيش از 56 ميليون نفر بود که بيش از 68 ميليون تعرفه چاپ و براساس تعداد واجدان شرايط استانها توزيع گرديد. ميزان تعرفهها 20 درصد بيش از تعداد واجدان شرايط بود و به تمامي استان ها بيش از تعداد واجدان، تعرفه فرستاده شد. تعرفهها نيز بيش از 16 مولفه امنيتي خاص براي هر حوزه انتخابيه داشت که امکان تقلب در تعرفهها را غيرممکن ساخت.
اما بعد از حضور بي سابقه و گسترده مردم و دريافت گزارش از تعدادي از استانها و کلانشهرها مبني بر شکلگيري صفهاي طولاني ، تمهيداتي براي سرعت بخشيدن به فرايند انتخابات انجام شد؛ از جمله هماهنگي با شوراي نگهبان به منظور افزايش متصديان ثبت اطلاعات راي دهندگان، استقرار صندوقهاي سيار در شعب شلوغ، هماهنگي با استانداران و فرمانداران براي هدايت راي دهندگان به ساير شعب، رايزني با شوراي نگهبان براي کفايت ثبت کد ملي براي اخذ راي، تمديد زمان اخذ راي تا آخرين دقايق روز جمعه. البته با توجه به تاکيد شوراي نگهبان، امکان اخذ راي پس از ساعت 24 روز جمعه برخلاف رويههاي قبلي ميسر نگرديد.
... اين خبر در حال تکميل است.
-
سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹:۰۴ AM
-
۹۴۴ بازدید
-
-
چه خبر