نتوانستيم از عده اي از مردم راي بگيريم؛ از آنها عذرخواهيم/ پس از تکميل صورت جلسه نهايي، آمار و اطلاعات تفکيکي منتشر مي شود
انتخابات
بزرگنمايي:
چه خبر - به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت کشور، علي پورعلي مطلق دبير هيأت اجرائي مرکزي انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه براي برگزاري انتخابات بيش از 1 ميليون و 150 هزار عوامل اجرايي و بيش از 70 هزار نفر بازرس داشتيم که اين تعداد عوامل اجرايي و بازرس بي سابقه بوده است اظهار کرد: براي انتخابات رياست جمهوري هزار و 60 هيات اجرايي داشتيم که اعضاي اين هيات هاي اجرايي را تمام اقشار مردم از جمله اقشار فرهنگي، کشاورز، دانشگاهي و ساير اقشار تشکيل مي دهند و شخصيت هاي حقوقي معدودي در اين هيات ها حضور دارند. يک هزار و 487 نفر هم عضو هيات هاي اجرايي انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا بودند.
وي در ادامه افزود: دو ستاد انتخابات براي انتخابات رياست جمهوري فعاليت مي کردند؛ يک ستاد در داخل کشور و يک ستاد در خارج از کشور. براي انتخابات دوره يازدهم رياست جمهوري 269 شعبه در نظر گرفته شده بود که اين شعب در اين انتخابات به 310 شعبه رسيد. تعداد صندوق هاي راي در سوريه، عراق، آمريکاي لاتين و شمالي، اروپا و آفريقا افزايش يافت. ما در 133 نمايندگي خارج از کشور، هيات اجرايي و نظارتي داشتيم. در دوره يازدهم انتخابات رياست جمهوري 109 هزار نفر در خارج از کشور مشارکت داشتند که اين آمار در انتخابات رياست جمهوري دوازدهم به 170 هزار و 290 نفر رسيد.
مشاور وزير کشور در امور هماهنگي انتخابات تصريح کرد: در خارج از کشور 135 هزار و 976 نفر(4/79 درصد ) به حسن روحاني، 30 هزار و 89 نفر (13/18 درصد) به ابراهيم رييسي، هزار و بيست نفر(59/0 درصد) به مصطفي ميرسليم و 536 نفر (31/0 درصد) به مصطفي هاشمي طبا راي داده اند.
دبير ستاد انتخابات کشور درباره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا با بيان اينکه در اين دوره 39 هزار روستا داراي شورا شدند گفت: نسبت به دوره قبل انتخابات، 4هزار شوراي جديد در روستاها شکل گرفته است. در دوره قبلي چهار شهر به حد نصاب نرسيد و انتخابات شوراها در آنجا برگزار نشد اما در اين دوره در تمامي 1240 شهر کشور انتخابات شوراها با آرامش کامل و کمترين مشکل برگزار شد.
پورعلي مطلق همچنين با اشاره به اينکه 131 هزار و 854 نفر با راي مردم به شوراهاي اسلامي شهر و روستا راه يافتند و 6 هزار و 751 نفر منتخب مردم در شوراهاي اسلامي شهر هستند افزود: بيش از 41 ميليون نفر در انتخابات شوراها شرکت کردند. همچنين در 141 شهر انتخابات الکترونيکي برگزار شد و هيات نظارت مرکزي بر انتخابات شوراها اعتقاد دارد که در مجموع انتخابات الکترونيکي بخوبي برگزار شد و ما توانستيم به 95 درصد اهداف خود در برگزاري انتخابات الکترونيکي دست پيدا کنيم و حتي آمار اين 141 شهر زودتر از آمار روستاها اعلام شد.
وي در ادامه با اشاره به برگزاري همزمان انتخابات ميان دوره اي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: حسن کامران از حوزه اصفهان، ناصر شريفي از حوزه بندرلنگه، علي جليلي از حوزه مراغه و عجب شير و بيت الله عبداللهي از حوزه اهر و هريس به مجلس شوراي اسلامي راه يافتند.
دبير ستاد انتخابات کشور همچنين با اشاره به اينکه در هيچ شعبه اي در کشور کمبود تعرفه راي نداشتيم گفت: تعداد واجدان شرايط براي حضور در انتخابات 56 ميليون و چهارصد و ده هزار نفر است. براي انتخابات رياست جمهوري 68 ميليون و 402 هزار تعرفه، براي انتخابات شوراها 68 ميليون و 30 هزار تعرفه و براي انتخابات ميان دوره اي مجلس 2 ميليون و 346 هزار تعرفه چاپ کرديم. هر استان نيز تعرفه خاص خود را داشت و با کدهاي امنيتي که بر روي تعرفه ها تعريف کرده بوديم اين امکان وجود نداشت که تعرفه هاي يک استان در استان ديگري استفاده شود. هيچ گزارشي هم نداشتيم که از تعرفه ها کپي برداري شده يا تعرفه جعلي وجود داشته باشد.
وي درباره زمان اعلام آمار به تفکيک شهرستان ها خاطرنشان کرد: ما بايد تمام تطبيق ها را با شوراي نگهبان انجام دهيم. صورت جلسه چند شهر باقي مانده است که اين آمار امروز نهايي مي شود. وقتي که صورت جلسه نهايي تکميل شود، اين آمار و اطلاعات منتشر مي شود.
پورعلي مطلق در ادامه با تشکر از مقام معظم رهبري گفت: با هدايت هاي خوبي که ايشان انجام دادند، آرامش خوبي در انتخابات داشتيم. چون شوراي نگهبان اسامي نامزدهاي نهايي انتخابات را زود اعلام کرد، مدت تبليغات انتخابات 27 روز بود. در دوره هاي قبلي 21 روز فرصت تبليغات وجود داشت. بااين حال در هيچ جاي کشور تنشي نداشتيم و انتخابات در آرامش برگزار شد. بايد از مردم کشورمان تشکر کنيم که حماسه ديگري را آفريدند. 39 سال از انتخابات مي گذرد و ما 37 انتخابات برگزار کرده ايم و مردم ثابت کردند همچنان پاي کار بوده و به نظامشان عشق مي ورزند. شعب اخذ راي تا آخرين لحظات مملو از جمعيت بود ولي به لحاظ ممنوعيت قانوني که داشتيم نتوانستيم از عده اي از مردم راي بگيريم که بايد ازآنها عذرخواهي کنيم. مشارکت مردم بسيار عالي بود و بايد به اين مردم احسنت گفت. اين اولين دوره اي از انتخابات بود که حدود 42 ميليون نفر در آن مشارکت کردند که اين خودش يک رکورد است.
دبير ستاد انتخابات کشور در پايان از صدا و سيما، رسانه ها و همه کساني که در تشويق مردم براي حضور در انتخابات مشارکت داشتند، تشکر کرد.
-
دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۴:۱۶:۲۸ PM
-
۶۵۰ بازدید
-
-
چه خبر