ضرورت رفاقت بعد از رقابت
انتخابات
بزرگنمايي:
چه خبر - به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت کشور، رضا زاده مدير کل سياسي وزارت کشور در يادداشتي کوتاه، ضرورت رفاقت و همکاري جريان هاي سياسي و هوادارانشان را بعد از پايان رقابت هاي انتخاباتي تبيين کرد.
بنا بر اين گزارش در يادداشت رضازاده آمده است:
در نظامهاي سياسي مردم سالار، يکي از کارويژه هاي انتخابات فيصله دادن به دعاوي گروه ها وجريان هاي سياسي است ومردم با رأي وقضاوت خود به ادعاهاي اطراف دعوا پايان مي دهند. پس از انقلاب اسلامي در ايران، ٣٤ انتخابات برگزار شده واشخاص و گروه هاي مختلف همانند ساير کشورها در رقابت هاي انتخاباتي مواضع متفاوت خود را اعلام کرده اند و حتي در مواردي شدت رقابت ها تصويري شبيه دشمني بين آنان را بازتاب داده است و اقدامات غير متعارف و تندي عليه يکديگر کرده اند؛ اما پس از برگزاري انتخابات و اعلام نتيجه توسط مراجع ذيصلاح، مردم انتظار دارند، رقابت ها به رفاقت و همکاري براي توسعه و تعالي کشور و خدمت به مردم تبديل شود.
در جوامع توسعه يافته و نظام مند، رعايت قاعده بازي و قبول رأي اکثريت و واگذاري قدرت به گروه پيروز به آساني صورت مي پذيرد و البته يکي ديگر از کار ويژه هاي انتخابات قبول و تضمين حقوق اقليتي است که موفق به کسب اکثريت آراء نشده است. اخلاق مداري و توسعه يافتگي گروه ها و اشخاص ايجاب مي کند که جريان پيروز آداب پيروزي را رعايت کند وضمن احترام به طرف مقابل خود را متعلق به صد در صد مردم بداند و جريان مقابل هم ضمن پذيرش نتيجه و اداي احترام به طرف مقابل و حتي تبريک به او، در صورت وجود اعتراض، آنرا از طريق مجاري قانوني پيگيري و به نتيجه نهايي تن دهد.
بعلاوه؛ امنيت، ثبات، آرامش و آباداني کشور در شرايط کنوني اولويت اول است و منافع ملي (وحدت ملي، امنيت ملي و اقتدارملي) جزو مسائل راهبردي و غيرقابل جايگزيني با منافع حزبي، باندي و شخصي است.
از سوي ديگر؛ وحدت، انسجام و همبستگي ملي جريان هاي سياسي، اقوام ومذاهب و اقليت هاي ديني در عين تنوع فکري و کثرت و مشارکت بالا در انتخابات، پيش نياز امنيت ملي و موجب افزايش قدرت نرم نظام و نهايتاً قدرت و اقتدار ملي است و اهميت آن کمتر از قدرت سخت نيست.
در اينجا مناسب است به برخي از کار ويژه هاي سياسي انتخابات اشاره شود:
بيان خواسته ها و تعديل انتظارات
ابراز حمايت منفي يا مثبت از کارگزاران
ابراز مشارکت مردم
جابجايي قدرت و انتقال آن به شکل مسالمت آميز
راه حلي براي رفع منازعات و تمرين تساهل و همزيستي
تضميني براي تداوم حيات سيستم سياسي
امکان تصحيح اشتباهات و خودترميمي سيستم سياسي
پاسخگو شدن نظام سياسي
تحکيم مناسبات دولت و مردم
ارتقاءِ مقبوليت و مشروعيت نظام سياسي
جامعه پذيري سياسي
تعميق همبستگي ملي و تقويت منافع ملي
-
جمعه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۸:۴۰ PM
-
۵۶۲ بازدید
-
-
چه خبر