شخصيت شناسي افراد با عکس پروفايل آنها !
چه خبر ... ؟
بزرگنمايي:
چه خبر - عکس پروفايل شما شخصيت تان را لو مي دهد
فکر ميکنيد عکس پروفايل شبکهي اجتماعي شما دربارهي شخصيتتان چه ميگويد؟ اينطور که پيداست تصوير پروفايل بيشتر از آنچه که تصور ميکنيم دربارهي شخصيت افراد اطلاعات ميدهد. گروهي از محققان دانشگاه پنسيلوانيا سعي کردند شخصيت کاربران توييتر را از روي تصوير پروفايلشان تحليل کنند. يافتههاي آنها به شرکتهاي تبليغاتي کمک ميکند که مخاطبانشان را دقيقتر انتخاب کنند.
اين محققان از حساب 66 هزار کاربر توييتر استفاده کردند تا براساس تصاوير پروفايل آنها شخصيتشان را دستهبندي کنند. در اين ميان، 434 نفر از اين گروه 66 هزار نفري به يک نظرسنجي روانشناسي هم پاسخ دادند. در هر دو مورد، به کاربران براساس پنج عامل بزرگ شخصيتي اصلي امتياز داده شد. اين پنج عامل برونگرايي (extraversion)، سازگاري (agreeableness)، استقبال از تجربه (openness)، وظيفهشناسي (conscientiousness) و روانرنجوري (neuroticism) هستند.
«دنيل پريوتيک پيترو»، سرپرست اين تيم تحقيقاتي، ميگويد: «مهمترين جنبهِي سنجش شخصيت از طريق رسانههاي اجتماعي اين است که به طور غير مستقيم و بدون ايجاد مزاحمت ميتوانيم اين کار را انجام دهيم. شما مستقيما ميتوانيد رفتار مردم را مشاهده کنيد و مجبور نيستيد از آنها بخواهيد که دربارهي رفتارشان حرف بزنند.»
اين تيم در نتايج نظرسنجي و ويژگيهاي هر تصوير پروفايل به دنبال رابطههايي گشتند. آنها در نتيجهي مشاهداتشان به چند رابطهي معنادار ميان اين دو رسيدند.
مثلا افرادي که در وظيفهشناسي امتياز بالايي گرفتند عکسهايي که منتشر ميکردند که آنها را به صورت تنها نشان ميداد، نه در گروههاي اجتماعي؛ علاوه بر اين، آنها احساسات مثبتي را در تصاويرشان ابراز ميکردند. کساني در استقبال از تجربه امتياز گرفتند، تصاوير هنري را ترجيح ميدادند. افراد روانرنجور هم بيشتر اوقات ترجيح ميدادند چهرهشان را نشان ندهند. پيترو ميگويد: «مردم اين تصاوير را نمايانگر وجههشان در محيط آنلاين تلقي ميکنند.»
«جنيفر گولبک» از دانشگاه مريلند ميگويد: «اين واقعا اولين قدم مثبت براي تحليل شخصيت از روي تصاوير است.» او ميخواهد اين گروه همين تحقيق را براي تصاوير پروفايل در ديگر پلتفرمها مثل فيسبوک تکرار کند تا ببيند که آيا به نتايج مشابهي ميرسند يا خير. بعدها اين تيم اميدوار است که يک دموي عمومي از اين نرمافزار را منتشر کند تا هر کسي بتواند تصوير پروفايلش را به آن آپلود کرده و آن را آناليز کند.
اما طبق گفتهي «ديويد استيلول» از دانشگاه کمبريج، اين رويکرد براي تحليل نوع شخصيت به تنهايي دقيق نيست. او ميگويد: قرار نيست آناليز تصوير پروفايل به اين زوديها جاي تست شخصيت را بگيرد.»
هرچند که ترکيب يافتههاي اين محققان با ديگر دادههاي رسانههاي اجتماعي مثل متن توييتها و استاتوسها يا رکوردي از پستهاي مورد علاقهي افراد شايد بتواند درک دقيقي از ويژگيهاي يک فرد ارايه دهد. به عنوان مثال، ژانويهي گذشته، يک الگوريتم يادگيري ماشيني ميتوانست دربارهي شخصيت افراد براساس علاقهمنديهايشان در فيسبوک حدس بزند.
منبع: digikala.com
-
سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۷:۳۶:۲۷ AM
-
۶۶۹ بازدید
-

-
چه خبر