احتمال وجود يک سياره ديگر در منظومه شمسي!
چه خبر ... ؟
بزرگنمايي:
چه خبر - منظومه شمسي يک سياره ديگر هم دارد؟!
در طول دو دهه گذشته محققان اجرام مختلفي را شناسايي کردند که فراتر از نپتون به دور خورشيد گردش ميکنند. تعداد زيادي از اين اجرام داراي مدار بيضوي شکلي هستند که فاصله آن از خورشيد به چندصد برابر فاصله زمين تا خورشيد ميرسد.
اين اجرام که در ناحيهاي موسوم به کمربند کويپر قرار دارند، بر اساس الگوي مدار خود به دور خورشيد، در چند دسته طبقهبندي ميشوند. جرم اين اجرام به قدري کم است که به سادگي تحت تاثير ميدان گرانشي اجرام بزرگتر و به ويژه نپتون قرار ميگيرند.
محققان با ردگيري ديناميک گرانشي اين اجرام دريافتند صرفنظر از شکل مدار، مسير حرکت آنها توسط نيروهاي وارد شده توسط اجرام بزرگتر تعيين ميشود.
به گفته محققان تشخيص اثر نپتون بر اجرام کمربند کويپر ساده است. اما يک گروه کوچکتر از اجرام وجود دارند که با عنوان جمعيت منفصل شناخته ميشوند و خصوصيات مدار آنها کاملا متفاوت است. برخي از اين اجرام داراي مدارهاي معکوس هستند و برخي ديگر در مدارهايي حرکت ميکنند که به شدت از صفحه خورشيد دور شده يا به آن نزديک ميشوند.
همچنين اين اجرام کلاسترهايي را تشکيل ميدهند که موجب هماهنگي دقيق بين مدارهاي بيضوي آنها ميشود. به گفته محققان نپتون نميتواند چنين اثري بر مدار اين اجرام داشته باشد.بنابراين نظريه وجود يک جرم بزرگ ديگر را مطرح کردند که با عنوان سياره نهم شناخته ميشود.
محققان توانستند ويژگيهاي سياره نهم را به طور دقيق تعيين کنند. براي مثال با بررسي پرتوهاي مادون قرمز دريافتند سياره نهم بايد کوچکتر از زحل باشد. در واقع به اعتقاد آنها اندازه سياره نهم بين 5 تا 10 برابر زمين بوده و مدار آن تا خورشيد بين 400 تا 800 برابر دورتر از مدار زمين تا خورشيد است. همچنين مدار آن نسبت به صفحه منظومه شمسي بين 15 تا 25 درجه زاويه دارد.
محققان معتقدند در صورتي که سياره نهم وجود داشته باشد، کشف و مشاهده آن حداقل به يک دهه زمان نياز دارد.
منبع: irna.ir
-
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۶:۵۴:۲۴ AM
-
۹۸۹ بازدید
-
-
چه خبر