بزرگنمايي:
چه خبر - شش رسم عجيب در هنگام غذا خوردن در جهان
شايد شما هم تصور ميکنيد که همواره بايد غذاهايتان را در بشقاب بريزيد و آن را تا انتها خورده و در آخر هم از ميزبان تشکر کنيد؛ اما نبايد فراموش کرد که مردم هر کشوري آداب و رسوم خاصي براي غذاخوردن دارند بنابراين نبايد توقع داشته باشيد که غذاخوردن با سبک و سياق شما در همهي کشورها مورد قبول واقع شود.
حتي ابزار و وسايلي هم که در هنگام صرف غذا به کار گرفته ميشود در کشورهاي گوناگون، مختلف است و در حقيقت در تمام سرزمينهاي دنيا، غذا را با قاشق و چنگال ميل نميکنند.
در ادامه با ما باشيد تا 6 رسم و عقيدهي عجيب را برايتان بازگو کنيم که در برخي از کشورها رعايت ميشود و بهتر است شما هم در هنگام سفر به اين سرزمينها آنها را رعايت کنيد.
1-چين | هميشه بايد کمي غذا در ظرف باقي بماند
در آمريکا و بسياري از کشورهاي غربي و حتي خاورميانه، باقي گذاشتن غذا در بشقاب کار درستي نيست و نشانهي اسراف و يا لذت نبردن از غذا تلقي ميشود. ما ايرانيها نيز اغلب سعي ميکنيم غذايمان را به اندازهي کافي در بشقاب بکشيم و در انتها از ميزبان تشکر کنيم اما همانطور که گفتيم رسوم غذا خوردن در کشورهاي مختلف متفاوت است. در چين براي نشان دادن ادب همواره بايد کمي از غذايتان را در بشقاب باقي بگذاريد زيرا اگر تمامي آن را ميل کنيد، چينيها اينطور برداشت ميکنند که مقدار غذا مناسب نبوده و ميزبان غذاي کمي را در اختيارتان گذاشته است. پس اگر به خانهي يک چيني دعوت شديد و از غذايتان راضي بوديد بايد حتما کمي از آن را در ظرفتان باقي بگذاريد.
2-هند | تشکر نکنيد
يکي از اصولي که از کودکي به ما آموختهاند اين است که هميشه تشکر کنيم، حتي براي امور کوچک و اين رسم در اغلب کشورهاي غربي رواج يافته است. ما ايرانيها نيز تشکر کردن را نوعي قدرداني از يکديگر ميدانيم و تصور ميکنيم که با اين کار به فرد مقابل نزديکتر شده و توجهمان را به او نشان ميدهيم.
شايد جالب باشد که بدانيد تشکر کردن به هيچ وجه در کشور هند رواج ندارد! به عبارت ديگر، اگر بعد از غذا خوردن از ميزبان تشکر نکنيد، بيادب تلقي نميشود. هنديها براي تشکر هيچ رسم جايگزيني هم ندارند؛ در واقع در هنگام سفر به هند بايد بپذيريد که آنها از رسم تشکر کردن بعد از غذا استفاده نميکنند.
3-ژاپن | مکيدن رشته جايز است
بسياري از مردم در هنگام غذاخوردن دوست ندارند در کنار کسي بنشينند که غذايش را پر سر و صدا ميخورد. در کشورهاي آمريکايي اگر کسي غذايش را با صدا بخورد يا براي مثال ماکارونيهايش را با صدا بمکد، ديگران را آزار ميدهد و در واقع کاري بيادبانه انجام داده است. در ژاپن چنين موضوعي وجود ندارد. ژاپنيها در غذاهاي مختلفشان از رشته استفاده ميکنند و به راحتي در ملاعام رشته هايشان را ميمکند و با سر و صداي بلندي غذا ميخورند. ماجرا از اين قرار است که نه تنها ژاپنيها از شنيدن چنين صداهايي اذيت نميشوند بلکه آن را نشان دهندهي لذيذ بودن غذا ميدانند و تصور ميکنند که آن فرد در حال لذت بردن از طعم غذاي خود است. پس طي سفرهايتان به ژاپن حتما با افرادي مواجه خواهيد شد که با صدا غذا ميخورند.
4-مصر | به غذا نمک اضافه نکنيد
يکي از عادتهاي معمول در زمان غذا خوردن اضافه کردن نمک و فلفل است. حتما شما هم افرادي را ميشناسيد که بدون چشيدن غذا و فقط از روي عادت به غذايشان نمک را فلفل اضافه ميکنند و اين موضوع اصلا عجيب نيست. اگر شما هم اين عادت را داريد بايد بدانيد که پيش از سفر به مصر لازم است عادتتان را ترک کنيد زيرا در اين کشور اگر روي غذايتان نمک يا فلفل بريزيد، توهين بزرگي به ميزبان کردهايد.
مصريها اينطور تصور ميکنند که آشپز براي غذايش زحمت زيادي کشيده و آن را با طعم خاصي براي شما آماده کرده است و کسي که به آن غذا ادويهي خاصي اضافه کند گويا به آشپز گفته که تو هيچ چيزي از آشپزي نميداني و من بايد مزهي غذا را تغيير بدهم. اگر کمي دقت به خرج بدهيد حتما متوجه خواهيد شد که در رستورانهاي مصر هيچ گونه ادويهاي روي ميزها قرار نميدهند.
5-چين | خوردن ماهي يک چالش بزرگ است
آيا تا به حال فکر کردهايد که اگر يک ماهي کامل را به شما بدهند، ابتدا آن را از کدام قسمت ميخوريد و يا اين که از دستتان هم استفاده ميکنيد يا خير؟
حتما ميدانيد که چينيها آداب گوناگوني براي غذا خوردن دارند، يکي از عجيبترين رسمهاي آنان را ميتوانيد در هنگام خوردن ماهي کامل ببينيد. چينيها معتقدند که در زمان خوردن ماهي کامل بايد ابتدا گوشت يک سمت آن را بخوريد و سپس ماهي را به سمت ديگر برگردانيد. به عبارت ديگر هر زماني که بخواهيد اجازهي برگرداندن ماهي به سمت ديگرش را نداريد مگر آن که گوشت يک سمت به صورت کامل خورده شده باشد. پيشينهي اين تفکر به خرافهاي کهن باز ميگردد، درست همان دوراني که چينيها از طريق ماهيگيري امرار معاش ميکردند؛ آنها در آن زمان عقيده داشتند که هرکس از اين رسم پيروي نکند يک خائن تلقي شده و باعث غرق شدن کشتي يا قايق ميشود. ميتوان گفت که اطاعت نکردن از اين رسم به هنگام خوردن ماهي کامل نوعي بد شانسي براي همه به بار ميآورد.
6-کره ي جنوبي | بزرگ ترين فرد اولين لقمه را بر ميدارد
در بسياري از کشورهاي آمريکايي و آسياي غربي رسم بر آن است که تا همهي اعضاي ميهماني پشت ميز حاضر نشدهاند کسي شروع به خوردن غذايش نميکند. پژوهشها نشان دادهاند که دليل اين کار آماده شدن تمامي غذاها و آوردن آنها روي ميز است زيرا کسي دوست ندارد غذايش در حين رفت و آمدهاي مکرر روي زمين بريزد.
در کرهي جنوبي مردم کمي از اين رسم نيز جلوتر رفتهاند، آنها آنقدر دور ميز مينشينند تا فرد بزرگتر شروع به خوردن غذايش کند. کرهاي ها حتي اگر غذايشان کاملا آماده هم باشد تا زماني که بزرگتر غذايش را شروع نکند، لب به آن نميزنند. آنها اين کار را نشانهي احترام به بزرگتر ميدانند. اگر به کرهي جنوبي سفر ميکنيد، بد نيست بدانيد که رسم تعارف کردن صندلي به بزرگترها نيز در اين کشور رواج دارد.
منبع: lastsecond.ir