کم هزينه ترين روش علمي براي کاهش استرس
چه خبر ... ؟
بزرگنمايي:
چه خبر - سادهترين روش علمي براي کاهش سريع استرس
يک مطالعه جديد نشان داده است که حضور در طبيعت براي حداقل 20 دقيقه در روز ميتواند تأثيرات شگفتانگيزي روي سلامت روان انسان داشته باشد.
به گفته دانشمندان، نشستن يا قدم زدن در يک پارک ميتواند سطح هورمون استرس شخص را به ميزان قابل توجهي کاهش دهد. آنها اميدوارند که اين مطالعه بتواند متخصصان بهداشت و درمان را تشويق کند تا به جاي قرصهاي شيميايي به تجويز "قرصهاي طبيعت" براي تسکين استرس بيماران بپردازند.
اين مطالعه شامل يک آزمايش روي 36 نفر از کساني بود که در شهر زندگي ميکردند و حداقل 10 دقيقه يا بيشتر در هفته به تعداد حداقل 3 بار در هفته در طبيعت وقت ميگذراندند. شرکت کنندگان اين کار را طي دو ماه انجام دادند.
اين اختيار به شرکت کنندگان داده شد که زمان و جايي که ميخواهند در طبيعت وقت بگذرانند را خودشان انتخاب کنند و مدت اقامت در طبيعت را نيز به دلخواه تنظيم کنند. بنابراين محققان قادر بودند مدت مطلوب گذران وقت در طبيعت را شناسايي کنند.
براي اندازهگيري اثر اين کار که به اصطلاح مصرف "قرصهاي طبيعت" ناميده ميشود، دانشمندان نمونههاي بزاق شرکت کنندگان را هر دو هفته يک بار براي اندازهگيري سطح کورتيزول ميگرفتند.
محققان دريافتند که صرف تنها 20 دقيقه وقت در مکانهايي که طبيعت حضور پررنگتري دارد، مانند پارکهاي محلي يا کوهستانهاي جنگلي، ميزان کورتيزول را به ميزان قابل توجهي کاهش ميدهد.
افرادي که 30 دقيقه در طبيعت وقت گذراندند کاهش بيشتري در هورمون استرس خود داشتند. اما بيش از 30 دقيقه چندان تأثير بيشتري نشان نداد.
لازم به ذکر است که در طول اين آزمايش از شرکت کنندگان خواسته شده بود تا هيچگونه فعاليتي مانند تمرين ورزشي، کتاب خواندن و يا استفاده از دستگاههاي الکترونيکي مانند گوشيهاي هوشمند نداشته باشند.
مطالعات متعددي ارتباط حضور در طبيعت و کاهش استرس را دريافتهاند. با اين حال، اين اولين بار است که يک مطالعه به طور مشخص تعيين کرده است که چقدر زمان براي کاهش قابل توجه ميزان استرس در طبيعت لازم است.
به گفته محققان، هدف اين مطالعه ارائه شواهد کافي و متقاعد کردن متخصصان مراقبتهاي بهداشتي به تجويز "قرصهاي طبيعت" به عنوان بخشي از درمان بيماران است.
"مريکارول هانتر" استاد دانشگاه ميشيگان و نويسنده اصلي اين مطالعه ميگويد: اين اولين تخمين در مورد مدت زمان لازم حضور در طبيعت براي کاهش استرس در شرايط زندگي روزمره است.
اين مطالعه در مجله Frontiers of Psychology منتشر شده است.
منبع: isna.ir
-
دوشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۶:۰۸:۴۳ AM
-
۴۶۴ بازدید
-
-
چه خبر