جوان سازي مغز انسان بزودي!
چه خبر ... ؟
بزرگنمايي:
چه خبر - روياي جوانسازي مغز به واقعيت نزديک شد
محققان دانشگاه استنفورد موفق به شناسايي ژني شدند که با انسداد آن توسط آنتيباديهاي خاص ميتوان مغز مدلهاي حيواني را جوانسازي کرد؛ اين راهکار در درمان انواع اختلالات شناختي موثر است.
پژوهشگران در حين تحقيقات ديگري موفق به شناسايي يک تکژن شدند. بررسي ها نشان داد اين ژن قادر به رمزگشايي پروتئين مسئول اختلال شناختي مرتبط با سن است. ادامه تحقيقات نشان داد با استفاده از آنتيبادي هاي مسدودکننده در مدلهاي حيواني ميتوان مغز موشهاي پير را جوانسازي کرد.
شروع اين مطالعه از سلولهايي به نام ميکروگليا بود که مسئول واکنش ايمني و حذف مواد زائد به صورت مستمر هستند. اين سلولها به طور پيوسته رسوبهاي پروتئيني و بقاي سلولها را حذف ميکنند تا فعاليت طبيعي مغز حفظ شود. قابليت پاکسازي اين سلولها با افزايش سن کاهش مييابد و محققان احتمال دادند اين امر در اختلال شناختي مرتبط با افزايش سن موثر باشد.
از طرفي مطالعات نشان داد بسياري از بيماريهاي انحطاط عصبي مرتبط با سن از قبيل آلزايمر و پارکينسون با الگوي فعاليت غير طبيعي ژنهاي مرتبط با سلولهاي ميکروگليا در ارتباط است.
براساس نتايج اين بررسي ها ژني به نام CD22 که در انسان و موش مشترک است، در اختلال شناختي نقش دارد.
ادامه مطالعات نشان داد مسدود کردن اين پروتئين با آنتيبادي هاي ويژهاي منجر به افزايش فعاليت ميکروگليا با افزايش سن ميشود و ضمن جلوگيري از اختلالات شناختي، قابليت تغيير وضعيت مغز موشهاي پير همانند موشهاي جوان را ايجاد کند.
اين دستاورد،محققان را به درمان اختلالات عصبي مرتبط با پيري و بازيابي قابليتهاي مغز اميدوار کرده است، ولي نيازمند مطالعه و بررسي بيشتر است.
نتايج اين مطالعه در نشريه نيچر Nature منتشر شده است.
منبع: isna.ir
-
يکشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۵:۰۶:۵۰ AM
-
۶۸۰ بازدید
-
-
چه خبر