بزرگنمايي:
چه خبر - اين اعضاي بدن انسان در آينده ديگر وجود نخواهند داشت
چارلز داروين، نظريه پرداز مشهور، در اولين فصل از کتاب معروف خود به نام «تبار انسان»، تعداد زيادي از اعضاي بدن انسان را با «بي فايده و تقريباً بي فايده» توصيف مي کند. فهرستي که داروين تهيه کرده بود کامل نبود و در واقع بدن ما مملوء از اندام هايي است که هيچ احتياجي به آن ها نداريم.
در ادامه به 15 عضو بدن انسان مي پردازيم که در آينده ديگر اثري از آن ها نخواهد بود.
1- موهاي بدن
ابروهاي ما از چشمان ما در برابر عرق محافظت مي کنند و موهاي صورت مردان هم نقش مهمي در جذب جنس مخالف دارند. اما از قرار معلوم، بقيه ي موهاي بدن انسان هيچ کارکردي ندارند.
2- سينوس هاي پارانازال
هيچ کسي کاربرد اين حفره هاي دردسر ساز که جداره ي مخاطي دارند را نمي داند. تنها کارکرد احتمالي اين اندام مي تواند کم کردن وزن سر باشد.
3- ماهيچه هاي خارجي گوش
بعضي حيوانات مثل خرگوش ها و سگ ها، به لطف اين ماهيچه ها مي توانند گوش هايشان را مستقلاً حرکت دهند. ما هم اين ماهيچه ها را داريم و به همين دليل است که بعضي ها مي توانند گوش هايشان را تکان دهند. اما اين ماهيچه ها هيچ کاربردي براي انسان ندارند.
4- دندان هاي عقل
انسان هاي اوليه براي ادامه ي حيات و دريافت کالري هاي مورد نيازشان، مجبور بودند گياهان را بجوند، اما امروزه فقط حدود پنج درصد از انسان ها اين دندان هاي بي فايده را دارند.
5- دنده هاي گردني
کمتر از يک درصد از جمعيت انسان ها هنوز اين دنده هاي گردني را که احتمالاً بقاياي عصر خزندگان هستند، در بدن خود دارند. بعضي ها اين دنده ها را فقط در سمت چپ يا سمت راست و بعضي ديگر هم در هر دو سمت دارند. اين دنده ها اغلب باعث بروز مشکلات عصبي و شرياني مي شوند.
6- عضله ي پالماريس
اين عضله ي بلند و باريک از آرنج شروع مي شود و تا مچ دست ها امتداد مي يابد. امروزه 11 درصد از انسان ها عضله ي پالماريس را به کلي در بدن خود ندارند. از اين عضله در گذشته هاي دور براي آويزان شدن و بالا رفتن استفاده مي شد، بنابراين اگر ورزشکار رزمي يا صخره نورد باشيد شايد ترجيح بدهيد که همچنان اين عضله را داشته باشيد.
7- نوک پستان هاي مردان
هم مردان و هم زنان نوک سينه دارند چون در مراحل اوليه ي رشد جنين، کودک تازه متولد شده فاقد جنسيت است. به همين دليل است که هم مردان و هم زنان نوک سينه دارند. سطح هورمون پرولاکتين در بدن مردان در مجموع به قدري نيست که منجر به شيرآوري شود و بدن آن ها قادر به توليد شير نيست.
8- ماهيچه هاي راست کننده ي مو
اين ماهيچه هاي کوچک حيوانات را قادر مي سازند که موهاي بدن شان را پف دهند تا گرماي بدن خود را حفظ کنند و حيوانات ديگر را بترسانند. انسان ها گرچه اين توانايي را هنوز دارند (به همين دليل است که موهاي بدن مان گاهي راست مي شوند) اما بيشتر موهاي بدن خود را از دست داده اند.
9- آپانديس
اين مجراي باريک ماهيچه اي که به روده ي بزرگ متصل است، در دوراني که رژيم غذايي انسان ها بيشتر گياه بود تا پروتئين حيواني، وظيفه ي هضم سلولز را برعهده داشت.
10- دنده ي سيزدهم
نزديک ترين قوم و خويش هاي حيواني ما يعني شامپانزه ها و گوريلاها، چند دنده بيشتر از ما دارند. بيشتر انسان ها 12 دنده دارند، اما 8 درصد از افراد بزرگسال يک دنده ي اضافي دارند.
11- انگشتان پا
دانشمندان پي برده اند انسان ها در گذشته بيشتر روي خط مياني پاهايشان قدم بر مي داشتند و تعادل داشتند، اما اين مسأله به تدريج دچار تغيير شده و ما امروزه بيشتر در جهت انگشت شست پاها تعادل خود را حفظ کنيم. تحقيقات همچنين نشان مي دهد مرکز تعادل بدن ما هنوز به سمت داخل در تغيير است. اين بدان معني است که انسان ها در گذشته براي حفظ تعادل به انگشتان پاي خود تکيه مي کردند، اما امروزه ديگر چندان به آن ها اتکا ندارند. اگر اين روند ادامه پيدا کند، ديگر به انگشتان پاهايمان نياز نخواهيم داشت.
12- استخوان دنبالچه
دنبالچه بقاياي دمي است که هنوز در بدن بيشتر پستانداران وجود دارد و اين حيوانات از آن براي حفظ تعادل و برقراري ارتباط استفاده مي کنند.
13- پلک سوم
احتمالاً يک نياي حيواني مشترک ميان پرندگان و پستانداران وجود داشته که چشم هاي آن غشايي براي محافظت و کنار زدن گرد و خاک داشته. از اين پلک سوم در بدن ما انسان ها فقط يک لايه ي کوچک در گوشه ي داخلي چشم هايمان باقي مانده است.
14- نقطه ي داروين
گهگاه در بالاي گوش هاي انسان هاي امروزي يک تکه پوست تاخورده ي کوچک ديده مي شود. اين تاخوردگي احتمالاً بقاياي يک بخش بزرگ تر است و به متمرکز شدن صداهاي دوردست کمک مي کرد.
15- ماهيچه ي زير ترقوه
اين ماهيچه ي کوچک، در پايين کتف، از دنده ي اول شروع مي شود و تا ترقوه امتداد پيدا مي کند و اگر انسان ها هنوز چهار دست و پا راه مي رفتند ماهيچه ي زير ترقوه به دردشان مي خورد. بعضي افراد از اين ماهيچه يکي و بعضي ها چند تا دارند. بعضي ديگر هم اصلا اين ماهيچه را در بدن خود ندارند.
منبع: rooziato.com