رشد تساعدي عوارض خروج از کشور حذف خواهد شد
اقتصادي
بزرگنمايي:
چه خبر - صحبت هاي معاون رييس جمهور درباره نرخ عوارض خروج از کشور
علياصغر مونسان معاون رييس جمهور، درباره آخرين پيگيريها درباره نرخ عوارض خروج از کشور که در لايحه بودجه سال 97، با سه تا شش برابر افزايش روبرو شده بود، گفت: مبلغ عوارض خروج از کشور در لايحه بودجه دولت مشخص شده و درحال بررسي در مجلس است، ما هم صحبتهاي مختلفي را درباره نرخ جديد آن شنيدهايم که منتظريم ببينيم مجلس محترم در نهايت، چه عددي را تصويب ميکند.
او درباره آخرين صحبت شنيده شده درباره نرخ عوارض خروج از کشور براي سال 97، گفت: آخرين صحبت را از رسانهها شنيدهام که نرخ آن 150 هزار تومان بوده است. حالا منتظريم ببينيم مجلس چه تصميمي ميگيرد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، همچنين درباره رشد تصاعدي نرخ عوارض خروج از کشور که در لايحه بودجه از سه تا شش درصد، بسته به تعداد سفر سالانه درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: آن طور که ما شنيديم اين رشد تصاعدي حذف خواهد شد و فقط يک عدد براي عوارض خروج فيکس شده است.
مونسان، در پاسخ به اين پرسش که کاهش نرخ عوارض بر اساس دستور معاون اول رييس جمهور که به سازمان برنامه بودجه در اين باره نامه نوشته، صورت ميگيرد يا درنتيجه راي گيري نمايندکان مجلس مشخص خواهد شد، بيان کرد: لايحه بودجه که براساس اعداد قبلي به مجلس فرستاده شده، دچار تغيير نشده، ما فعلا منتظر نظر و تصميم نمايندگان مجلس هستيم.
دولت در لايحه بودجه سال 97 که 19 آذرماه به مجلس تقديم کرد، افزايش سه تا شش برابري عوارض خروج از کشور را پيشنهاد داد که بر اين اساس هر نفر در سفر نخست 220 هزار تومان، بايد عوارض خروج پرداخت کند، اين مبلغ در سفر دوم حدود 50 درصد افزايش مييابد (330 هزار تومان) و براي سفرهاي سوم و بيشتر با 100 درصد افزايش، به 440 هزار تومان ميرسد. اين پيشنهاد دولت با واکنشهاي انتقادي زيادي از سوي مردم، فعالان گردشگري و نمايندگان مجلس روبرو شد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري که همزمان با تقديم لايحه پيشنهادي مجلس اعلام کرده بود، 40 هزار تومان از نرخ هر عوارض خروجي صرف تشويق تورهاي ورودي خواهد شد، پيش از آن که به جرگه مخالفان بپيوندد، در يک نشست خبري درباره مشارکت اين سازمان در تعيين نرخ عوارض خروج از کشور، گفته بود: حتما در تدوين بودجه دستگاهها نظر دارند و همه بخشها موظف به همکاري هستند و براي ما مهم، افزايش منطقي است.
اما وي پس از راه افتادن موج اعتراضها نسبت به اين تصميم دولت، در توئيتي نوشت؛ با اين رويکرد که سفر ارزان بايد در سبد زندگي همه ايرانيان فراهم شود، معتقدم اجراي هر تصميمي بايد متناسب با وضعيت اقتصادي مردم باشد. اي کاش تصميمگيرانِ افزايش عوارض خروج از کشور، نظرات کارشناسي سازمان ميراث فرهنگي، فعالان و متوليان گردشگري را جويا ميشدند.
معاون رييس جمهور سپس در نامه اي به اسحاق جهانگيري، تعديل نرخ پيشنهادي عوارض خروج از کشور را خواستار شد و درباره ناهماهنگي در اعلام آن گفت؛ بحث افزايش عوارض خروج مطرح بود، ولي ما فکر ميکرديم براي اين کار با ما (ميراث فرهنگي) هماهنگي ميشود، اما عدد اعلام شده با ما نهايي نشده بود.
نرخ پيشنهادي سازمان ميراث فرهنگي، در هيات دولت و همچنين نامه به معاون اول 85 هزار تومان بود که با پرداخت 40 هزار تومان آن به اين سازمان موافقت شده بود، هرچند که مونسان گفت؛ نرخ در لايحه بودجه 220 هزار تومان تعيين شد، اما آن 40 هزار تومان را تغيير ندادند.
منبع:isna.ir
-
يکشنبه ۱۷ دي ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۳:۴۹ AM
-
۴۰۱ بازدید
-
-
چه خبر