بزرگنمايي:
چه خبر - رئيس جمهوري آمريکا در سومين فرمان مهاجرتياش، قانون را نقض کرده است
به گزارش دويچهوله قضات اين دادگاه مستقر در شهر سانفرانسيسکوي کاليفرنيا در حکم 77 صفحهاي خود گفتهاند که رئيس جمهوري آمريکا در سومين فرمان مهاجرتياش، قانون را نقض کرده و همچنين نتوانسته است که در دادگاه نشان دهد ورود آن گروه افرادي که قانون مذکور تلاش ميکند از سفرشان به آمريکا جلوگيري کند «براي منافع ايالات متحده زيان بار است.»
شعبه نهم دادگاه تجديد نظر در عين حال اجراي اين حکم را به تعويق انداخته است بنابراين تا زماني که ديوان عالي آمريکا اين پرونده جنجالي را نپذيرفته و نظرش را اعلام نکرده، حکم دادگاه تجديد نظر قابل اجرا نخواهد بود.
ديوان عالي آمريکا در اوايل ماه دسامبر امسال حکم داد که فرمان مهاجرتي رئيس جمهوري آمريکا درباره شهروندان هشت کشور تا زماني که شکايتهاي حقوقي در دادگاههاي تجديدنظر بررسي ميشود به طور کامل اجرا شود.
سومين فرمان ترامپ که در ماه سپتامبر پس از انقضاي فرمان قبلي وي صادر شد، شامل حال شهروندان ايران، ليبي، سومالي، سوريه، يمن، چاد و کره شمالي ميشود و مقامات ونزوئلايي را هم در بر ميگيرد. وجود کره شمالي در اين فهرست نمادين است چون عملا کمتر کسي از اين کشور به آمريکا سفر مي کند.
در ماههاي اخير يک دادگاه فدرال در مريلند و يک دادگاه استيناف در کاليفرنيا جلوي اجراي قسمت هايي از آن فرمان را گرفته بودند. حکم اخيرا دادگاه استيناف منعکس کننده تصميم ماه ژوئن ديوان عالي آمريکا بود که در آن زمان اجازه اجراي محدود دستور قبلي آقاي ترامپ را داده بود. آن حکم مي گفت که دستور دولت نمي تواند شامل حال کساني شود که داراي پيوندي اصيل با جامعه آمريکا هستند. براساس آن حکم پيوند اصيل شامل پيوند خانوادگي، داشتن درخواست کار و ويزاي دانشجويي مي شد.
در ماه اکتبر دادگاهي در ايالت هاوايي موقتا اجراي تازهترين دستور آقاي ترامپ را به طور کامل معلق کرده بود که باعث خشم دولت شد. در پي تصميم اخير دادگاه استيناف وکلاي دولت فورا از ديوان عالي خواستند که اجازه اجراي کامل فرمان را صادر کند.
رئيس جمهور آمريکا در ماه ژانويه گذشته بلافاصله پس از رسيدن به قدرت دستوري را براي جلوگيري از سفر و مهاجرت شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان به آمريکا براي 90 روز صادر کرد. آن فرمان با تظاهرات و چالشهاي حقوقي در دادگاهها مواجه شد.
يک نسخه اصلاح شده فرمان در ماه مارس صادر شد که عراق را از فهرست خط ميزد. فرمان تازه همچنين دارندگان گرين کارت(کارت اقامت دايم) را معاف ميکرد. در ماه ژوئن ديوان عالي اجازه داد آن فرمان فقط در مورد کساني که با آمريکا پيوندي اصيل ندارند اجرا شود.
فرمان سوم ترامپ در اواخر ماه سپتامبر امضا شد. اين فرمان دو کشور کره شمالي و ونزوئلا را به فهرست اضافه مي کرد و دادگاه هاي بدوي اجازه دادند فرمان در مورد اين دو کشور اجرا شود.
دادگاه هاي اوليه که در چند مورد دو فرمان قبلي و مشابه آقاي ترامپ را هم معلق کرده بودند به اظهارات او در جريان مبارزات انتخاباتي سال گذشته که خواستار "منع ورود مسلمانان" به آمريکا شده بود اشاره کردهاند.
دادگاه هاي بدوي همچنين گفتند که دستور مهاجرتي ناقض متمم اول قانون اساسي آمريکاست که آزادي مذهبي را تضمين مي کند.
قاضي دادگاهي در ايالت مريلند در ماه اکتبر گفت: "اعلام اوليه درباره منع کردن مسلمانان، که آقاي ترامپ در بيانيه هايش مکررا و صريحا به آنها اشاره مي کرد، مقصود او را با قوت و شدت به زباني قرائت ناپذير بيان ميکرد."
قاضي فدرال در هاوايي گفت که دولت "يافتههاي کافي که نشان دهد ورود بيش از 150 ميليون نفر از شهروندان شش کشور نام برده براي منافع ايالات متحده خطرناک است در اختيار ندارد."
دادگاهي در ويرجينيا هم گفت که جمعيت کشورهاي قرار گرفته در فهرست آقاي ترامپ 90 تا 99 درصد مسلمان هستند و نوشت: "غيرمنطقي بودن دعاوي دولت محسوس است."
منبع: isna.ir