بزرگنمايي:
چه خبر - تاثير قرص هاي تاخيري در درمان زود انزالي
درصورتيکه زود انزالي که يا همان زود ارضايي، هميشگي نباشد جاي نگراني نيست و فقط زمانيکه زود انزالي هميشگي بوده و قبل از اينکه رابطه جنسي را شروع کنيد و يا زمانيکه تازه رابطه جنسي را شروع کرده ايد، رخ دهد، مي شود به آن زود ارضايي گفت. چندين عامل برروي انزال تاثير مي گذارد، به همين دليل بهترين درمان انزال زودرس يا زود ارضايي ترکيبي از درمان هاي ذهني، دارويي و تکنيک هاي جنسي مي باشد و فقط نبايد از قرص هاي تاخيري استفاده نمود. در اين مقاله قصد داريم به بررسي داروهايي که بطورمعمول براي درمان زود انزالي يا زود ارضايي ( در مردان انزال همواره همراه با ارضاء جنسي مي باشد) استفاده مي شوند، بپردازيم.
هيچ دارويي به طور خاص از طرف سازمان غذا و دارويي ايالات متحده (fda) براي درمان زود ارضايي تاييد نشده است، بااينحال مي توان از داروهاي مختلف براي درمان اين مشکل استفاده نمود. داروهاي مهارکننده انتخابي بازجذب سروتونين (ssris) و داروهاي ضدافسردگي حاوي تاثيرات مشابه ssri از همه موفق تر مي باشند. از کرم هاي بي حس کننده که حاوي بي حس کننده هاي موضعي هستند نيز مي توان در بعضي از موارد استفاده نمود.
مهارکننده انتخابي بازجذب سروتونين
اين نوع داروها يکي از انواع قرص هاي تاخيري بوده که از آنها براي افزايش طول رابطه جنسي و انزال استفاده مي شود. عوارض جانبي مهارکننده هاي انتخابي بازجذب سروتونين يک از مواردي مي باشد که هنگام انتخاب آنها بعنوان داروي تاخيري بايد به آنها توجه نمود.
اين تاثيرات جانبي شامل عوارض رواني و عصبي، واکنش هاي پوستي، اثرات آنتي کولينرژيک، نوسان در وزن بدن، تداخلات دارويي و تاثيرات جانبي جنسي (بجز انزال زودرس)، همچون کاهش ميل جنسي و يا اختلال نعوظ مي باشند. اين داروها شامل موارد زير مي باشند:
پاروکستين (paroxetine)
داروي پاروکستين يکي از انواع قدرتمند داروهاي ssri بوده که مي شود از آن براي درمان زود ارضايي استفاده نمود. احتمالا بهبود حاصل از دارو تا 3 هفته بعد از شروع مصرف خود را نشان ندهد. اگر اين قرص تاخيري تا شش هفته تاثير خود بر زود ارضايي را نشان نداد و يا تاثيرات جانبي آن مشکل ساز شد، بايد با دارويي ديگر جايگزين شود.
سرترالين (zoloft)
داروي سرترالين يکي از انواع قدرتمند داروهاي ssri بوده که مي شود از آن براي درمان زود ارضايي استفاده نمود. احتمالا بهبود حاصل از دارو تا 3 هفته بعد از شروع مصرف خود را نشان ندهد. اگر اين قرص تاخيري نيز تا شش هفته تاثير خود بر زود ارضايي را نشان نداد و يا تاثيرات جانبي آن مشکل ساز شد، بايد با دارويي ديگر جايگزين شود.
سيتالوپرام (celexa)
داروي سيتالوپرام يکي از انواع قدرتمند داروهاي ssri بوده که مي شود از آن براي درمان زود ارضايي استفاده نمود. احتمالا بهبود حاصل از دارو تا 3 هفته بعد از شروع مصرف خود را نشان ندهد. اگر اين قرص تاخيري تا شش هفته تاثير خود بر زود ارضايي را نشان نداد و يا تاثيرات جانبي آن مشکل ساز شد، بايد با دارويي ديگر جايگزين شود.
فلوکستين (fluoxetine)
داروي فلوکستين يکي از انواع قدرتمند داروهاي ssri بوده که مي شود از آن براي درمان زود ارضايي استفاده نمود. احتمالا بهبود حاصل از دارو تا 3 هفته بعد از شروع مصرف خود را نشان ندهد. اگر اين قرص تاخيري تا شش هفته تاثير خود بر زود ارضايي را نشان نداد و يا تاثيرات جانبي آن مشکل ساز شد، بايد با دارويي ديگر جايگزين شود.
داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي
برخي از داروهاي ضد افسردگي، داراي علايم مشابهي همچون داروهاي ssri هستند، بعضي از انواع خاص داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي (tcas) را مي شود به عنوان داروي درمان زود ارضايي استفاده نمود. داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي که بيشتر از بقيه در زمينه درمان زود ارضايي برروي آن تحقيق شده است کلوميپرامين بوده که شايد بيشتر از خيلي از داروهاي ssri براي اين منظور مفيد باشد.
داروهاي بي حس کننده موضعي
کرم هاي و داروهاي بي حس کننده موضعي قادر به کاهش حساسيت و تحريک پذيري آلت بوده و باعث تاخير در انزال مي شود. اين کرم ها و اسپري ها از کم خطر ترين داروهايي هستند که براي درمان زود ارضايي از آنها استفاده مي شود. در صورتيکه فرد حساسيت خاصي به اين داروها نداشته باشد، عوارض جانبي سيستميک کمي در پي دارند. ليدوکائين و پريلوکائين 2.5 درصد از جمله داروهاي بي حس کننده موضعي مي باشد. نحوه مصرف اين کرم ها بصورت استعمال خارجي روي پوست آلت، بخصوص سر آلت ( حشفه ) و قسمت زيرين آلت ( از زير حشفه تا حدودا 5 سانت به سمت بيخ آلت که محدوده بسيار حساس پوست آلت است) بصورت اسپري پاششي و يا کرم ماليدني مي باشد، که مي تواند با مشورت پزشک نيز مصرف شود. لازم به تذکر است که اين قبيل داروهاي بيحس کننده با بي حس کردن ناحيه تحريک پذير آلت، عمل کرده و مانع زود انزالي مي گردد و همچنين از لذت تماس جنسي نيز مي کاهد و بعنوان درمان براي تحريک پذيري عصب ها و يا تحريک پذيري رواني، زود انزالي نمي باشد.
مهارکننده فسفودي استراز نوع 5
قرص هاي مهارکننده آنزيم فوسفو دي استراز که امروزه با نام هاي قرص هاي وياگرا، تادلافيل، سيلدنافيل و … مشهور مي باشند، با مکانيسم گشادکننده گي عروق بدن، به خصوص آلت تناسلي مرد باعث ايجاد نعوظ سفت مي شوند، که امروزه به صورت روتين براي مردان مبتلا به اختلال نعوظ و عدم سفت شده گي آلت تناسلي تجويز مي شود. جايگاه مهم اين قرص ها در انزال زودرس به نقش تقويت کننده گي نعوظ و افزايش توانائي مرد جهت انجام نعوظ مکرر است. به صورت خلاصه قرص هاي وياگرا، تادلافيل و سيلدنافيل انزال را به تأخير نمي اندازند بلکه به فرد اين توان را مي دهند که بعد از انزال زودرس يک ربع تا نيم ساعت بعد از انزال، دوباره قدرت نعوظ داشته باشند، که در بار دوم مطمئناً انزال با تأخير انجام مي شود که به آن dabble sex مي گويند. مصرف داروهاي درمان زود انزالي عوارضي از قبيل، سردرد، اختلال در ديد و افروختگي ايجاد مي کنند و لذا در افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي و حتي سايرين، بايد حتماً با نظر پزشک تجويز شود.
منبع: rastineh.ir, drkarami.com