بزرگنمايي:
چه خبر - مشکلات در رابطه جنسي
اگر رابطه زناشوييتان با خواستههايتان مطابق نيست، دست از غر زدن برداريد و سعي کنيد در مورد خواستههايتان صحبت کنيد. براي اين کار اول بايد نيازهايتان را بشناسيد و در مورد آنها به طور خاص، با همسرتان صحبت کنيد.
آيا واقعا ميدانيد همسرتان چه ميخواهد؟ سعي کنيد متوجه شويد. شايد شما و همسرتان آنقدرها هم که فکر ميکنيد از هم فاصله نداشته باشيد. وقتي هر دو خونسرد و منطقي هستيد، در اين مورد صحبت کنيد و يکديگر را سرزنش نکنيد. واضح و روشن حرف بزنيد.
رابطه يعني گفتوگو و سازش و اين موضوع هيچوقت تمام نميشود. دنبال فرصت باشيد. برنامهاي ترتيب دهيد که براي هر دويتان جذاب باشد. به شيوه خودتان رفتار کنيد تا موفق شويد. اگر با يک برنامه موافقت ميکنيد و بعد از مدتي ميبينيد برايتان جاذبهاي ندارد، دوباره کنار هم بنشينيد و برنامه تازهاي بچينيد. همسران بهندرت تمايل براي برقراري رابطه زناشويي در زمانهاي يکسان دارند. پس حد وسط را بگيريد تا هر دو از اين رابطه لذت ببريد.
رابطهتان را براساس رابطه زناشويي پيش نبريد. شما به عشق، مهرباني و غمخواري نياز داريد و رابطه زناشويي ميتواند واکنشي براي اينها باشد. هر وقت دوست داريد همسرتان را بغل کنيد، اين کار را انجام دهيد. زندگي زناشويي فعالي داشته باشيد و براي يکديگر عشق و احترام زيادي قائل باشيد. افراد مختلف زبان متفاوتي براي بيان عشق دارند. مثلا وقتي آقايي در کارهاي منزل به همسرش کمک ميکند، انتظار دارد او دوستت دارم را از لابلاي کارهايش بشنود.
آيا همسرتان زبان عشق شما را متوجه ميشود؟
به نيازهاي احساسيتان خوب دقت کنيد که روابط زناشوييتان را کاملا تحت تاثير قرار ميدهد. گرچه اصل وجود غريزه جنسي، غريزي و فطري است اما در انسان برخلاف ساير جانداران، کيفيت رابطه زناشويي و انجام رفتار جنسي، غريزي نيست بلکه آموختني است و بايد روش صحيح آن را ياد گرفت. به همين دليل، يکي از نکتههاي ضروري براي هر زوجي اين است که دانستنيهاي لازم را براي اين کار بهدست آورند که شامل مقدمات رابطه زناشويي، شناخت نيازهاي عاطفي يکديگر در هنگام رابطه و رعايت آن، شناخت شيوههاي مختلف رابطه زناشويي، آگاهي از راههاي جلوگيري از بارداري، رعايت بهداشت ظاهري مثل مسواک زدن، خوشبو بودن و… آگاهي از نکات بهداشتي در رابطه و رعايت آن، آگاهي ضمني از اختلالهاي جنسي و… ميشود. براي يادگيري همه اين موارد ميتوان از کتابهاي مفيدي که در اين زمينه تاليف شده، استفاده کرد يا از مشاوران خانواده راهنمايي گرفت.
اگر قبلا زندگي زناشويي ناموفقي داشتهايد، ممکن است تجربهتان را به رابطه جديدتان بياوريد و از لحاظ جنسي نتوانيد فعال باشيد. پس به سابقه زندگي مشترکتان نگاهي بيندازيد و از آن عبرت بگيريد.
چه عذر و بهانههايي براي داشتن رابطه جنسي ميتراشيد؟
اگر ميترسيد فرزندتان ناگهان وارد اتاق شود، کافي است در اتاق را قفل کنيد و به فرزندانتان بگوييد مزاحم شما و همسرتان نشوند.
يادتان باشد کيفيت و نه کميت، مهمترين عامل است
انتخابهاي شما عواقبي دارند. مثلا اگر انتخاب ميکنيد که به سرکار برويد، دانشگاه هم برويد و به پدر و مادر پيرتان هم روزانه سر بزنيد، مسلما زمان بسيار کمي براي رابطه زناشويي خواهيد داشت. اگر ميخواهيد نتيجه متفاوتي عايدتان شود، رفتار و تصميمهايتان را عوض کنيد. اگر زيادي سرتان شلوغ است، در بعضي زمينهها تفويض اختيار کنيد.
کيفيت يک رابطه زناشويي به ميزان پاسخگويي آن به نيازهاي زوج بستگي دارد. به نيازهاي همسرتان به عنوان قانون لازمالاجرا نگاه کنيد و ببينيد چطور ميتوانيد خواستههايش را برآورده کنيد. به همسرتان برچسب نزنيد که اشتباه ميکند يا با او بدرفتاري نکنيد.
از خودتان يا همسرتان بپرسيد: آيا واقعا خيلي خستهاي؟ يا از همسرت خستهاي؟
آيا همسرتان را سر ذوق ميآوريد؟ بايد سعي کنيد در پيشنوازي، تحريککننده باشيد تا همسرتان را بيشتر جذب کنيد. اگر همسرتان از سروکله زدن روزانه با فرزندانتان خسته است، سعي کنيد کارهايي انجام دهيد که از فشار رواني همسرتان کاسته شود. مثلا آخر شب ميتوانيد حمام را برايش آماده کنيد تا کمي آرام بگيرد و خودتان فرزندانتان را به رختخواب بفرستيد. حتي با کوچکترين رفتار هم ميتوانيد به نظر همسرتان رومانتيک بياييد.
منبع:shafaonline.ir