بزرگنمايي:
از آنجا كه امروزه تبليغات حرف اول را مى زند مقوله تغذيه هم از اين امر مستثنى نيست . براى جلب نظر مشتريان ميهمانان و كودكان شما هم از اين روند دور نباشيد.
همه ميدانيم مواد اوليهاي كه از آن در منازل، رستورانها و هتلها غذا تهيه ميشود اكثرا مشابه يا عين هم هستند و از لحاظ نوع جنس تفاوت قابل ملاحظهاي ندارند. حتي طعم آنها هم پس از طبخ در ذائقهها تقريبا يكسان احساس ميشود، اما صرفنظر از مهارت آشپزي، هنر تزئين غذا و انتخاب موادي كه دور غذاي اصلي ميدهند و طرز چيدن و رنگ و آرايش آن، مطلبي است كه رويت و جلوه غذا را به مقياس وسيعي در سطح بالاتري ارائه ميدهد.
اصولا شيوه عرضه كردن هنر، خود هنري است در خور اهميت و شايان توجه. اين مساله در همه شوون زندگي از قبيل امور خانهداري و تاسيسات ساختماني و احداث باغها و باغچهها و گلفروشيها و موارد ديگر، حساس و چشمگير است و حتي مشاغل مربوط به اصناف و طبقات مختلف را در بر ميگيرد، اما مهمترين و حساسترين مورد آن را در هنر تزئين و دكور غذا و سرويس و وسايل مربوط به آن ميتوان مشاهده كرد. با توجه به اين كه رستوران هتل جايي است كه گذشته از مصرف مواد اوليه سالم و خوب و قابل اعتماد، هنر آشپز متخصص، در انظار مسافران به خوبي نمايان ميشود. از اين رو بايد شيوههاي ظريف و دلپسند عرضه كردن هنر را به كار گرفته و غذايي سرو كرد كه شكل و رنگ و رويت آن، زينتبخش ميزهاي غذاخوري و برازنده ذوق و سليقه و طبع مشتريان باشد.
بايد دانست كه وسايل و سرويس روي ميزها، امر جداگانهاي نيست و رعايت همه اين نكات است كه تواما به ميزهاي پذيرايي رستوران هتل، حال و جلوه خاصي ميبخشد و ذوق و اشتهاي ميهمانان را برميانگيزد. به اين منظور است كه وسايل مورد احتياج هتلها را از نوع و جنس مرغوب و عالي انتخاب ميكنند كه در خور شان و منزلت رستوران هتل باشد.
وانگهي وسايل پذيرايي هر كدام مورد استفاده مخصوص به خود را دارد و براي غذاي مشخصي ساخته شده است. مثلا اگر برنج را در كاسهاي و سوپ را در بشقاب تخت بريزيم و جلوي ميهمان بگذاريم، نهتنها بسيار ناپسند است، بلكه موجب ناراحتي ميهمان خواهد بود. يا يك دسر بستني را به جاي ظرف مناسب خود، در يك پيش دستي تخت جلوي مهمان بگذاريم. اين بستني هر قدر هم كه خوب و خوشرويت و خوشمزه باشد نميتوان آن را به راحتي از بشقاب تخت با قاشق برداشت. اما غذاي بيفتك را ميشود در بشقاب تخت قرار داد ولي چنانچه دور آن را به منظور تزيين يا تنوع و تغيير ذائقه چيزي از قبيل سبزيجات و غيره نچينيد و در شكل دادن به غذاي اصلي سليقهاي به كار نبريد، مسلما مطبوع طبع نخواهد بود و زحمت تهيه بيفتك را هر قدر هم كه خوش طعم و خوب پخته شده باشد، بيارزش خواهد ساخت.با توجه به اين نكات بايد تزيين و دكور غذا و قشنگ جلوه دادن آن را از ضروريات هنر آشپزي دانست و دقت و تجربه و سليقه بانوان و آشپزان را ارزشمند كرد. آن چنان كه دستمال سفره را با شكلهاي زيبا و گلهاي زينتي را با طرز خاصي روي ميز ميگذارند يا روميزي و دستمال سفره را از رنگهاي شاد انتخاب ميكنند. هر يك از اين سليقهها در نوع خود، حكم تزييني را دارد كه زينت بخش سفرهها و دكور روي ميزهاي غذا ميشود.
همچنين با ممارست و ورزيدگي در ابتكار عمل، ميتوان هر روز نوعي وسيله تزئين و تنوع دكور غذا را مهيا كرد. البته اجراي اين برنامه به هزينه گزافي هم نياز ندارد و از نظر مالي، تحميلي به بودجه خانواده محسوب نخواهد شد.
به هر حال، دكور و رنگ و شكل غذا از اهميت ويژهاي برخوردار است، نظات و بهداشت و طعم و بوي غذا نيز از اهم مطالب مورد توجه است كه حتما بايد مدنظر گرفت و به دقت مراعات كرد، تا بتوان با اطمينان كامل و بدون دغدغه خاطر، غذاي مورد پسند را سرو كرد و جلوي ميهمانان گذاشت تا با ميل و رغبت و اشتهاي كامل به خوردن آن مشغول شوند گردآورى: گروه سبك زندگى سيمرغwww. منبع:www.jamejamonline مطالب پيشنهادى:روشهاي تزئين آناناس براي شب يلدا لبو و تزئينات آن براي شب يلدا! تزيين سيب و پرتقال براي شب يلدا! شربتهاي زيبا و خوشمزه براي شب يلدا!