آداب و اصول پذيرايي از ميهمان
سفره آرايي
بزرگنمايي:
هر وسيله اي که با دست راست گرفته مي شود مانند کارد، قاشق و ليوان طرف راست و هر چه با دست چپ گرفته مي شود مانند چنگال طرف چپ بگذاريد. ميـهـمانـي دادن و ميـهـمـانـي رفـتـن نـيـز بـه نوبه خود واجد آداب و اصول اساسي است که مي بايست به دقت رعايت گـردند تـا اوقــات مــفـرح، بــي خطر و بياد ماندني هم براي ميزبان و هم ميهمانان فراهم آيد. آيا مي خواهيد ميزباني شما در همه جهات تمام و کمال باشد؟ اين مقاله به شما کمک مي کند تا يک ميهماني بي نقص داشته باشيد.
1 - اول ببينيد چه تعداد مهمان داريد. اگر تعداد بچه ها زياد باشد، مي توانيد يک ميز مخصوص فقط براي بچه ها بچينيد. اما اگر مي خواهيد که بچه ها هم سر همان ميز اصلي بنشينند، اگر بچه هاي خيلي کوچک هم در جمع وجود داشته باشد، بايد از صندلي هاي مخصوص کودکان استفاده کنيد.
2 - تعيين کنيد که چه تعداد از مهمانان مي نشينند. براي راحتي بيشتر پدر و مادرها بهتر است پيش فرزندانشان بنشينند. اگر مهمان مرد هم باشد، مطابق اصول بايد سمت راست ميزبان زن بنشيند و اگر مهمان زن در بين مهمانان باشد بايد سمت راست ميزبان مرد بنشيند. براي مهماني هاي بزرگ بايد ببينيد چه کساني بهتر با هم ارتباط دارند و آنها را پيش هم بنشانيد. خيلي ها دوست دارند مردها و زن ها يکي درميان بنشينند اما لازم نيست.
3 - تصميم بگيريد که مي خواهيد از روميزي استفاده کنيد يا خير. اگر روميزيتان سفيد و جنس آن ليز باشد لازم است که زير آن حتماً چيزي بيندازيد که روي ميز ليز نخورد. روميزي بايد تقريباً به اندازه 30 سانتيمتر از ميز آويزان باشد. اگر شامتان بوفه است، روميزي بايد تا زمين باشد.
4 - وقتي روميزي را تنظيم کرديد مي توانيد ميز را بچينيد. با تا کردن دستمال ها شروع کنيد و آنها را در وسط جاي نشستن هر مهمان قرار دهيد.
5 - چنگال بزرگ را در سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را در سمت چپ چاقوي بزرگ قرار دهيد.
6 - يک بشقاب مخصوص سالاد در سمت چپ چاقوها بگذاريد. بشقاب غذا وقتي مهمانان مي نشسنند نبايد روي ميز باشد.
7 - يک چاقو در سمت راست دستمال بگذاريد طوريکه قسمت برش دهنده آن به سمت بشقاب باشد. اگر غذايتان استيک يا مرغ است مي توانيد از چاقوي استيک هم استفاده کنيد.
8 - اگر سوپ و سالاد هم داريد تعداد قاشق هايي که روي ميز مي گذاريد بايد دو عدد باشد. قاشق کوچک دسرخوري بايد در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوري بايد در سمت راست قاشق دسرخوري باشد. همچنين مي توانيد قاشق دسرخوري را درست موقع سرو دسر روي ميز بگذاريد.
9 - بشقاب نان را با يک چاقوي کره خوري در فاصله 5 سانتيمتري بالاي چنگالها بگذاريد.
10 - ليوان آب را در فاصله 5 سانتيمتري بالاي چاقوها بگذاريد. در سمت راست اين ليوان مي توانيد گيلاس نوشيدني را قرار دهيد.
11 - اگر قهوه يا چاي هم سرو مي کنيد، يک فنجان در سمت راست همه اين وسائل و يک قاشق چاي خوري در سمت راست فنجان قرار دهيد.
12 - هيچوقت دو نفري را که هميشه کارشان به بحث هاي طولاني و بد مي کشد را کنار هم ننشانيد.
13 - حداقل سه چهار ساعت قبل از برگزاري مهماني ميوه ها را با سليقه تمام در ظرف يا سبد ميوه بچينيد.
14 - براي زيباتر شدن ظرف ميوه ميتوانيد از برگ و گل طبيعي براي تزيين استفاده نماييد.
15 - ميوه انار را مي توانيد بصورت دانه شده سرو نماييد.
16 - ميز غذا را مي توانيد پيش از ورود مهمانان آماده نماييد.
17 - هر وسيله اي که با دست راست گرفته مي شود مانند کارد، قاشق و ليوان طرف راست و هر چه با دست چپ گرفته مي شود مانند چنگال طرف چپ بگذاريد.
18 - وسط ميز را مي توانيد با يک گلدان گل تزيين نماييد.
19 - بر سر سفره غذا گلهايي را که داراي عطر تند هستند مانند گل مريم قرار ندهيد زيرا عطر تند گل با عطر غذاها قاطي شده و بوي نامناسبي ايجاد مي کند.
20 - سعي کنيد ظرفهايي که در مهماني استفاده مي کنيد از لحاظ جنس، رنگ و مدل با هم هماهنگي داشته باشد.
21 - براي مهماني شام مي توانيد شمعدان را در دو طرف طولي ميز قرار داده و در هنگام صرف شام از نور سالن کم کرده و شمعها را روشن نماييد.
22 - براي چيدن ميز نهار احتياج به شمعدان نيست و به جاي گلدان مي توانيد يک ظرف ميوه وسط ميز بگذاريد.
23 - براي چيدن ميز صبحانه از يک روميزي زيبا استفاده نماييد و يک گلدان گل در وسط ميز قرار دهيد.براي هر فرد يک فنجان و نعلبکي چايخوري ، کارد کره خوري و قاشق مربا خوري و دستمال اختصاصي بگذاريد.
24 - اگر براي گرم کردن نان از تستر استفاده مي کنيد دستگاه را نزديک ميز صبحانه قرار دهيد.
25 - شما مي توانيد با هر چه در منزل داريد غذا را از سادگي در آورده و جلوه خاصي به آن بدهيد. مثلا روي ديس برنج را با زعفران ، کشمش ، زرشک ، خلال پسته و پرتقال تزيين نماييد.
26 - روي کاسه ماست را با برگهاي نعناع ، زعفران و پودر گل سرخ تزيين نماييد.
27 - براي سبد سبزي نيز مي توانيد تربچه و پيازچه را برش زده و داخل آب سرد بگذاريد تا کاملا باز شود و سپس براي تزيين روي سبزي از آن استفاده نماييد.
28 - براي مهماني نهار معمولا پيش از نهار هيچگونه پذيرايي انجام نمي شود و شايد فقط يک فنجان چاي يا شربت، زيرا فاصله ورود مهمانان تا صرف نهار کوتاه است اشتهاي آنان با پذيرايي قبل از نهار از بين ميرود. بعد از نهار اول با شيريني و چاي و دسر و سپس با ميوه و آجيل پذيرايي انجام مي شود.
29 - براي مهماني شام در فصل تابستان با آب ميوه خنک يا فالوده و بستني پذيرايي را شروع نماييد و شيريني و چاي را براي بعد از شام بگذاريد. در فصل زمستان با شير کاکايو، قهوه و چاي همراه با شيريني پذيرايي را آغاز نماييد.
30 - پس از صرف غذا مهمان را تنها نگذاريد و سرگرم ظرف شستن و نظافت نشويد. حتي اگر مهمان خودماني باشد، نظافت و ظرف شستن در حضور او کار نابجايي است زيرا اصل برگزاري مهماني بر اساس ديدن و رفع دلتنگي است نه خوردن و جمع کردن و شستن.
31 - بهتر است آقا و خانم ميزبان در انتهاي ميز غذا خوري و يا در وسط ميز روبروي يکديگر بنشينند.
32 - زوج متاهل بايد روبروي يکديگر و زوج نامزد بايد در کنار يکديگر بنشيند.
33 - بايد سعي شود که گروهاي سني در کنار يکديگر بنشينند به طوري که بزرگ ترهاي فاميل در راس ميز و جوانتر ها در سمت ديگر.
34 - غذا بايد در جهت عقربه هاي ساعت و از چپ به راست سرو گردد و ظروف غذا بايد از سمت راست مهمانها جمع آوري کرد.
www.ارسالي کاربران
مطالب پيشنهادي :
خانه تان را براي تابستان آماده کرده ايد؟؟
به راحتي عسل طبيعي را تشخيص دهيد
ظروف نقره را چگونه تميز کنيم؟
10 نکته اصلي براي نصب ميل پرده
شيشه اي يا پلاستيکي؟کدام يک براي مايکروويو مناسب ترند؟
-
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۴:۳۲:۲۷ PM
-
۲۴۱۴ بازدید
-
-
چه خبر