بزرگنمايي:
سفره افطار ماه رمضان را اينگونه تزيين کنيد.
در سفره افطار حليم، حلوا، شله زرد، خرما، پنير، مربا، آش، کتلت، سوپ، نان و چاي داريم.
تزيين حلوا براي افطار براي ماه رمضان :
ابتدا آن را بصورت کپه در ميآوريم و به آن مدل گل هشت برگ ميدهيم. با استفاده از وسيله اي خاص به حلوا شکل ميدهيم. حلوا را داخل قيف قرار ميدهيم و بصورت گلبرگ روي حلواي تزئين شده، ميريزيم.
تزيين شله زرد براي افطار براي ماه رمضان :
يک شابلون يا علي را روي شله زرد قرار داده، مقداري دار چين روي شابلون ميريزيم، سپس شابلون را آهسته بر ميداريم، کلمه يا علي روي شله زرد افتاده است.
چيدمان سفره افطار براي ماه رمضان :
در سفرههاي بيضي شکل، در دو سر بيضي از گل استفاده ميشود.
در سفرههاي مستطيل شکل، گلها را در وسط عرض مستطيل قرار ميدهيم.
در سفرههاي مربع شکل، از يک گوشه آن استفاده ميکنيم.
در صورت استفاده از گلدان، بايد حداکثر شاخههاي گل 20 سانتي متر باشد.
ابتدا بشقاب پلو خوري که بشقاب اصلي است را روي ميز ميگذاريم. سپس بشقاب سوپ خوري را قرار داده، چنگال و قاشق را در کنار سفره قرار ميدهيم، سپس کارد را ميگذاريم. بشقابهاي سالاد خوري را با دستمال سفره در سمت چپ قرار ميدهيم.
يک دستمال سفره را به صورت نيلوفر درست ميکنيم، بدين صورت که : دستمال سفره را از پشت گوشه ديگر به صورت مثلث تا ميزنيم ( يعني از هر طرفي که چهارگوشه ميشود يک تا ميزنيم ) مجدداً مثلثهايي را که تا زديم، به رو بر ميگردانيم. سپس گوشههاي اين مثلث را از زير بيرون ميکشيم اين دستمال سفره به شکل گل نيلوفر در ميآيد. اين دستمال سفره را ميتوان در بيرون از بشقاب يا در داخل بشقاب تزئين نمود.
اگر قصد استفاده از شمع را در سفره داريد، ميتوان دستمالها را در جائي که شمع يا شمعدان است قرار دهيد و به اين شکل سفره را تزئين کنيد.
ليوان درست راست قرار ميگيرد، براي تزئين آن دستمال کاغذي را پهن ميکنيم و از وسط آنرا بر ميداريم و بشکل يک گل داخل ليوان قرار ميدهيم.
روش ديگر براي تزئين دستمال کاغذي: دستمال کاغذي را پليسه ميکنيم و از وسط ميگيريم و داخل ليوان قرار ميدهيم. دو عدد دستمال کاغذي را در دو طرف سفره قرار ميدهيم و شمعداني را در داخل آن قرار ميدهيم.
بنابر اين ميتوان با سليقههاي مختلف و رعايت سفره آرايي، سفره را تزئين نمود.
چيدمان مواد غذايي در سفره افطار ماه رمضان :
براي پيش نياز غذا بايستي از سوپ استفاده کرد. سوپ را طوري در سفره قرار ميدهيم که در دسترس تمام ميهمانات باشد. بعد از سوپ ميتوان از ترشيها استفاده کرد.
غذاي اصلي سفره برنج است. کتلت را در کنار برنج قرار داده و ماهي را نيز در کنار آنها قرار ميدهيم.
چنانچه دو نوع غذاي مشابه داشته باشيم، آنها را در دو طرف سفره قرار ميدهيم، نان را در گوشه سفره قرار ميدهيم، به تعداد مهمانها در کنار هر بشقاب، ماست قرار ميدهيم (ماست در سمت چپ بشقاب قرار ميگيرد).
آب و دوغ را نزديک ميزبان قرار ميدهيم تا بتواند ليوانهاي مهمانان را پر کند. البته تمام اين مسائل بستگي به ذوق و سليقه و امکانات شما دارد.
گردآوري: گروه سبک زندگي سيمرغ
منبع : بانو