معرفي چهار فيلم بخش جام جهان نما جشنواره جهاني فجر
اخبار فرهنگي و هنري
بزرگنمايي:
چه خبر - فيلم هاي بخش «جام جهان نما»
چهار فيلم «همچنان که ميمرديم» ساخته مصطفي سياري، «روزهاي نارنجي» ساخته آرش لاهوتي، «پري دريايي» اميرمسعود آقابابائيان و مستند «دلبند» ساخته ياسر طالبي به عنوان آثار ايراني بخش «جام جهاننما» (جشنواره جشنوارهها) سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر معرفي شدند.
«همچنان که ميمرديم» (The Graveless) به کارگرداني مصطفي سياري محصول سال 2018 است و تاکنون در بخش رقابتي اوريزونتي جشنواره بينالمللي فيلم ونيز در ايتاليا، بخش رقابتي کارگردانان تازه جشنواره بينالمللي فيلم شيکاگو در آمريکا و بخش مسابقه بينالملل جشنواره بينالمللي فيلم کرالا در هند حضور داشته است.
مصطفي سياري فارغالتحصيل رشته روانشناسي است. او کار حرفهاي خود را با ساخت فيلمهاي کوتاه و مستند آغاز کرد. «همچنان که ميمرديم» اولين فيلم بلند اوست.
اين فيلم داستان پدر بيماري است که سالهاي آخر عمر را با يکي از پسرانش به سر برده است. با فوت او، پسر همراه دو برادر و خواهر ناتنياش براي انجام وصيت پدر راهي جنوب کشور ميشوند. راه طولاني، بستر بازگويي اتفاقاتي است که سالها پيش منجر به گسست خانواده شده و حال برملا ميشود.
«روزهاي نارنجي» ( (Orange daysبه کارگرداني آرش لاهوتي محصول سال 2017 است که در جشنوارههاي متعددي از جمله جشنواره فيلم تورنتو در کانادا، جشنواره بينالمللي فيلم کلگري در کانادا، جشنواره فيلم زوريخ در سوييس، جشنواره بينالمللي سائوپائولو در برزيل، جشنواره فيلم TOF در لهستان، جشنواره فيلم مالاتيا در ترکيه، جشنواره مدفيلم فستيوال در ايتاليا، جشنواره بينالمللي مانهايم-هايدلبرگ در آلمان حضور داشته که در جشنواره مانهايم آلمان جايزه بهترين فيلم جشنواره با عنوان «سينماگر بزرگ تازه وارد»، جايزه فيپرشي (فدراسيون بينالمللي منتقدان سينما) و جايزه کليساي جهاني را دريافت کرد و در چهارمين دوره جشنواره سينه ايران تورنتو برنده جايزه بهترين فيلمنامه و جايزه بهترين بازيگر زن شده است.
«روزهاي نارنجي» داستان زندگي پرفرازونشيب آبان، زني ميانسال، است که واسطه استخدام کارگران زن فصلي براي کار در باغهاي مرکبات شمال کشور است.
«پري دريايي» (Mermaid) ساخته اميرمسعود آقابابائيان محصول سال 2018 است که خروس زرين و جايزه ويژه هيات داوران جشنواره بينالمللي چنگ دائو در چين را از آن خود کرده و اولين نمايشش در ايران در سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر است.
اميرمسعود آقابابائيان در رشته تئاتر تحصيل کرده و در زمينه تدوين، فيلمنامهنويسي و فيلمسازي مستند و داستاني تجربه دارد. در کارنامه آقابابائيان جوايز و افتخارات بينالمللي متعددي به چشم ميخورد، از جمله جايزه بهترين فيلم مستند جشنواره فرهنگ سبز بلگراد 2012، برنده جايزه Avid در جشنواره فيلم مادريد اسپانيا -2006، شرکت در کمپ استعدادهاي جشنواره فيلم برلين آلمان- 2007، سيمرغ بلورين بهترين آنونس براي فيلم سينمايي «آخرين ملکه زمين» از جشنواره فيلم فجر 1388، جايزه بهترين آنونس براي فيلم سينمايي «آخرين ملکه زمين» از جشنواره فيلم مقاومت 1389.
در خلاصه داستان فيلم «پري دريايي» آمده است: يونس، بازمانده يک تيم غواصي از دوران دفاع مقدس، تصميم دارد به ياد همرزمان شهيد و مفقودالاثرش لوح يادبودي در دل آبهاي خليج فارس نصب کند که با يک فاجعه زيستمحيطي روبهرو ميشود...
مستند «دلبند» (Beloved) به کارگرداني ياسر طالبي محصول سال 2018 است که در همان سال در بخش رقابتي جشنواره بينالمللي مستند آمستردام (ايدفا) در هلند حضور داشته و فيلم برگزيده در بين 10 فيلم برتر مخاطبان بوده است. در سال 2019 در سيزدهمين دوره بخش جنبي فرهنگ غذا در جشنواره فيلم برلين آلمان انتخاب شده، بهترين فيلم بخش رقابتي جشنواره مستند بيگ اسکاي در ايالات متحده آمريکا بوده و همچنين در جشنواره بينالمللي مستند حقوق بشر در اکراين و جشنواره بينالمللي مستند هات داکس در کانادا حضور داشته است.
ياسر طالبي داراي مدرک کارشناسي سينما با گرايش تدوين است. برخي از مستندهاي او عبارتند از «آسمان خالي نيست»، «قلب من»، «آب شهر» و «سد توقف». از فيلمهاي تلويزيوني او نيز ميتوان به «گذر»، «عهدي بستهام با تو»، «آزمون»، «نشانهها»، «فرزندان» و «جاده تباه» اشاره کرد.
«دلبند» مستندي است درباره زندگي زني 80 ساله که بهتنهايي در دل طبيعت زندگي ميکند و از وضعيتش رضايت دارد. اين فيلم روايتگر زندگي مادري مهربان و دوستداشتني است که با 40 رأس گاو همچنان به دامداري مشغول است و با شجاعت و قدرت سالهاي سخت زندگياش را طي ميکند، اما حاضر نيست از زندگي در طبيعت يا دلبندانش دل بکند. با وجود سبک زندگي زمخت و مردانهاش، او تلاش ميکند شاعرانه زندگي کند.
در بخش «جام جهاننما» (جشنواره جشنوارهها) سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر 14 فيلم خارجي و 4 فيلم ايراني حضور دارند. «جام جهاننما» يا «جشنواره جشنوارهها» از بخشهاي اصلي ولي غيررقابتي جشنواره جهاني فيلم فجر است. در اين بخش فيلمهايي از ايران و جهان به نمايش درميآيند که پيش از اين از جشنوارههاي مهم جهان جوايزي را کسب کردهاند.
تدارک رويدادهاي شهري به مناسبت نيمه شعبان در جشنواره جهاني فيلم فجر
مدير رويدادهاي شهري سيوهفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر جزيياتي از برنامههاي متنوعي را که به مناسبت نيمه شعبان در اين رويداد سينمايي برگزار ميشود، تشريح کرد.
وحيد قاسمي مدير رويدادهاي شهري سيوهفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر با بيان اينکه سالها در حوزه معماري و فرهنگ شهري مشغول به فعاليت است، گفت: با توجه به کارهايي که سال گذشته با آقاي ميرکريمي در حوزه توسعه و برنامهريزي فرهنگي شهري براي جشنواره جهاني فيلم فجر انجام داديم و از آنجا که جشنواره امسال با عيد نيمه شعبان مصادف شده است، تصميم گرفتيم امسال سطح شهر را به صورت جديتري درگير حال و هواي جشنواره کنيم.
وي با اشاره به جشنوارههاي شاخصي که در تهران برگزار ميشود، بيان کرد: برخي از اين جشنوارهها در منطقه براي خودشان برند هستند اما در زمان برگزاري تاثيري در سطح شهر ايجاد نميکنند و نمي توانند گردشگر فرهنگي به شهر جذب کنند و اين طور به نظر مي رسد که اين پيشآمدهاي فرهنگي کاملاً جدا از شهر هستند ولي در اين دوره از جشنواره جهاني فيلم فجر شرايطي فراهم ميشود که رويدادهاي شهري نيز فعال باشند.
قاسمي اختصاص حدود 40 بيلبورد شهري به پوسترهاي جشنواره جهاني فيلم فجر را از جمله اين رويدادها دانست و عنوان کرد: روي اين پوسترها ديالوگهاي ماندگار تاريخ سينماي ايران که حوزه انسان، خانواده و اخلاق را مورد توجه قرار مي دهد، هک شده است.
وي تاکيد کرد: ما به جاي اينکه جشنواره را به صورت مستقيم تبليغ کنيم، در واقع وجه فرهنگي سينما را در شهر به نمايش مي گذاريم. در مورد جانمايي اين پوسترها هم بايد بگويم بيشتر اطراف محل برگزاري جشنواره و در منطقه 6 و منطقه 12 تهران قرار دارند.
مدير رويدادهاي شهري سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر، قرار دادن اِلمانهاي جشنواره جهاني فيلم فجر و کارهاي گرافيتي در اطراف پرديس چارسو و سينما فلسطين را از ديگر رويدادهاي شهري جشنواره دانست و تشريح کرد: با توجه به تجربه نوروزگاه تهران در ايام عيد توسط شهرداري، تصميم گرفتيم يک گذر سينمايي در خيابان برادران مظفر به وجود آوريم بنابراين از 29 فروردين که جشنواره شروع مي شود، در اين گذر غرفههايي داريم که به کار فرهنگي مي پردازند.
به گفته وي، در روز يکشنبه اول ارديبهشت ماه مصادف با نيمه شعبان مراسمي در اين گذر فرهنگي با حضور مهمانان خارجي جشنواره برگزار خواهد شد.
قاسمي ادامه داد: شادمهر راستين مدير باشگاه جشنواره در اين رويداد شهري، شهروندان تهراني و مهمانان مختلف را ميزباني کند و در کنار اين موضوع، هنرمندان عرصه سينما به بازخواني بخش هايي از فيلمنامههاي آثار مشهور ايراني در حالتي بين پرفورمنس و نمايش خياباني مي پردازند.
مدير رويدادهاي شهري سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر در پايان با اشاره به ديدار رضا ميرکريمي دبير جشنواره جهاني فيلم فجر با پيروز حناچي شهردار تهران و ابراز تمايل شهردار براي همکاري در اين رخداد فرهنگي در جهت زيستپذير کردن شهر و ايجاد نشاط اجتماعي گفت: بر اين اساس نمايشگاه عکس سينمايي در مقياس شهري در گذر برادران مظفر در مدت جشنواره برگزار ميشود. همچنين غرفههايي در اين گذر وجود دارند که عموم مردم مي توانند در آنها موسيقي فيلمها را به صورت آوايي به حالت کُر بازسازي کنند. همچنين پوستر فيلمهاي حاضر در جشنواره با امضاي سازندگان آن براي فروش به علاقهمندان ارائه ميشود. فضايي نيز طراحي شده که علاقهمندان ميتوانند با اِلمانهاي جشنواره جهاني فيلم فجر عکس بگيرند. از سويي ديگر در غرفههاي ديگري از اين گذر، هنرمندان کاريکاتوريست، کاريکاتور بازيگران سينما را کشيده و به علاقه مندان عرضه ميکنند. براي پررنگتر شدن حال و هواي جشنواره نيز کارناوالي پيش بيني شده است که از حد فاصل چارسو تا فلسطين مدام در حال حرکت است و موسيقي نواحي ايراني در آن نواخته ميشود.
بيشتر بدانيد : افشاي راز قتل هايي زنجيرهاي در جشنواره جهاني فيلم فجر
بيشتر بدانيد : نمايش فيلم هايي از مصر و استوني و مجارستان در جشنواره جهاني فيلم فجر
بيشتر بدانيد : فيلمي از حاتميکيا، آغازگر جشنواره جهاني فيلم فجر
بيشتر بدانيد : محبوب ترين فيلم هاي جشنواره فجر 97 + عکس
منبع: isna.ir
-
يکشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۴:۰۹:۱۰ PM
-
۹۲۸ بازدید
-
-
چه خبر