افشاي راز قتل هايي زنجيرهاي در جشنواره جهاني فيلم فجر
اخبار فرهنگي و هنري
بزرگنمايي:
چه خبر - معرفي هفت فيلم خارجي در بخش جام جهاننما جشنواره جهاني فيلم فجر
با معرفي هفت فيلم «به دور از ساحل» ساخته کوستادين بونوف از بلغارستان، «به بازي گرفته شدگان» ساخته کارويي اويي مساروش از مجارستان، «خنده» ساخته والريو ماستاندرئا از ايتاليا، «حميد» ساخته اعجاز خان از هندوستان، «سفره ماهي» ساخته پوتيپونگ آرون پنگ از تايلند، فرانسه و چين، «ساشا اينجا بود» ساخته ارنستاس يان کائوس کاس از ليتواني و «رودخانه عميق» اولين ساخته ولاديمير بوتوکوف از روسيه براي حضور در بخش «جام جهاننما» (جشنواره جشنوارهها)، 14 اثر خارجي اين بخش از سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر مشخص شدند.
«به دور از ساحل» (Away from the shore) چهارمين ساخته کوستادين بونوف (Kostadin Bonev) کارگردان بلغار است.
اين فيلم روايتگر داستان يک کارگردان تئاتر است که براي راهاندازي تماشاخانهاي کوچک از پايتخت به نقطهاي دورافتاده ميرود و تلاش ميکند نمايشي را روي صحنه ببرد که بازتابي از دغدغههايش باشد؛ دغدغههايي درباره انسانهايي که زندگيشان با وحشت و مکافات عجين شده است ولي اين کابوس به تدريج وارد زندگي گروه تئاتر ميشود.
«به دور از ساحل» در جشنوارههاي صوفيه، ريچموند و جايپور شرکت داشته و برنده جوايزي بينالمللي شده است.
«به بازي گرفته شدگان» (X - The Exploited) دومين اثر کارويي اويي مساروش (Károly Ujj Mészáros) است که نخستين ساخته او «ليزا و روباه»، فيلمي پرفروش و مشهور در مجارستان بود.
«به بازي گرفته شدگان» در بخش هاي رقابتي جشنوارههاي ورشو و شيکاگو حضور داشته و براي ساختار روايي و بصري نامتعارف مورد توجه قرار گرفته است.
در خلاصه داستان اين فيلم آمده است: در حومه شهر بوداپست، جنازه فردي پيدا ميشود که حلقآويز شده است. پس از بررسي مشخص ميشود که قتلهايي زنجيرهاي در کار است. کارآگاهي قديمي که دريافتهايي شهودي و گذشتهاي غمناک دارد در جستجوي قاتل به سر نخ هايي عجيب برميخورد.
«خنده» (Laughing) اولين اثر بلند سينمايي والريو ماستاندرئا (Valerio Mastandrea) است. او که در مقام بازيگر در آثاري مهم از کارگرداناني چون فرزان اوزپتک، ابل فرارا، مارکو بللوکيو، مايکل وينترباتم و راب مارشال حضور داشته، جوايز بازيگري جشنوارههاي فيلم ونيز و لوکارنو را دريافت کرده است.
اين فيلم ايتاليايي در جشنواره فيلم تورينو به نمايش در آمده است و در نخستين نمايش بينالمللي، همزمان با جشنواره جهاني فيلم فجر در بخش مسابقه اصلي چهل و يکمين دوره جشنواره بينالمللي فيلم مسکو روي پرده خواهد رفت.
در خلاصه داستان اين فيلم آمده است: کارگري جوان سقوط ميکند و ميميرد. بازماندگان او همسر و فرزند 10 سالهاش هستند. براي همسر غيرممکن است که لحظهاي او را فراموش کند. عدهاي براي تشييع جنازه ميآيند و منتظرند همسر متوفي را ببيند...
«حميد» (Hamid) سومين اثر اعجاز خان کارگردان اهل هندوستان است. اين فيلم در جشنواره بمبئي و پالم اسپرينگز نمايش داشته است.
در خلاصه داستان اين فيلم آمده است: مادر حميد هفت ساله به او گفته که پدرش نزد خدا رفته است. حميد در پي ارتباط با خداوند برمي آيد تا در ادامه با پدرش ارتباط برقرار کند...
«سفره ماهي» (Manta Ray) اولين فيلم بلند پوتيپونگ آرون پنگ فيلمبردار در مقام کارگردان است. اين فيلم که محصول مشترک تايلند فرانسه و چين است، برنده جوايزي از جشنوارههاي ونيز، زاگرب، بمبئي، تسالونيکي و قاهره شده و در جشنوارههاي سن سباستين، تورونتو، بوسان تالين و روتردام نيز به نمايش در آمده است.
در خلاصه داستان اين فيلم آمده است: در بخشي از تايلند که عدهاي از پناهجويان روهينگيا در آنجا غرق شدهاند، ماهيگيري مردي مجروح را مييابد که کلامي حرف نميزند. با او دوست ميشود و نامي بر او مينهد. ماهيگير ناپديد ميشود و مرد غريبه جاي او را در زندگي ميگيرد...
«ساشا اينجا بود» (Sasha Was Here) اولين اثر بلند سينمايي ارنستاس يان کائوس کاس از ليتواني است که در جشنواره فيلم تالين در بخش رقابتي حضور داشته است.
در فيلم «ساشا اينجا بود» زوج جواني تصميم گرفتهاند که دختري را به فرزندي قبول کنند، ولي وقتي به محل نگهداري کودکان ميرسند متوجه ميشوند که او پسري دوازده ساله و شورشي به نام ساشا است. با او به مشکلاتي برميخورند که باعث جدال بين آنها ميشود، آنها بايد تصميمي جديد بگيرند.
«رودخانه عميق» (Deep Rivers) اولين ساخته ولاديمير بوتوکوف و محصول بنياد «الکساندر سوخوروف» کارگردان شهير روسيه است. اين فيلم در جشنواره کارلو وي واري شرکت داشته است.
در خلاصه داستان اين فيلم آمده است: در يک گوشه فراموش شده قفقاز، يک خانواده کارشان بريدن درخت و الوار در جنگل است. هنگامي که پدر زخمي ميشود، جوانترين برادر که سالهاي قبل از آن منطقه فقيرنشين را ترک کرده است، فراخوانده ميشود.
جشنواره جهاني فيلم فجر
پيش از اين هفت فيلم «نجات يافتگان تابستان» (Summer Survivors) به کارگرداني ماريا کاوتارادزه از کشور ليتواني، «آخرين معامله»One Last Deal) ) جديدترين ساخته کلوس هارو از کشور فنلاند، «رفيق کوچولو»The Little Comrade) ) ساخته مونيکا سيمتزاز از کشور استوني، «حيوان»Animal) ) ساخته آرماندو بو از آرژانتين، «به هنگام سقوط»As I Fall) ) ساخته مگنوس مه ير آرنسن از نروژ، «مترجم»A Translator) ) ساخته رودريگو باريسو و سبستيانو باريسو، «زمستان بي انتها»Eternal Winter) ) اولين فيلم بلند آتيلا ساز از کشور مجارستان به عنوان آثار حاضر در اين بخش معرفي شده بودند.
در بخش جام جهاننما (جشنواره جشنوارهها) سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر 14 فيلم خارجي و چهار فيلم ايراني حضور دارند. جام جهاننما يا جشنواره جشنوارهها از بخشهاي اصلي ولي غيررقابتي جشنواره جهاني فيلم فجر است. در اين بخش فيلمهايي از ايران و جهان به نمايش در ميآيند که پيش از اين از جشنوارههاي مهم جهان جوايزي را کسب کردهاند.
سيوهفتمين دوره جشنواره جهاني فيلم فجر از 18 تا 26 آوريل 2019 (29 فروردين تا 6 ارديبهشت 1398) به دبيري رضا ميرکريمي در تهران برگزار ميشود
بيشتر بدانيد : نمايش فيلم هايي از مصر و استوني و مجارستان در جشنواره جهاني فيلم فجر
بيشتر بدانيد : فيلمي از حاتميکيا، آغازگر جشنواره جهاني فيلم فجر
بيشتر بدانيد : محبوب ترين فيلم هاي جشنواره فجر 97 + عکس
منبع: khabaronline.ir
-
شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۵:۱۲:۰۹ PM
-
۶۱۰ بازدید
-
-
چه خبر