بزرگنمايي:
چه خبر - برندهها و بازندههاي تلويزيون و سينما در نوروز 98
ناگفته پيداست که نوروز، بهترين فرصت براي انواع سرگرميهاست که در ايام فراغت مردم، در رقابت جذب مخاطب جلو بيفتند. به همين دليل مسئولان تلويزيون بهترين برنامهها را در اين ايام روي آنتن ميفرستند و اهالي سينما هم براي اکران نوروزي، حسابي سرودست ميشکنند. در اين ميان، بعضي از اين فيلمها، سريالها يا مسابقات تلويزيوني ميتوانند مخاطبان را جذب کنند و برخي ديگر نه. امروز به برندهها، بازندهها و پرحاشيههاي سينما و تلويزيون پرداختيم، با اين توضيح ضروري که اين فهرست، بر اساس برايند نظر افکار عمومي جمعآوري شده و ممکن است يک محصول خوب در فهرست «بازندهها» باشد يا برعکس. زيرا نه کيفيت محصول بلکه ديدگاه کلي مردم درباره آن، ارزيابي شده است.
بيشتر بدانيد : نگاهي به سريالهاي نوروزي سال 98
بيشتر بدانيد : جزئيات برنامه هاي نوروز 98 تلويزيون: از خندوانه و دورهمي تا عصر جديد
بيشتر بدانيد : اکران فيلم هاي سينمايي در نوروز 98 + تصاوير
بازندههاي تلويزيون و سينما در نوروز 98
خندوانه
بازنده بزرگ سينما و تلويزيون در نوروز 98، «خندوانه» بود؛ برنامهاي که پيش از آغاز تعطيلات، کسي فکرش را هم نميکرد قافيه جذب مخاطب را به راحتي ببازد. اما حضور رقيب تازهنفسي به نام «عصر جديد» در شبکه 3 و خلأ مهمانهاي پرسروصدا يا مسابقهاي به قدر کافي جذاب، کار خودش را کرد و نفس «خندوانه» نوروزي را گرفت.
خندوانه
اتفاق عجيب آن بود که به نظر ميرسيد گروه رامبد هرچه ايده تازه داشتهاند، در فصلهاي گذشته يا پيش از نوروز خرج کردهاند و براي برنامههاي نوروزي، ايده جديدي ندارند. نکته مهم آن جاست که همين «خندوانه» نفسبريده همچنان يک سروگردن از اغلب برنامههاي تلويزيون بالاتر بود، ولي توان رقابت در نوروز را نداشت.
ويژهبرنامه نوروزي شبکه 4
وقتي علي ميرميراني (ابراهيم رها) طراح ويژهبرنامه نوروزي شبکه 4، با گروهش براي اجراي ايده حضور شاعران بزرگ پارسي به عنوان مهمان تمرين ميکرد، احتمالاً فکرش را نميکرد که با واکنشهاي منفي مخاطبان مواجه شود. او و تيم برنامهساز با وسواس بسيار، گفتگو را نوشتند و بازيگرها را گريم کردند، اميرحسين مدرس هم با دقت گفتگو را پيش برد، ولي در نهايت اين ايده شکست خورد و در مواجهه با مردم، چيزي جز واکنشهاي طنزآميز نصيب گروه برنامهساز نشد. اين اتفاق اولين حاشيه برنامههاي تلويزيوني را در همان روز اول سال نو رقم زد، ولي با وقوع سيل، فشارها از روي اهالي شبکه 4 برداشته شد.
فيلم غلامرضا تختي
فيلم سينمايي «غلامرضا تختي» اثر جديد بهرام توکلي که در جشنواره سيوهفتم فجر رونمايي شد، با اين که در جشنواره مورد توجه واقع شد و جنجالهايي را برانگيخت، اما در اکران عمومي به هيچ وجه نتوانست نظر مخاطبان را جلب کند.
فيلم غلامرضا تختي
«غلامرضا تختي» که با بودجهاي 8.5 ميلياردي ساخته شده، براي آن که به مرز سوددهي برسد، بايد حدود 25 ميليارد بفروشد، اما با پايان تعطيلات، تنها يک ميليارد تومان فروش داشته است! چالش بزرگ بهرام توکلي در روايتي سياه و سفيد از يک قهرمان ملي و انتخاب روايت خودکشي براي پايان زندگي اين قهرمان، فعلاً توسط مخاطبان پس زده شده و احتمالاً سرنوشتي جز همين رتبه آخر جدول فروش نخواهد داشت.
بيشتر بدانيد : فيلم «تختي» بي طرفانه و بدون تحريف ساخته شده؟
برندههاي تلويزيون و سينما در نوروز 98
عصر جديد
ممکن نيست در تعطيلات نوروزي به ديد و بازديد رفته باشيد، ولي در جمع حضار، کسي مخاطب «عصر جديد» نبوده باشد! مسابقه استعداديابي «عصر جديد» فارغ از نقاط ضعف و قوت آن، بدون ترديد پديده تلويزيون در نوروز 98 بود و به نوعي جايگزين «پايتخت» شد که در نوروز پارسال حسابي ديده شده بود.
داوران مسابقه عصر جديد
هرشب شبکههاي اجتماعي پر از اظهارنظر درباره مجري، داوران و شرکتکنندههاي «عصر جديد» بود و چندين ويدئوي کوتاه از اين برنامه به سرعت در شبکههاي اجتماعي وايرال شد؛ از جمله گريه آريا عظيمينژاد، اجراي هادي مرتضيزاده و خواستگاري جوان افغانستاني از دختر مورد علاقهاش روي صحنه!
بيشتر بدانيد : سير تا پياز درباره شرکت کنندگان و شيوه راي دهي در مسابقه عصر جديد
«رحمان 1400» منوچهر هادي
منوچهر هادي پس از «من سالوادور نيستم» و «آينه بغل» يک بار ديگر با فيلمي کمدي ثابت کرد که فرمول موفقيت در گيشه را ميشناسد و به راحتي ميتواند با فيلمهاي تجاري به موفقيت برسد.
موفقيت رحمان 1400 در نوروز 98
«رحمان 1400» با فيلم نامهاي سهلانگارانه و بازيهاي سردستي در زماني کوتاه به موفقيت فوقالعادهاي در گيشه رسيد و همچنان با قدرت به پيش ميرود. جالب آن که بر اساس نظرسنجي سينماتيکت، رضايت مخاطبان از فيلم نسبت به ديگر فيلمهاي روي پرده پايينتر است، ولي فروش آن همچنان با ديگر فيلمها فاصله دارد. هادي از طرفي به تعبيه شوخيهاي دوپهلوي جنسي هم در اين فيلم متهم است.
بيشتر بدانيد : رحمان 1400 فيلمي با شوخي هاي مستهجن و مبتذل؟!! + عکس
متري شيش و نيم
«متري شيشونيم» تنها فيلم غيرکمدي بود که در گيشه موفق عمل کرد و از کمديهاي روي پرده به جز «رحمان 1400» بيشتر فروخت.
متري شيش و نيم
محبوبترين فيلم جشنواره که در جشنواره هم اغلب منتقدان را راضي کرد، تا ديروز فروشي 11 ميلياردي داشته و عبور آن از مرز 18-17 ميليارد بعيد نيست؛ بنابراين ميتوان انتظار داشت که اين فيلم با هزينه 7 ميلياردي، اولين فيلم غيرکمدي امسال باشد که توانسته به سوددهي برسد؛ اتفاقي که معمولاً براي فيلمهاي غيرکمدي نميافتد. «متري شيش و نيم» در حالي به اين آمار رسيده که حدود 120 دقيقه است و در نتيجه تعداد سئانسهايش، از فيلمهاي 90 دقيقهاي کمتر است.
بيشتر بدانيد : اعتراض تند نويد محمدزاده به شرايط اکران فيلمش و واکنش کارگردان
شبکه خبر
بحران سيل در بسياري از مناطق کشور و تعطيلي بسياري از رسانههاي چاپي، نياز به اطلاعرساني از طريق صداوسيما را در نوروز دوچندان کرد. تلويزيون و در رأس آن شبکه خبر در اين بحران عملکرد قابل قبولي داشتند و گليم خود را از آب بيرون کشيدند. شبکه خبر از همان اولين روزهاي بحران، در تمام بخشهاي خبري درباره سيل اطلاعرساني کرد، با مسئولان هلال احمر، استانداران، فرمانداران و فرماندهان سپاه پاسداران گفتگو و با مناطق سيلزده ارتباط زنده برقرار کرد. به علاوه زيرنويس اين شبکه هم تقريباً به طور بيوقفه در اين باره اطلاعرساني کرد و برنامههاي بيربط زيادي نيز از کنداکتور حذف شد.
مستندهاي شبکه افق
کنداکتور نوروزي شبکه افق، همان قدر که پر بود از برنامههاي تکراري، اما يک نقطه قوت درخشان داشت؛ مستندهاي سياسي. ساعت 18 هرروز عصر شبکه افق يک مستند سياسي روي آنتن ميبرد که واکنشهاي مخاطبان را در شبکههاي اجتماعي برميانگيخت. اوج اين واکنشها هم مربوط بود به مستند «شجريان؛ از سپيده تا فرياد». چند مستند ديگر از جمله «شب نامه»، «دريابست» و «قصرقند» هم در نوروز از اين شبکه پخش شد که پيشتر روي آنتن تلويزيون نرفته بود و موضوعات حساسي داشت. اقدام مثبت مديران شبکه افق يک بار ديگر نشان داد تلويزيون رسانه جريانسازي است، به شرطي که مديران سيما به اندازه کافي شجاع باشند.
پرحاشيههاي تلويزيون و سينما در نوروز 98
روبيکيو
نوروز امسال روبيکا علاوه بر حضور در برنامههاي تلويزيون، روزي 4-3 مرحله مسابقه آنلاين با عنوان «روبيکيو» برگزار ميکرد. اين مسابقه با الگوبرداري از مسابقهاي مشابه در يک اپليکيشن قديميتر و با اجراي چهرههايي، چون رامبد جوان و خداداد عزيزي برگزار ميشد که انتقادهاي فراواني را برانگيخت. «روبيکيو» از طرفي انحصاري ديگر براي اپليکيشن روبيکا (شرکت توسکا) به وجود ميآورد و از طرف ديگر فرهنگ ناپسند بختآزمايي را ترويج ميکرد.
حاشيه هاي اپليکيشن روبيکا
با وجود انتقادات فراوان، طبق اعلام رامبد جوان، قرار است مسابقه «روبيکيو» پس از پايان برنامه «خندوانه» هم ادامه داشته باشد و هرشب از شبکه نسيم روي آنتن برود!
بانوي کارشناس فوتبال در شبکه ورزش
برنامه «لذت فوتبال» شبکه ورزش سيما در ايام نوروز، دو بار از حضور بانوان تحليلگر فوتبال براي کارشناسي مسابقات استفاده کرد. اين اقدام که پيشتر در صداوسيما سابقه نداشت، ابتدا سوم فروردين در مسابقه برزيل - پاناما و با حضور هانيه رحمتي سرمربي تيم ملي دختران زير 14 سال انجام شد، ولي چون مسابقه بيننده زيادي نداشت، آن چنان ديده نشد. دفعه دوم، مسابقه بين رئال مادريد و والنسيا بود و بسياري از فوتبال دوستان برنامه را تماشا کردند.
اين بار کتايون خسرويار سرمربي تيم ملي دختران زير 19 سال کارشناس برنامه بود. اين اقدام به دليل آن که شبکه ورزش زيرمجموعه شبکه 3 سيماست، در فضاي مجازي مورد توجه قرار گرفت.
محمدرضا حسيني باي
ميان مسئولاني که در مناطق آسيبديده از سيل حاضر شدند و بعضاً تا کمر در آب فرو رفتند، يک گزارشگر صداوسيما که به اعتقاد بسياري ميتوانست خارج از آب هم وظيفه توليد گزارش خبري را به عهده بگيرد، حسابي خبرساز شد. محمدرضا حسيني باي در چند ساعت به نماد شوآف تبديل شد.
گزارش محمدرضا حسيني باي از سيل
در واکنش به انتقادات، بخشهاي خبري تلويزيون 3-2 روز بعد از انتشار تصوير وي، گزارشي خبري از گزارشگران تلويزيونهاي مطرح بينالمللي منتشر کردند. در بخش انتهايي گزارش، تصاويري از چند گزارشگر روي آنتن رفت که در زمان گزارش تا کمر در سيلاب فرو رفته بودند؛ از جمله گزارشگر شبکه سيانان. اين دفاعيه کمي واکنشهاي منفي به حسيني باي را تعديل کرد.
مهران مديري
مهمترين تصويري که از مهران مديري در نوروز منتشر شد، انتقادهاي او در ويژهبرنامه «دورهمي» براي عيد مبعث بود. پلاتوي کوتاه او با واکنشهاي متناقض فراواني مواجه شد، ولي در ميان چهرههاي مطرح فضاي رسانهاي هر دو جناح سياسي، اغلب با او مخالفت کردند.
صحبت هاي جنجالي مهران مديري
مشاور رئيسجمهور و وزير کشور مهمترين چهرههايي بودند که درباره صحبتهاي جنجالي مجري «دورهمي» موضع منفي گرفتند. انتقاد اصلي، ترويج نااميدي در ميان مخاطبان بود که به نظر ميرسيد آن چنان بيراه هم نباشد. کار در نهايت به تذکر معاونت سيما به «دورهمي» ختم شد. مديري در «رحمان 1400» هم نقشي فرعي بازي کرده است.
بيشتر بدانيد : سانسور صحبت هاي جنجالي مهران مديري در ويژه برنامه دورهمي + فيلم
بيشتر بدانيد : از دورهمي و خندوانه تا صداپيشگي شهاب حسيني: برنامه هاي نوروزي
منبع: روزنامه خراسان