بزرگنمايي:
چه خبر - مشترکان پرمصرف رصد ميشوند
در حال حاضر کنتورهاي هوشمند براي 80 درصد مشترکان ديماندي نصب شده که تا تابستان سال آينده نيز قبل از پيک بار اين عدد به 90 درصد افزايش مييابد.
هادي مدقق - مجري طرح فهام با بيان اينکه در قانون بودجه سال 1398 اجراي طرح فهام پيشبيني شده است، اظهار کرد: بر اساس اين قانون وزارت نيرو موظف شده تا براي مشترکان پرمصرف کنترل هوشمند نصب کند و هزينه آن را به صورت اقساطي روي قبوض آنها دريافت کند.
وي ادامه داد: نصب کنترلهاي هوشمند موجب ميشود ميزان مصرف مشترکان به طور کامل رصد شود و خود مشترک نيز بتواند از ميزان مصرف خود آگاهي کافي داشته باشد.
مجري طرح فهام با بيان اينکه بر اساس برنامهريزي صورت گرفته بايد اين طرح ابتدا براي مشترکان خانگي و تجاري سه فاز اجرايي شود گفت: اکثر مشترکاني تک فاز هستند چراکه مصرف آنها کم است و قرار شده که براي اين دسته از مشترکان پس از اتمام اين برنامه وارد مرحله نصب کنترلهاي هوشمند شويم.
مدقق با تاکيد اين مساله که در حال حاضر حدود 7 ميليون مشترک پرمصرف در ايران وجود دارد ابراز کرد: از اين تعداد يک ميليون مشترک جز مشترکان سه فاز هستند که مصرف بالايي دارند.
وي همچنين درباره نصب کنترلهاي هوشمند براي ساير مشترکان نيز گفت: در حال حاضر برنامهريزي براي نصب کنتور هوشمند براي مشترکان سه فاز است و بعد از آن براي مشترکان تک فاز نيز اين مساله را دنبال خواهيم کرد و براي سال 1398 پيش بيني ما اين است که بتوانيم براي يک ميليون مشترک تجاري و خانگي ديماندي کنترل هوشمند را نصب کنيم.
طرح فهام (طرح ملي فراسامانه هوشمند اندازهگيري و مديريت انرژي) از سال 1389 با اخذ مجوز از شوراي اقتصاد و سازمان مديريت و برنامهريزي به عنوان طرح ملي تعريف شد، اين طرح در ابتدا براي 20 ميليون مشترک، مباحث اوليه آن صورت گرفت تا کنتورهاي برق آنها هوشمند شود، اما با محدوديت منابع شوراي اقتصاد و سازمان مديريت اعلام کردند که اين طرح در فاز نخست با تعويض يک ميليون کنتور و هوشمند شدن آنها کار آغاز شود.
نگراني از نبود زيرساختها و بحث بومي شدن و عدم تجربه باعث شد در فاز نخست تعويض يک ميليون کنتور مطرح شود. با اين وجود قرار بود اين طرح در سال 1393 به پايان برسد و اين يک ميليون کنتور تعويض شود، اما محدوديت منابع مالي باعث شده تا تنها 300 هزار کنتور هوشمند نصب شود که از اين 300 هزار کنتور هوشمند، 20 هزار مشترک خانگي و تجاري، 60 هزار مشترک بخش کشاورزي و مابقي مربوط به مشترکان ديماندي بودهاند، با جايگزيني کنتورهاي هوشمند مشترکان ميتوانند ساعت به ساعت و دقيقه به دقيقه، ميزان مصرف خود را بررسي و از آن اطلاع پيدا کنند. بنابراين با نصب کنتورهاي هوشمند بهراحتي ميتوان اقدام به مديريت بار شبکه کرد.
منبع: isna.ir