بزرگنمايي:
چه خبر - رانندگان پر خطر حق رانندگي ندارند
پليس راهنمايي و رانندگي با شناسايي نقاط حادثه خيز، اعمال قانون براي رانندگان متخلف و تعيين علت اصلي تصادفات با رويکرد کاهش تلفات رانندگي و سوانح نوروزي به استقبال سال جديد ميرود.
سردار ايوب سليماني، جانشين فرمانده ناجا در همايش رؤسا و مديران پليس راهنمايي و رانندگي گفت: در تمام دنيا به پليس احترام گذاشته ميشود اما در يکي دو سال اخير شاهديم برخي که در همه جبههها از انقلاب اسلامي شکست خوردند در فرصتهايي به پليس راهور که بدون اسلحه مشغول انجام وظيفه است تعرض کرده يا احترام آنها را نگه نميدارند.
اگر ذرهاي احساس مسئوليت در مقابل شئون اجتماعي خود داريم، بايد از پليسي که بدون توجه بهنام و نشان افراد با اعتماد به نفس انجام وظيفه ميکند، تقدير کنيم.
جانشين فرمانده ناجا افزود: قانونگذار تکليف کرده که پروژه سپهتن (نصب ردياب روي خودروها) روي 15 هزار دستگاه اتوبوس بينشهري نصب شود، در يکي دو سال گذشته با اجراي اين پروژه، بيش از 90 درصد، شاهد کاهش تصادفات اتوبوسها بوديم، با اين نرمافزار ميتوان در لحظه موقعيت را رديابي کرد و تذکر داد.
وي ادامه: امروز همه ميدانيم خودروهاي باربري، يا مؤثر يا عامل تصادف هستند، مسئولان قول دادند در سالجاري و آينده اين پروسه را توسعه دهند.
بررسيها نشان ميدهد تلفات در مسيرهايي که دوربين پايش تصويري ثابت در جادهها نصب شده است کاهش داشته اما هنوز تعداد اين دوربينها به 2 هزار مورد نرسيده است.سليماني با بيان اينکه خودروهاي دوربين دار سيار در کشور به 500 هزار دستگاه نميرسد و نصب آن هزينه بسيار کمي دارد، گفت: بحث کيفيت خودرو نيز يک روزه حل نميشود، بخش قابل توجهي از تلفات، ناشي از استحکام کم خودروها است، پليس با روحيه جهادي تلاش خودش را مضاعف خواهد کرد، منتظر ديگران نميمانيم تا وظيفه خود را انجام دهند.
جانشين فرمانده ناجا گفت: در سالهاي اخير بيش از 68 درصد تصادفات و 60 درصد تلفات ناشي از آن در 30 کيلومتري شهرها رخ ميدهد. عمده اين اتفاقات در کمتر از 100 شهر واقع شده که با اصلاح اشکالات در 30 کيلومتري شهرها بهصورت جهشي ميتوانيم تعداد تلفات را کاهش دهيم. طبق بررسيها حدود هزار و 585 نقطه بحراني حادثهخيز در کشور داريم که هزار و 100 نقطه در 30 کيلومتري شهرها قرار دارد.
سردار تقي مهري، رئيس پليس راهور نيز گفت: تعداد رانندگان حادثهساز و پرخطر در نوروز گذشته بسيار کم بود و امسال نيز طبق آمار 5 هزار تصادف منجر به فوت رخ داده است بنابراين اگر اين پنج هزار را تقسيم بر دو کنيم، نصف مقصر و نصف غير مقصر هستند. پليس براي کنترل رفتار رانندگان پرخطر نيز با قوهقضائيه هماهنگ کرده که علاوه بر اعمال قانون، اين افراد را در تعطيلات از سفر بازدارد تا براي خودشان، اعضاي خانواده آنها و ساير رانندگاني که قانونمند در سطح جادهها تردد ميکنند مشکلي ايجاد نشود.
مهري افزود: هموطنان، سفر را از مبدأ تا مقصد مدنظر قرار بدهند و فقط مانند برخي از رانندگان به مقصد فکر نکنند. در سال گذشته علت 38 درصد از تصادفات جرحي و فوتي، خستگي و خوابآلودگي راننده بود. با سازمان راهداري و تمام افرادي که درباره مسائل جادهاي متولي هستند به اين توافق رسيدهايم تا با رفع مشکلات 3 هزار و 400 نقطه حادثهخيز درونشهري و دو هزار نقطه برونشهري حوادث را کاهش دهند. حدود 60 درصد از تصادفات فوتي در نوروز 97 در سي کيلومتري شهرها رخ داد بنابراين رانندگان در 30 کيلومتري شهرها بهدليل تردد بيشتر، وجود روستاها، کارگاهها، کارخانهها و رفت و آمد موتورسيکلتها و عابران پياده بايد دقت بيشتري داشته باشند.
منبع: bartarinha.ir