بزرگنمايي:
چه خبر - افزايش20 درصدي مزد؛ کارمندان ضعيفتر ميشوند
يکي از موضوعاتي که هميشه براي کارمندان دولت مطرح بوده و هست اين است که تصميم دولت و مجلس براي افزايش حقوق کارمندان چقدر خواهد بود؟ يکي از اصليترين انتقادات کارمندان دولت اين است که افزايش حقوق آنها با تورم واقعي جامعه مطابقت ندارد و آنها مجبورند براي اداره زندگي هر روز سفرههاي خود را کوچکتر کنند.
ديروز نمايندگان مجلس با پيشنهاد کميسيون تلفيق مبني بر افزاييش 500 هزار توماني حقوق کارمندان دولت مخالفت کردند و پيشنهاد دولت مبني بر افزايش 20 درصدي حقوق را به تصويب رساندند. در همين خصوص علي ابراهيمي نماينده شازند در مجلس دهم به رويداد24 گفته معمولاً درصدهايي که در بودجههاي سنواتي براي حقوق ميآيد توسط دولت اعمال ميشود، اما شايد در يکي، دو ماه ابتدايي سال به مرحله اجرا نرسد. اما در رابطه با افزايش سنوات حقوقها بايد بگويم که تا قبل از سال 96 به روش سنتي، درصدي را به حقوق سال گذشته کارمندان اضافه ميکردند، اما براساس قانون اين افزايش درصد بايد متناسب با تورم باشد، ولي در دو سال گذشته اين اتفاق به وقوع نپيوست.
عضو فراکسيون اميد مجلس ميگويد: از نظر من، افزايش حقوق کارمندان براي سال 97 و سال 98 واقعي نبوده است. افزايش حقوق براي سال 97، 10 درصد لحاظ شد در حالي که تورم موجود در جامعه 17 الي 18 درصد بود و براي سال 98، 20 درصد درنظر گرفته شده در حالي تورم در کشور حدود 35 درصد است و با اين روند، اقشار حقوقبگير و کمدرآمد دولت روز به روز ضعيفتر ميشوند.
وي با اشاره با افزايش درصدي حقوقها گفت: برخي حقوقشان بالاست و زماني که تصويب ميشود 20 درصد حقوقها افزايش پيدا کند، حقوق اين افراد به ميزان قابل ملاحظهاي بالا ميرود، اما اين اتفاق براي افرادي که حقوق پاييني دارند، به وقوع نميپيوندد. چه اشکالي دارد وقتي رشد اقلام اساسي و مورد نياز مردم بيش از 30 درصد بالا ميرود حقوق کارمندان و مخصوصاً افرادي که درآمد پاييني دارند به نسبت تورم واقعي جامعه افزايش پيدا کند.
ابراهيمي گفته کارمندان دولت که حقوق زير سه ميليون تومان ميگيرند چطور ميتوانند به اندازه کافي و معقول روي به خريد گوشت، مرغ، پوشاک و... بياورند. نميدانم تا کجا قرار است سفره مردم کوچکتر شود.
نماينده مجلس دهم ميگويد: مهمترين وظيفه دولتمردان و تصميمگيران، توجه به مملکت و رفاه مردم است. بطور مثال چرا بايد حقوق برخي افراد که در وزارتخانه خاصي کار ميکنند بيشتر از حقوق ديگران باشد؟ چرا بايد اين تبعيضها وجود داشته باشد؟ مگر آن افرادي که در وزارتخانههاي متمول مشغول کار هستند ارث خاصي از کشور به آن رسيده است؟
ابراهيمي ميگويد: البته گاهي دولتها قولهايي ميدهند که خيلي به منصه ظهور نميرسد و نياز به اعتبارات بيشتري است که بطور مثال ميتوانيم به افزايش حقوق بازنشستگان اشاره کنيم. بازنشستگان افرادي هستند که با 30 سال خدمت يا بيشتر به عنوان افراد پا به سن گذاشته محسوب ميشوند و امروز نياز است که شان و منزلت آنها حفظ شود.
منبع: bartarinha.ir