بزرگنمايي:
چه خبر - توجه بازار به خط و خوشنويسي در حراج باران
اتفاق ويژه حراج سوم اسفند باران، ثبت رکورد گران ترين اثر به فروش رسيده در يک حراجي هنري در ايران است؛ وقتي اثر هنري حکاکي شده مصحف شريف قرآن کريم هفت ميليارد و هفتصد ميليون تومان چکش خورد. فروش سيزده اثر بالاي يکصد ميليون تومان و ارتقاي رکورد مير عماد الحسني و ديگر بزرگان خوشنويسي از ديگر دستاوردهاي اين دوره بود اما به حتم نکته مهم، توجه بازار به خط و خوشنويسي است که نه فقط بازيابي هويت و اصالت اين مرز و بوم است بلکه نويد رونق اقتصادي اين هنر آبا و اجدادي و اميد به بهبود فرصت شغلي براي بزرگترين خانواده هنر ايران را ميدهد.
گران ترين اثر در حراجي هنري ايران
حراج باران که توسط محبوبه کاظمي دولابي، بنيانگذاري و مديريت مي شود با محوريت خط و خوشنويسي و هنرهاي ايراني اسلامي، شامگاه جمعه سوم اسفند سومين دوره خود را در سالن همايشهاي بينالمللي رايزن برپا کرد و با فروش 46 اثر نري در مجموع به قيمت فروش 11 ميليارد و 769 ميليون تومان به پايان رسيد. در ابتداي اين مراسم اعلام شد سه اثر از فهرستگان حراج سوم، خارج شده و 65 اثر روي ميز حراج ميرود. در ابتداي اين حراجي اثري از رضا مافي روي صحنه آمد که نستعليقي کم نظير از سوره حمد بود تا اين حراج به سياق دوره هاي گذشته با ذکر «بسم الله الرحمان الرحيم» کار خود را آغاز کند. اين اثر که بين 50 تا 60 ميليون تومان قيمت گذاري شده بود، به قيمت 70 ميليون تومان چکش خورد.
سومين حراج باران
در ادامه اثر ملک محمد قزويني مربوط به دوره قاجار که آثار وي در موزههاي معتبر دنيا نگهداري ميشود، به قيمت 40 ميليون تومان چکش خورد.
اتفاق ويژه ديگر اين شب، ارتقاي رکورد ميرعماد الحسني، چهره خاص خوشنويسي ايران بود، تابلوي شش قطعهاي مرقع از اين استاد بي بديل که 600 تا 650 ميليون تومان برآورد شده بود با قيمت 700 ميليون تومان به فروش رفت. پس از آن، اثر خط نسخ از محمد حسين يزدي به قيمت 30 ميليون تومان فروش رفت.
رکورد گرانترين اثر فروخته شده در حراج ايران
در اين حراج دو اثر از محمد حسين عماد الکتاب ارائه شد. خوشنويس دوره قاجار که به خاطر حضور در کميته مجازات به پنج سال حبس محکوم شد و برخي از آثارش را در دوره حبس خلق کرد. اثر اول وي به قيمت 24 ميليون تومان و اثر دوم اين خوشنويس که در ماه هجدهم حبسش خلق شده بود، به قيمت 30 ميليون تومان چکش خورد.
رکورد آثار هنري در حراج ايران
اما «صحيفه سجاديه» اثري کم نظير و ناياب از سال 1071 هجري قمري که 140 تا 150 ميليون تومان قيمت گذاري شده بود به قيمت 190 ميليون تومان فروش رفت.
خط کوفي سده پنجم هجري قمري نيز به قيمت 38 ميليون تومان، اثر طلانويسي دوره قاجار به قيمت 20 ميليون تومان، خط نسخ به قلم ميرزا عباس آقا از دوره قاجار به قيمت 25 ميليون تومان و اثري از ابوالحسن خان که تمثالي از حضرت علي (ع) را نيز نقش کرده بود به قيمت 110 ميليون تومان فروش رفت.
در اين حراج فرمان قاجاري (متن فرمان حقوق و مستمري ميرزا سيدکاظم خوشنويس دربار ناصرالدين شاه) به قيمت 13 ميليون تومان، عقدنامه قاجاري که ترکيبي از خطوط نستعليق، نسخ و شکسته نستعليق بود به قيمت 46 ميليون تومان، فرمان قاجاري ديگري به قيمت 61 ميليون تومان، وقف نامه قاجري( موضوع وقف در آمد حاصل از قنات وقف تهيه روغن چراغ هاي حرم امام هشتم(ع) شود) به قيمت 200 ميليون تومان و همچنين قطعهاي از پرده خانه خدا به قيمت 150 ميليون تومان فروش رفت.
در ادامه اثري از ميرزا غلامرضا اصفهاني که حراج سوم باران به او تقديم شده است به قيمت 48 ميليون تومان چکش خورد. همچنين از حسن زرين قلم اثري درخشان و 108 ساله روي ميز حراج رفت و 250 ميليون تومان فروش رفت.
بيشتر بدانيد : فروش 34 ميليارد توماني هنرمندان در حراجي تهران + عکس
بيشتر بدانيد : آثاري که در هفتمين حراج تهران با ارقام ميلياردي به فروش رفتند+عکس و مشخصات
بيشتر بدانيد : 10 اثر مهم و گرانقيمت حراجي «ساتبي» + عکس
بيشتر بدانيد : فروش تابلوي سهراب سپهري به قيمت 3 ميليارد تومان!
منبع: irna.ir