ديدارهاي کري و ظريف در 2 سال اخير «شرم آور» است
جهان
بزرگنمايي:
چه خبر - واکنش مقامات آمريکايي به اظهارات اخير کري درباره ديدار با ظريف
وزير امور خارجه آمريکا در دولت باراک اوباما که به عنوان نماينده اين کشور در مذاکرات هسته اي ايران حضور داشت، پس از اظهارات اخيرش مبني بر ديدار با ظريف در سال هاي اخير، مورد انتقاد مقامات آمريکايي قرار گرفت و به "ديپلماسي موازي" با ايران متهم شد.
يکي از مقامات دولتي آمريکا در گفتوگو با شبکه خبري فاکس نيوز، با اشاره به حضور ايران در سوريه، عراق و يمن، ديدارهاي جان کري، وزير امور خارجه آمريکا در دولت باراک اوباما، رييس جمهور پيشين آمريکا را "شرم آور" دانست.
برخي جمهوري خواهان آمريکايي نيز بر اين باورند که اين اقدام اساسا غيرقانوني بوده است.
آري فليشر، سخنگوي سابق کاخ سفيد در دولت جرج بوش پسر نيز در واکنش به اظهارات کري به شبکه فاکس نيوز گفت: جان کري درباره اينکه ايران چگونه به اقدامات دونالد ترامپ واکنش نشان دهد، به آن ها مشاوره ميدهد؛ اين توطئه آميز است. نميدانم چنين حرکتي قانوني است يا غيرقانوني و اين مساله برايم مهم هم نيست، اما اين کار نادرست است.
به نقل از نيويورک تايمز، جان کري اعلام کرده است، در دو سال اخير پس از ترک کاخ سفيد «سه، چهار مرتبه» در شهرهايي همچون نروژ، مونيخ و چند نشست بينالمللي ديگر با محمد جواد ظريف، وزير خارجه ايران، ملاقات کرده است.
به نوشته نيويورک تايمز، کري مدعي شده است که در اين ديدارها به صراحت از ظريف خواسته است که موضع جامعه جهاني درباره برنامه موشکي ايران و حمايتش از حزبالله را درک کند.
به گزارش فاکس نيوز، کري همچنين در برنامه اي راديويي تاييد کرد که از زمان ترک کاخ سفيد، "سه چهار بار" با وزير امور خارجه ايران ديدار داشته است.
او در اين باره توضيح داد که در اين ديدارها کارش مشاوره دادن به جواد ظريف، براي مواجهه با سياست خارجي دونالد ترامپ نبوده است، بلکه خواسته در ديدارهايش متوجه شود "ايران ممکن است چه کاري براي بهبود مناسبات منطقه انجام دهد؟ بحران يمن چه طور حل ميشود؟ براي صلح در سوريه چه کار خواهيد کرد؟"
کري همچنين در گفت و گويش با برنامه "نشست روزانه با دانا پرينو" که از شبکه فاکس نيوز پخش مي شود، تکذيب نکرد که به ايراني ها گفته است، تا پايان دوره ترامپ و روي کار آمدن يک رييس جمهور دموکرات ديگر منتظر بمانند.
اين ديپلمات سابق آمريکايي گفت: فکر مي کنم همه در جهان درباره منتظر ماندهاند تا پايان دوران رياست جمهوري ترامپ صحبت مي کنند.
نخستين بار در ماه مه اخباري مبني بر اينکه جان کري براي کمک به حفظ توافق هسته اي ايران با ظريف ديدار کرده است منشر شد و روزنامه بوستون گلوب اين اقدامات را ماموريتي "تهاجمي اما مخفيانه" براي اعمال فشار بر دولت ترامپ به منظور حفظ توافق هسته اي توصيف کرد.
پيش از اين نيز مطرح شده است که ديدار کري با مقامات کشورهاي خارجي ممکن است "قانون لوگان" را نقض کند. به موجب اين قانون، شهروندان آمريکايي که مسئوليتي دولتي ندارند، نمي توانند به نمايندگي از دولت آمريکا و بدون داشتن مجوز مذاکره کنند.
فليشر در بخش ديگري از صحبت هايش درباره جان کري گفت: سوال اين است که جان کري چه کرده است؟ چه گفته؟ جزييات آن چه بوده است؟ فکر نمي کنم اين صحبت ها کلي بوده باشند. به نظر من او درباره اينکه ايران چگونه تا پايان دولت ترامپ منتظر بمانند به ايراني ها مشاوره داده است.
يکي از تحليلگران امنيتي فاکس نيوز نيز با اشاره به نقض قانون لوگان از سوي مايک فلين، مشاور امنيت ملي سابق ترامپ اظهار کرد، رسانه ها ديدار فلين با "ديپلماتي که کشورش در واشنگتن سفارت دارد" را يک "رسوايي" قلمداد کردند اما وقتي کري "با نظامي که در فهرست ترور آمريکا قرار دارد" دست به "ديپلماسي موازي" مي زند، آن را "عادي" مي دانند.
تام کاتن، سناتور جمهوري خواه نيز از دموکرات ها و رسانه هاي وابسته به حزب آنان براي "دورويي" و عدم واکنش درباره اظهارات کري انتقاد کرد و قانون لوگان را "قانوني احمقانه و بي تاثير" دانست.
دونالد ترامپ نيز اين هفته در توييتر خود نوشت: آمريکا به ديپلماسي مخفيانه غيرقانوني احتمالي جان کري درباره توافق بسيار بد ايران نيازي ندارد. او کسي بود که در وهله اول اين توافق آشفته را ايجاد کرد.
کري اما در گفت و گو با فاکس نيوز تکذيب کرد که مذاکراتش نامناسب بوده اند.
او در اين باره گفت: همه وزراي خارجه سابق به ديدار با رهبران خارجي ادامه مي دهند، به کنفرانسهاي امنيتي ميروند و به سراسر جهان سفر ميکنند. همه ما اين کار را انجام ميدهيم و همه ما درباره وضعيت امور با جهان گفتوگو ميکنيم تا بتوانيم آنان را درک کنيم.
منبع: isna.ir
-
جمعه ۲۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲:۳۷:۲۱ PM
-
۴۷۰ بازدید
-
-
چه خبر