پرده برداري يک شبکه آمريکايي از ثروت عظيم خاندان سعودي
جهان
بزرگنمايي:
چه خبر - ثروت خالص 1 تريليون و چهارصد ميليارد دلاري خاندان سعودي
شبکه "سي ان بي سي" آمريکا به نقل از شرکت مشاوره تجاري "برند فايننس" اعلام کرد: احتمالا ثروتمندترين خاندان سلطنتي در جهان آل سعود باشند، چراکه ثروت يک تريليون و چهارصد ميليارد دلاري آنها در مقايسه با ثروت خاندان سلطنتي انگليس که 88 ميليارد دلار تخمين زده شده، 16 برابر بيشتر است.
اين خاندان متشکل از 15 هزار عضو است اما بخش اعظم ثروت آن تنها در اختيار 2000 نفر از آنان است.
خاندان سعودي به داشتن داراييهاي بيشمار معروفاند اما آنها بيشتر دارايي خود را صرف خريد جتهاي شخصي، قايقهاي تفريحي لوکس، بالگردهاي شخصي، قصرهاي بزرگ و تابلوهاي نفيس ميکنند.
يکي از بانفوذترين اعضاي اين خاندان ملک سلمان بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان است که در سال 2015 جانشين برادر فقيد خود، عبدالله بن عبدالعزيز شد. وي بر اساس برآوردهاي صورت گرفته، حدود 17 ميليارد دلار ثروت دارد که بخش اعظم امور عربستان را به پسر و جانشينش محمد بن سلمان سپرده است.
در سال گذشته ميلادي وليعهد عربستان با راه اندازي کمپين مبارزه با فساد افراد ثروتمند اين کشور از جمله نزديکان خود را وادار کرد تا بخشي از ثروت خود را به خزانه حکومت عربستان بريزند که در نتيجه اين امر مجله اقتصادي "فوربس" آمريکا نام 10 تن از ثروتمندان سعودي را از ليست ساليانه خود در خصوص ميلياردرهاي جهان خط زد.
حکومت عربستان ادعا کرده از طريق اين امر بيش از 100 ميليارد دلار به دست آورده است، اما در حقيقت دستيابي به اين مبلغ امري غيرممکن است.
اين درحالي است که محمد بن سلمان طي گفتوگو با شبکه آمريکايي "سي بي اس نيوز" اعلام کرده که امور مالي او مربوط به خودش است و نيازي نيست که به خاطر زندگي مرفهش عذرخواهي کند.
نيويورک تايمز نيز در گزارشي نوشته که محمد بن سلمان اخيرا يکي از آثار نقاشي داوينچي، نقاش مشهور ايتاليايي را به ارزش 450 ميليون دلار، يک کشتي لوکس تفريحي به ارزش 500 ميليون دلار و يک کاخ بزرگ را در فرانسه به ارزش 300 ميليون دلار خريداري کرده است. همچنين گفته شده که وي دو خانه در لندن و يک مجتمع نيز در سواحل جنوبي اسپانيا دارد.
اين درحالي است که وي مدعي شده بيشتر اموالش را صرف امور خيريه ميکند. وي در جايي گفته که 51 درصد از اموالش را به مردم ميبخشد و 49 درصد ديگر را صرف زندگي شخصي خودش ميکند.
اين درحالي است که سازمان ملل متحد اخيرا نسبت به سطح فقر در برخي مناطق عربستان ابراز تعجب کرده است. در همين راستا، "فيليپ الستون"، مخبر ويژه سازمان ملل در امور فقر مطلق و حقوق بشر در کنفرانس مطبوعاتي گفت: در جريان بازديدم از مناطق مختلف عربستان که يک کشور نفتخيز است با افرادي برخوردم که در فقر شديد به سر ميبرند.
در حال حاضر هيچ آمار رسمي دقيقي در مورد درصد فقر و بيکاري در عربستان وجود ندارد و در گزارشهاي مؤسسات بينالمللي نيز به دليل پنهانکاري شديد سازمانهاي اين کشور در مورد اسناد مربوطه به اين موضوع اشارهاي نشده است، با اين وجود شواهد نشان ميدهند که اين فقر گسترده، بيکاري و فاصله طبقاتي در اين سرزمين نفت خيز طي چند سال اخير خود را نشان داده است.
منبع: isna.ir
-
سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۰۸:۵۷ AM
-
۴۵۸ بازدید
-
-
چه خبر