روزهاي داغ و سوزان ناهيد! عکس
عکس
بزرگنمايي:
چه خبر - دماي سياره ناهيد حدود 462 درجه سانتي گراد مي باشد
چرا سياره ناهيد (ونوس) اينقدر با زمين تفاوت دارد؟ براي پاسخ به اين پرسش، ژاپنيها فضاپيماي رباتيک آکاتسوکي را به فضا پرتاب کردند که درنهايت پس از 5 سال سرگرداني در فضا، سال 2015 (1394) وارد مدار ناهيد شد.
فضاپيماي آکاتسوکي (Akatsuki) که «مدارگرد اقليمي ناهيد» هم خوانده ميشود، پس از پايان عمر برنامهريزيشدهاش به سياره ناهيد رسيد؛ اما وضعيت فضاپيما و ابزارهاي آن بهقدري مساعد بود که آکاتسوکي توانست بسياري از مأموريتهاي علمي خود را با موفقيت انجام دهد.
از مهمترين مأموريتهاي آکاتسوکي ميتوان به اين موارد اشاره کرد: آيا آتشفشانهاي ناهيد هنوز فعالند؟ آيا در جو غليظ اين سياره صاعقه و رعدوبرق اتفاق ميافتد؟ چرا سرعت وزش باد بهمراتب بيشتر از سرعت گردش وضعي اين سياره است؟
عکس منتشر شده از سياره ناهيد
تصويري که ملاحظه ميکنيد، با دوربين IR2 آکاتسوکي در نور فروسرخ ثبت شده است و شبانگاه ناهيد را نشان ميدهد. ابرهاي تيرهرنگ مرتفع با الگوهاي نوار مانند، به موازات استواي ناهيد پراکنده شدهاند و نور فروسرخ برآمده از لايههاي ژرفتر و داغتر جو ناهيد را جذب ميکنند. سياره ناهيد به دليل «اثر گلخانهاي مهارنشدني»، دماي بسيار داغي دارد و مستقل از روز يا شب بودن، دماي هوا در سطح اين سياره به 462 درجه سانتيگراد ميرسد.
منبع: khabaronline.ir
-
شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۹:۵۰:۱۴ AM
-
۸۵۲ بازدید
-
-
چه خبر