اخطار دادستاني بابت رفع فيلتر غيرقانوني اينستاگرام
علمي
بزرگنمايي:
چه خبر - صحبت هاي دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه در مورد رفع فيلتر غير قانوني اينستاگرام
عبدالصمد خرمآبادي دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، اعلام کرد: از سوي دادستاني کل کشور به مسئولين وزارت ارتباطات، اخطار داده شده که رفع فيلتر اينستاگرام بر خلاف موازين قانوني و قضايي انجام شده و مسئولين امر بايد پاسخگو باشند.
دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، در مطلبي در کانال شخصياش در پيامرسان سروش، با اشاره به اينکه يکي از اعضاي کانال، سوال کرده اند: چرا با وجودي که اينستاگرام داراي ميليون ها محتواي مجرمانه عليه امنيت کشور و مقدسات اسلامي و غير اخلاقي است، دستور رفع فيلتر آن صادر شده است؟ آيا مراجع قضايي نمي خواهند از اين اقدامات غير قانوني جلوگيري کنند؟
او در پاسخ نوشته است: بله کاملا درست است، شبکه اجتماعي اينستاگرام در ظاهر امر يک شبکه اطلاع رساني است. اما در واقع يک شبکه جاسوسي غير قابل کنترل مي باشد که ميليونها محتواي مجرمانه، عليه امنيت داخلي و خارجي کشور و محتواي غير اخلاقي و عليه مقدسات اسلامي را منتشر مي کند.
اطلاعات ميليونها شهروند ايراني، در سرورهاي اينستاگرام در آمريکا ذخيره، نگهداري و تحليل شده و مورد سوء استفاده سرويسهاي جاسوسي قرار مي گيرد. فرمان هدايت و مديريت اينستاگرام در دست سرويسهاي جاسوسي شيطان بزرگ است به همين جهت اينستاگرام هيچگونه همکاري در ارتباط با جلوگيري از ارتکاب جرم و شناسايي مجرمين با جمهوري اسلامي ايران ندارند.
هزاران پرونده کلاهبرداري، جعل عنوان، نقض حريم خصوصي و غيره در ارتباط با شکايات مردم از کاربران صفحات اينستاگرام در دستگاه قضايي تشکيل شده، اما به لحاظ اينکه سرورهاي اين شبکه در خارج از کشور است و هيچگونه همکاري با مراجع قانوني ايران ندارند، اين پرونده ها بدون نتيجه باقي مانده و مردم به حق وحقوق خود نرسيده اند.
تنها در بخشي از اينستاگرام که مورد بازديد کاربران ايراني قرار گرفته، بيش از 250 ميليون محتواي خلاف عفت و اخلاق عمومي، توسط روبات هاي هوشمند وزارت ارتباطات و حدود 500 هزار محتواي ضد امنيتي و عليه مقدسات و ساير محتواهاي مجرمانه توسط گروه هاي رصد مردمي و نهادهاي امنيتي انتظامي و قضايي شناسايي شده است.
برهمين اساس، دستور مسدود سازي محتواي مجرمانه اينستاگرام از مدتها قبل از اغتشاشات و فتنه اخير، توسط مراجع مختلف قضايي صادر و در اجراي دستور دادستان کل کشور به وزارت ارتباطات ابلاغ گرديده، ولي اين دستور بنا به دلايلي که وزارت ارتباطات بايد پاسخگوي آن باشد، قبل از فتنه 96 اجرا نشد.
اخيرا به خاطر نقش آشکار اينستاگرام در ايجاد آشوب ها و اغتشاشات و عمليات تروريستي درشهرهاي مختلف کشور، دستور فيلتر آن از ناحيه شوراي امنيت کشور صادر و اجرا شد. اما متاسفانه وزارت ارتباطات بدون توجه به مسايل امنيتي و حجم عظيم محتواي مجرمانه موجود در اينستاگرام و دستورات قضايي صادره اين پايگاه اينترنتي را رفع فيلتر کرده است.
با رفع فيلتر اينستاگرام، جوانان و نوجوانان ايراني، مجدا با بهمني از محتواهاي مجرمانه در فضاي مجازي کشور مواجه شده اند. بدين لحاظ از سوي دادستاني کل کشور به مسئولين وزارت ارتباطات اخطار داده شده که رفع فيلتر اينستاگرام بر خلاف موازين قانوني و قضايي انجام گرديده و مسئولين امر بايد پاسخگو باشند.
شبکه هاي اجتماعي بومي مشابه اينستاگرام، نظير سلام، ويسگون و لنزور، در زمان فيلتر اينستاگرام، مورد توجه کاربران ايراني قرار گرفته و خودي نشان داده بودند. اما رفع فيلتر اينستاگرام اميدشان را نا اميد کرد.
حمايت بي قيد و شرط دولت از فعاليت بي ضابطه پيام رسان هاي خارجي و اختصاص بخش عمده اي از پهناي باند کشور به آنها، علت اصلي تضعيف شبکه هاي اجتماعي و پيام رسانهاي بومي است.
حمايت از فعاليت بي ضابطه و غير قانوني پيام رسان هاي خارجي، علاوه بر اينکه موجب ترويج جرم و جنايت و قانون گريزي و تضعيف حاکميت ملي در فضاي مجازي کشور گرديده، موجبات جاسوسي دشمنان و وابستگي اقتصادي اجتماعي، فرهنگي و سياسي کشور را به دشمنان فراهم کرده و مانع ايجاد شبکه ملي اطلاعات شده است.
لازمه تحقق شبکه ملي اطلاعات، دل کندن از شبکه هاي اجتماعي غير قابل کنترل بيگانه و رونق گرفتن شبکه هاي اجتماعي بومي است.
اگر تصميات مسئولين کشور بجاي کمک به رونق شبکه هاي اجتماعي بومي، منجر به فراگيري دائم شبکه هاي اجتماعي خارجي شود، استقلال اقتصادي و سياسي و فرهنگي کشور در فضاي مجازي هرگز تحقق نخواهد يافت.
هيچيک از مسئولين، مخالف گردش آزاد اطلاعات در کشور نيستند. اما قانونگرايي اقتضاء دارد با گردش آزاد مجرمين و تروريستها و جاسوسان و مهاجمان فرهنگي در فضاي مجازي کشور مخالفت شود.
بستن شبکه هاي اجتماعي غير قابل کنترل خارجي، نه تنها به کميت و کيفيت گردش آزاد اطلاعات در کشور لطمه نمي زند، بلکه موجب رونق گردش آزاد اطلاعات و توقف گردش آزاد جرم و جنايت در فضاي مجازي کشور خواهد شد.
منبع: khabaronline.ir
-
چهارشنبه ۲۰ دي ۱۳۹۶ - ۱:۲۸:۴۶ PM
-
۷۱۵ بازدید
-
-
چه خبر