حاکميت ما امکان اعمال مقررات بر شبکههاي اجتماعي بينالمللي را ندارد
علمي
بزرگنمايي:
چه خبر - صحبت هاي آقاي جهرمي درباره راه حل امروز براي داشتن فضاي مجازي سالم
محمد جواد آذري جهرمي وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات، در يادداشتي اينستاگرامي به موضوع شبکههاي مجازي پرداخته و راه حل امروز براي داشتن فضاي مجازي سالم را توسعه تکنولوژي توسط جوانان کشورمان دانست، با اين شرط که کليه لوازم آن يعني حريم خصوصي و سهولت ابراز بيان مشروع، فراهم باشد. مشروح اين يادداشت را در زير ميخوانيم:
زماني نهچندان دور، صنعت وبلاگ در ايران همگام با دنيا در حال رشد و رقابت بود و شبکه اجتماعي بومي ايراني پا به پاي نمونههاي بينالمللي رقابت ميکرد. اما امروز ديگر نامي از صنعت وبلاگ ايران به جا نمانده و شبکه اجتماعي محبوب آن زمان اعلام کرده به زودي سرويس خود را خاموش خواهد کرد.
در مصاف آزادي و امنيت، داخليها صحنه رقابت را به برخي نگاههاي تنگنظرانه واگذار کردند و در کنارش صحبت از پروژههايي با پسوند ملي آغاز شد که بيشتر آنها با تصدي دولتها به سرانجامي نرسيد و جز ضرر اقتصادي برخي مجموعهها، نامي به جا نمانده است.
در اين ميان آمارهاي سال 92 خبر از آن ميداد که بيش از 25 درصد استفاده مردم از اينترنت با فيلترشکن است، اما با رويکرد حمايتي دولت از دسترسي مردم به شبکههاي اجتماعي، کم کم اين سرويسها در زندگي مردم نقش خود را پيدا کردند، اما در اين ميان ظرفيتهاي دولت تا آنجا نبود که بتواند همه موانع پيش روي شبکههاي اجتماعي داخلي را رفع نمايد.
بدونشک هر زمان صحبت از توسعه سرويسهاي ايراني ميشود، همواره به حجم ريالي حمايت دولت از اين سرويسها توجه ميشود و در اين ميان فراموش ميشود که سرويسهاي بومي براي توسعه علاوه بر پشتيباني مالي، نيازمند امان نامهاي در حوزههاي قضائي و امنيتي هستند که ظاهرا دولت به تنهايي قادر به ارائه چنين تضاميني نيست.
بالطبع در نبود شرايط مناسب براي رشد محصولات ايراني، مردم منتظر حل مشکلات داخلي نماندند و با استفاده از سرويسهاي بينالمللي به استفاده از شبکههاي اجتماعي ادامه دادند و علاوه بر رفع نيازهاي روزمره مثل اخبار و...، بخش قابل توجهي از ظرفيتهاي اقتصادي را نيز در اين فضا شکوفا کردند و معيشت بخشي از مردم به اين فضا گره خورد.
حالا در شرايطي قرار داريم که حاکميت ما و اکثر کشورهاي دنيا امکان اعمال مقررات بر شبکههاي اجتماعي بينالمللي را ندارند و البته سادهترين راهحل(!) براي غلبه بر اين تهديدات نوين، بستن فضا و به دنبال آن سردادن آواز لزوم توسعه شبکههاي داخلي، آن هم از جنس صرفا تکنولوژي و بدون توجه به ساير پارامترها از جمله حريم خصوصي و سهولت ابراز بيان مشروع است، غافل از آنکه عقب نگاه داشتن کشور از علم روز خود يک تهديد بزرگ ديگر است.
به عنوان عضو کوچکي از جامعه جوانان کشور، يقين دارم همانگونه که رهبرمعظم انقلاب بارها بر کليدواژه "ما ميتوانيم" تاکيد فرمودهاند، نخبگان ما توان توسعه اين بخش از تکنولوژي را هم دارند، مشروط بر آنکه همه شرايط، تاکيد ميکنم همه شرايط فراهم باشد و البته اين مهم به عزمي همهجانبه و زمان نياز دارد.
منبع: isna.ir
-
سه شنبه ۱۹ دي ۱۳۹۶ - ۹:۲۷:۱۵ AM
-
۷۱۵ بازدید
-
-
چه خبر