خطرناکترين نقطه تهران هنگام زلزله کجاست؟
علمي
بزرگنمايي:
چه خبر - خطرناکترين نقطه تهران هنگام زلزله
علي بيت اللهي دبير کارگروه ملي زلزله با بيان اينکه وقوع اين زمين لرزه ها نشان دهنده زنده بودن طبيعت است و اطلاعات ارزشمندي از آنها به دست ميآيد افزود، آنچه در وقوع زلزله مردم را تهديد ميکند خانه هايي با ايمني پايين است.
بيت اللهي با بيان اينکه زلزله 4.2 ريشتري 5 دي ماه، پس لرزه زلزله 5.2 ريشتري ملارد بوده، ادامه داد پس از وقوع زمين لرزه با قدرت 5.2 ريشتر شاهد پس لرزه هاي خفيفي در اين منطقه بوديم و اين در حالي است که بايد پس لرزه اي به بزرگي 4 ريشتر هم رخ ميداد، بنابرين زلزله 4.2 ريشتري 5 دي ماه پس لرزه بوده و نشان دهنده طي روند طبيعي پس لرزه ها است.
زلزله 4.2 ريشتري دقيقا رو گسل زلزله 5.2 ريشتري هفته گذشته رخ داد و کانون آن هم در شهر ملارد بود. وي همچنين با تاکيد بر اينکه هيچ علامتي بر فعال شدن گسل هاي تهران مشاهده نشده، ادامه داد ناآرامي هايي در غرب تهران پس از زلزله هاي ملارد ديده شده، اما بدين معني نيست که اين زمين لرزه ها ميتوانند گسل هاي تهران را تحت تاثير قرار دهند.
55 کيلومتر مربع از شهر تهران در حريم گسل هاي اصلي قرار دارد و گسل هاي کوچک و متوسط هم از شهر تهران عبور ميکنند اما اين گسل ها نميتوانند عامل وقوع زلزله هاي بزرگ در تهران باشند. البته گسل هايي هم در اطراف تهران و مثلا در فاصله 10 کيلومتري اين شهر قرار دارند که اگر زلزله اي با بزرگي 7.5 ريشتر داشته باشند آثار آن روي تهران هم تاثير ميگذارد.
گسل نياوران در شمال شرق تهران به گسل شمال تهران متصل ميشود، همچنين گسل شمال ري که متشکل از دو گسل شمال و جنوب ري از محدوده شهر تهران عبور ميکند، شاخه هايي از گسل قصر فيروزه هم وارد تهران ميشود. گسل پرديسان هم که گسل جوان تهران است و هنوز نقشه گسلي آن به صورت کامل و دقيق تهيه نشده است.
خطرناک ترين نقطه تهران هنگام زلزله شمال شرق تهران است
خطرناک ترين نقطه تهران هنگام زلزله، شمال شرق تهران در نزديکي ورامين است، زيرا گسل هاي مشا و گسل شمال تهران در اين نقطه با هم تلاقي پيدا ميکنند و گره گسلي ايجاد کرده اند. اين منطقه بسيار خطرناک است چرا که فعال شدن اين گسل ها در اين منطقه ميتواند موجب وقوع زلزله هاي بسيار خطرناک شود، قطعا زلزله هاي بسيار بزرگ در همين منطقه به وجود ميآيد.
منطقه هجدک کرمان هم در يک گره گسلي قرار گرفته و به همين علت شاهد وقوع زلزله هاي متعدد در اين منطقه هستيم، اما نکته بسيار مهم اين است که ممکن بود اين زلزله ها، در يک زلزله بسيار بزرگ و خطرناک خود را نشان دهد، اين زلزله هاي کوچک در اين منطقه موجب تخليه تدريجي انرژي شده و خوشبختانه شاهد زلزله بزرگتري نبوديم.
گرماي اين روزهاي تهران هيچ ارتباطي با فعال شدن گسل هاي تهران ندارد، در وقوع زلزله لايه هاي سنگي به ضخامت 20 کيلومتر در طول 50 کيلومتر شکسته ميشوند و به طور قطع اين شکست به نيروي بسيار زيادي نياز دارد؛ اين گرما هرگز نميتواند باعث اين شکست ها شود.
اينکه گفته شده اين گرما در اثر فعال شدن گسل هاي تهران است به هيچ عنوان يک گفته علمي نيست و البته مردم در اين شرايط دوست دارند تمام حوادث را به زلزله ربط دهند. اما علت گرماي زمين تغيير شرايط اقليمي است و ارتباطي به زلزله ندارد.
منبع:gadgetnews.ir
-
يکشنبه ۱۰ دي ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۳:۵۰ AM
-
۸۲۹ بازدید
-
-
چه خبر