بزرگنمايي:
چه خبر - تفاوت شرايط رئال مادريد و بارسا
در جدول لاليگا، رئال مادريد با توجه به 2 بازي کمتر، تنها يک امتياز از بارسا بيشتر دارد اما کهکشاني ها برخلاف رقيب سنتي در فينال کوپا دل ري نيز حاضر نيستند. پس چه چيزي باعث مي شود که حتي هواداران بارسا نيز نسبت به شرايط تيم خود نااميد باشند و اوضاع اردوي حريف را بهتر توصيف کنند؟
ديروز زيزو در مصاحبه مطبوعاتي خود، به کار بردن واژه "بحران" را براي شرايط بارسا اشتباه دانست و تاکيد کرد که اوضاع تيم انريکه، با آنچه اين روزها توصيف مي شود، متفاوت است.
البته شايد مهم ترين مشکل فعلي آبي اناري ها، شکست سنگين در فرانسه و احتمال بالاي حذف آنها از ليگ قهرمانان است. آنها براي ماندن در مسابقات به يک معجزه نياز دارند اما شرايط بازي رفت نشان داد که در برابر اين پي اس جي آماده، امکان رخ دادن معجزه نيز بسيار غيرمحتمل است.
در ادامه، به تفاوت شرايط رئال مادريد و بارسا در فصل جاري خواهيم پرداخت؛
1-شرايط متفاوت نيمکت ها
درست در مقاطع دشواري از فصل که زيدان بارها قادر به تغيير آرايش تيم و استفاده از ترکيب هاي مختلف در بازي هاي حساس و تقويم فشرده رئال است، لوييس انريکه به علت عملکرد بد در بازار تابستاني، قادر به ايجاد تنوع نيست و هرگاه اين اتفاق رخ مي دهد نتيجه خوبي نداشته است.
آندره گومس و سرخي روبرتو، مظنونان اصلي عدم توانايي لازم براي قرار گرفتن در ترکيب بلوگرانا در هفته هاي اخير بوده اند اما عليرغم خيل مصدومان لوس بلانکوس، بازيکنان ذخيره اين تيم نمايشي هم سطح ستارگان مصدوم ارائه داده اند.
2- تفاوت نگرش زيزو و انريکه
اگرچه از همان ابتداي انتصاب انريکه به عنوان هدايت بارسا، او معمولا رابطه چندان مساعدي با رسانه ها نداشته است، اما حالا اين رابطه در هفته هاي اخير به بدترين شکل ممکن رسيده است و معمولا شاهد درگيري هاي لفظي گاه و بيگاه از سوي او با مطبوعات هستيم.
اما در طرف مقابل، زيدان معمولا در کنفرانس هاي مطبوعاتي بسيار شاد، سرحال و مفرح به نظر مي رسد و در صورت مخالفت با يک مفهوم، آن را به سادگي و وضوح بيان مي کند. کاريزماي هميشگي، ديگر صفت بارز سرمربي فرانسوي مادريدي ها در مواجهه با اهالي رسانه مي باشد.
3- تفاوت قرعه در ليگ قهرمانان
بدون شک دوم شدن در گروهي که دورتموند به عنوان صدرنشين از آن به مرحله حذفي راه يافت، باعث شد تا قرعه آسان تري در مقابل نام رئال مادريد در مقايسه با بارسا قرار بگيرد.
با پيروزي شيرين 1-3 برابر ناپولي در برنابئو و همچنين بازگشت يک گرت بيل آماده در برابر اسپانيول، اردوي مادريدي ها از لحاط روحي در شرايط خوبي قرار دارد. اما از آن سو، شکست سنگين بارسا در فرانسه باعث شد تا اين تيم در نوکمپ نيز به سختي و با پنالتي دقيقه 90 ليونل مسي از پس لگانس گمنام برآيد.
4- تفاوت نقش مسي و رونالدو
به نظر مي رسد شرايط مسي و رونالدو در باشگاه هاي مذکور کاملا متفاوت است و بارسا تکيه بيشتري روي ستاره آرژانتيني خود در هنگام مواجهه با موانع دشوار دارد.
در بارساي انريکه، مسي نقشي مهم تر و اساسي تر ايفا مي کند و طبيعتا اگر در ديداري، او از سوي رقبا مهار شود، کار بلوگرانا براي پيروزي دشوارتر خواهد شد. اما زيزو در مدت زمان حضور روي نيمکت لوس بلانکوس، به خوبي قادر به کاهش اهميت رونالدو، تقسيم وظايف بين بازيکنان و کم کردن وابستگي به ستاره پرتغالي، بدون از دست دادن امتيازات بوده است.
5- تفاوت چشمگير در قدرت خط مياني
بي شک بزرگ ترين دارايي زيدان، قدرت بالاي خط مياني رئال مادريد است. وجود ستارگاني مانند لوکا مودريچ، کاسميرو و توني کروس که جانشيناني مانند ايسکو و خامس را روي نيمکت دارند، تعادل و قدرت زيادي به خط مياني اين تيم بخشيده است.
اما در ترکيب بارسلونا، عليرغم آمادگي بالاي اينيستا در سن 32 سالگي، راکيتيچ به شکل واضحي افت را تجربه مي کند و دنيس سوارز، آندره گومس و رافينيا فاقد توانايي لازم براي اداره و هدايت خط مياني در بارسا در مقاطع حساس و دشوار فصل هستند و در حد و اندازه رهبري اين پست تا اين مقطع از فصل نبوده اند.
6- برتري بارسا به رئال با تراشتگن
اگرچه در بعضي از خطوط، آبي اناري ها اوضاع اسفباري را تجربه مي کنند، اما آنها بايد از داشتن يک مارک آندره تراشتگن آماده درون دروازه بسيار خوشحال باشند. حتي در جريان شکست سنگين در فرانسه و دريافت 4 گل نيز تراشتگن نمايشي بهتر از ديگران داشت و بايد او را منجي اين روزهاي نوکمپ قلمداد کرد.
اما در ترکيب رئال مادريد، ناواس عليرغم ارائه نمايش هايي بعضا قابل قبول، هرگز قادر به تکرار درخشش همتاي خود در تيم رقيب نبوده و احتمالا به همين دليل است که بسياري اولويت اصلي کهکشاني ها در تابستان آينده را به خدمت گرفتن يک سنگربان بزرگ در بازار نقل و انتقالات مي دانند.
7- تفاوت شرايط bbc و msn
در ماههاي اخير و به علت مصدوميت هاي متعدد، رئال مادريد کمتر قادر به استفاه از مثلث هجومي خود در ترکيب ثابت بوده است. اما شايد همين اتفاق باعث شد تا زيزو مجبور به ايجاد تنوع و استفاده از آرايش هاي مختلف در فاز هجومي خود شود و بازيکناني مانند وازکز و موراتا نيز به خوبي از پس اجراي وظايف خود برآمدند.
لوييس انريکه اما در تمام مقاطع سال اصرار زيادي به استفاده از مسي، سوارز و نيمار در ترکيب اصلي داشت و عليرغم درخشش ستاره آرژانتيني و اروگوئه اي، باعث قرار گرفتن تمام بار هجومي تيم روي دوش مهاجمان خود در خط حمله و تک بعدي شدن شکل حملات تيمش شد.
منبع: ورزش سه